Формирана база за напад на Венецуелу? Стигло НАЈНОВИЈЕ УПОЗОРЕЊЕ из Русије! ЗАПАД СПРЕМА ИНТЕРВЕНЦИЈУ

Формирана база за напад на Венецуелу? Стигло НАЈНОВИЈЕ УПОЗОРЕЊЕ из Русије! ЗАПАД СПРЕМА ИНТЕРВЕНЦИЈУ

7 фебруара 2019

Москва је данас упозорила да Америка подстиче војнике Венецуеле на злочине обећавајући им амнестију за издају власти земље!

– Вашингтон иде до директних претњи санкцијама венецуеланској војсци који остају верни законитој влади. То није ништа друго него већ ново виђење концепције „штапа и шаргарепе“. Са једне стране, одређују се потенцијалне казне, док са друге показују потенцијалне награде – навела је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.Она је додала да САД раде на изради сценарија војне смене власти у Венецуели.

– У пограничном подручју Венецуеле са Kолумбијом, коју је недавно посетио високи амерички војни званичник, прави се јединствени командни центар такозване хуманитарне операције, који је у ствари једноставно хуманитарна интервенција – изјавила је Захарова.

Она је додала да се, судећи по активности америчких војних делегација, које су буквално преплавиле регион у последње време, ради на детаљној изради питања свестраног и логистичког осигурања смене власти војном опцијом.

– Овде нема ничег у вези са демократијом! Нико не покушава да је врати већ покушавају да смене власт у Венецуели – додала је портпаролка МИП-а Русије.

(Спутњик)

KOMENTARI9 коментара

 1. Zoran says:

  "Москва је данас упозорила да Америка подстиче војнике Венецуеле на злочине обећавајући им амнестију за издају власти земље!"______Jok bre. Amerika nudi, oni ne moraju da prihvate.

 2. Vojna i ojdesve says:

  Ajde, sa srechom. Samo napred. Pochinje trechi svetski rat, atomskog bioloshkog hemiskog napada . Kad se unishti zemja, zemja rodiche novu planinu. I tamo angeli uzece pravednike za zivot 1000godina...

  • Zoran says:

   Nema ko za to, bez brige. Samo Rusija gubi Venecuelu.

   • Slobodanka says:

    Rusija zasad samo komentariše pa imaš takav utisak da se Venecuela pušta niz vodu. Ali da li se nešto drugo čeka?! Venecuela bi već sad mogla da pozove vojne snage Rusije npr. radi duže obuke i zajedničkih vojnih vežbi. Ako bi ruske vojne snage stigle prve u Venecuelu time bi i ovaj napad iz Kolumbije bio sprečen, ali Venecuela od Rusije ne traži vojnu pomoć.

 3. milorad says:

  pa ako izbije rat tamo to će biti veoma opasno mislm da može doći do ukupne eskalacije na svetskom nivou, sirija im je bila poslednja intervencija kojoj je progledano kroz prste zato je mrcvarenje te države ovoliko dugo i trajalo a,i nema tamo nešto mnogo nafte, sa venecuelom je druga priča , kolač je mnogo krupniji sa više fila i više oružja nego u siriji, plus to su sve džungle biće haos nevidjeni ako dodje do rata izmedju kolumbije i venecule recimo, jer mislim da je to i plan vašingtona.

 4. Baracuda says:

  Milorad: Ako dođe do rata Kolumbije i Venecuele, pašće prizvodnja koke...šta će reći američko i evropsko tržište....???

 5. Slobodanka says:

  Kolumbija je odabrana da obezbedi američke nacionalne interese na zadnjim vratima SAD. Zašto nije odabran puno jači vojni savez NATO - vojni savez 29 severnoameričkih i evropskih zemalja? Mnogi će pomisliti da Venecuela ne ugrožava međunarodni mir i to bi bio razlog zašto se sada ne koristi NATO, ali npr. ni Sirija nije ugrožavala medjunarodni mir pa u sirijskom ratu pored vojnih snaga SAD učestvovale su i druge NATO članice. Scenario za Siriju bio je da pored američkih snaga prisutnih u Iraku od 2003 godine sasvim komotno razvija se ISIS koji 2014 preliva se na Siriju i onda SAD i druge NATO članice bez poziva sirijske vlade i bez mandata UN uključuju se u borbu protiv ISIS na teritoriji Sirije. Šta će sad biti scenario za Venecuelu? OSIROMAŠEN AMERIČKIM SANKCIJAMA I NISKIM CENAMA NAFTE I GLADAN VENECELANSKI NAROD IPAK NEĆE DA JEDE AMERIČKU I DRUGU HUMANITARNU POMOĆ PA ĆE IH ZATO PRISILNO HRANITI KOLUMBIJSKI BORCI SA ORUŽJEM NA GOTOVS ?! ... Kolumbija mnogo rizikuje ako se sada umeša u unutrašnje stvari Venecuele, bumerang za takvo mešanje je obnova gradjanskog rata u Kolumbiji. Današnja Kolumbija nije stabilna zemlja srećnih ljudi. Veliki i krvavi sukobi su počeli još 1948 godine nakon atentata u kom je ubijen tada popularni kolumbijski političar Horhe Elieser Gajtan, a gradjanskim ratom smatra se period od 1964 - 2016 hodine. Sporazum o prekidu vatre između kolumbijske vlade i FARK (Revolucionarne oružane snage Kolumbije) potpisan je 26 septembra 2016 godine, ali su se sukobi i posle toga nastavili. Jedan naslov iz te zemlje: "U PAKLU KOLUMBIJE: 10 mračnih tajni najdužeg gradjanskog rata u svetu" - 31. avgust 2014 godine.

 6. Slobodanka says:

  Sem preuzimanja zemlje sa najvećim dokazanim rezervama nafte, zatim sa značajnim količinama gasa, zlata, itd. šta sve još je u igri? Tako izgleda da najnoviji događaji u Venecueli imaju za cilja da ujedno budu američki odgovor Rusiji za Siriju. Ali da li je samo to u pitanju? Da li je Trampu sada potrebna što veća kriza po pitanju Venecuele, da bi se obračunao sa svojim političkim protivnicima unutar SAD po pitanju NATO-a? Treba imati u vidu da sledeće 2020 godine su novi predsednički izbori u SAD. Da bi imao podršku američkih jastrebova on mora da reši nešto što je strateški važno za SAD, a mnogima od tih jastrebova značajnija je Južna Amerika nego Evropa. Takodje što je veća venecuelanska kriza biće više i izbeglica koji pristižu u SAD te biće izgradjen zid prema Meksiku. ... Venecuela, Kuba i Nikaragva su za SAD 'trojka tiranije', "te zemlje predstavljaju destruktivne sile ugnjetavanja, socijalizma i totalitarizma", izjavio je 01 novembra prošle godine Džon Bolton Trampov savetnik za nacionalnu bezbednost. Tada je najavio nove sankcije Venecueli i Kubi, s tim da će SAD uvesti i dodatne sankcije Nikaragvi. ... SAD ma koliko da to žele ne mogu sada da izvrše vojnu intervenciju u Venecueli u svom dvorištu u Južnoj Americi. Ako Vojska Vemecuele ostane lojalna Nikolasu Maduru, SAD nema dovoljno snaga u regionu za brzo i efikasno slamanje takvog otpora. U principu američke oružane snage su efikasne protiv zemalja sa polu-pustinjskom klimom i reljefom, takav je npr. Irak, ali protiv Venecuele sa njenim planinama i džunglama i sa savremenijim naoružanjem ne može biti efikasna i sve bi se završilo novim Vijetnamom. Vojska SAD je milionska vojska i sa ogromnim budžetom, ali u odnosu na njih skromne vojne snage Venecuele su tešak protivnik. Oružane snage SAD faktički nemaju vojno rešenje za Venecuelu. ... Problem je i to što američke oružane snage su rasute po celom svetu. Koliko je američke vojske angažovano sada u Evropi da u okviru NATO-a štite evropske saveznike od agresivne Rusije? Ako bi Venecuela bila kost u grlu za SAD onda predsednik Tramp vrlo lako može da postavi pitanje šta stvarno rade američke kopnene snage u Evropi. Ovde u našem južnom dvorištu gde su sad potrebni nema ih, a tamo gde nisu potrebni ima ih koliko god hoćeš. Snage ostalih NATO saveznika su beskorisne za SAD - to će se pokazati na primeru Venecuele. Zašto onda SAD treba da plaća troškove NATO-a?

 7. Slobodanka says:

  ​Još uvek je akcenat na tome da podstaknu mirni prevrat u Venecueli u korist američke marionete po imenu Huan Guaido. Na tome radi i medjunarodni sajber kriminal. Internet stranica Ambasade Venecuele u Rusiji isključena je u četvrtak nakon što je na njoj objavljeno saopštenje o podršci procesu tranzicije u zemlji. Ranije danas isključeni su i sajtovi ambasada u Argentini, Belgiji, Čileu, Meksiku, Velikoj Britaniji i brojnim drugim državama. Štaviše, nakon napada na internet stranice ambasade u Argentini i Meksiku, tamo je objavljena izjava podrške samoproglašenom privremenom predsedniku Venecuele Huanu Gvaidu. Venecuelanske diplomate u Meksiku, uključujući ambasadora, naknadno su ponovile svoju odanost predsedniku Nikolasu Maduru.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u