ФРАНЦУСКА ПОРУЧИЛА ЦЕЛОМ СВЕТУ: Почео је рат!

FRANCUSKA PORUČILA CELOM SVETU: Počeo je rat!

14 novembra 2015

tumblr_n22kxmPmg11t3owamo1_1280Francuski predsednik Fransoa Oland rekao je da iza terorističkog napada stoji Islamska država i da je u pitanju „čin rata“.

Oland je proglasio trodnevnu žalost u Francuskoj i pozvao naciju na ujedinjenje i solidarnost.

Francuki predsednik proglasio je i vanredno stanje i najavio „nemilosrdan rat“ protiv terorista. Kako je rekao, ulicama će patrolirati vojska.

„Napadi su bili organizovani i planirani spolja. Za napade je odgovorna Islamska država i ovo je čin rata prema Francuskoj. Naša zemlja je krvnički napadnuta i odgovoriće nemilosrdno zajedno sa saveznicima“, rekao je Oland.

Francuski predsednik je rekao da će Francuska braniti svoju zemlju, ali i civilizacijske vrednosti.

Bivši francuski predsednik Nikola Sarkozi rekao je nakon terorističkih napada u Parizu da Francuska mora da prihvati činjenicu da je ta zemlja u ratu.

„Naša dužnost je da uzmemo u obzir koliko je situacija ozbiljna. Ništa više ne može da bude kao pre. Terorizam je uzeo mnogo žrtava. Moramo iz ovog događaja izvuću pouke i naša spoljna politika mora prihvatiti cinjenicu da smo u ratu“, kazao je Sarkozi.

Sarkozi je govorio i o jačanju bezbednosnih mera i u situacijama kada nisu pojačane granične kontrole i proglašeno vanredno stanje, što je danassituacija

„Uvek smo znali da prebrodimo preprepe, prevazićićemo i oviu teškoću“, dodao je on.

Bivši ambasador Srbije u Francuskoj, Radomir Diklić kaže da je Oland objavio totalni rat protiv terorista, a slična poruka osvanula je i na naslovnim stranama francuskih listova.

Prema njegovim rečima, Oland je poručio da je Francuska povređena ali i da će odgovoriti na kukavički i varvarski čin.

U terorističkim napadima širom Pariza i masakru u dvorani Bataklan ubijeno je više od 120 ljudi, saopštile su vlasti u Parizu. Ne zna se ima li među žrtvama državljana Srbije.

KOMENTARI10 komentara

 1. Skaka 61 says:

  Francuska ne brani Francusku, već francuzi brane Francusku, ali svakako moraju dobro da razmisle o načinima odbrane svoje zemlje, pa sve i od francuza.

 2. Meri says:

  Ovo je sve dogadjaj pod lažnom zastavom, javnost opet treba da bude prevarena. Pripadnici ISIS su samo igračke. Iza dogadjaja stoji Oligarhija tj.ista ekipa vlasti, cionisti, militaristi i islamotobi. Cilj je da se napravi haos zatim apsolutna kontrola i njihov demonski red. Teror nad gradjanima koji upravo nastupa treba da zaustavi kritičko razmišljanje. Verujem da Vam je teško da zamislite da neka vlada ubija svoje gradjane, ali one to rade i svako ko se usudi da to razotkrije je za takve vlade nepoželjan. Pronadjite kroz gugl Another French false flag / Veterans Today By Kevin Barett Oland je izjavio da iza terorističkog napada stoji Islamska država i da je u pitanju čin rata i da je Francuska povredjena ali i da če odgovoriti na kukavički i varvarski čin. Pravo pitanje je KO ĆE BITI SLEDEĆA META?

 3. Apis says:

  Koliko je svet licemeran malo je zrtava. Kad francuzi napadaju arapske drzave izazivaju haos i hiljade mrtvih niko nije uzbuđen. Kad ukrajinski fasisti sruse malezijski avion Francuzi znaju istinu ali uvode Rusima sankcije. Kad teroristi obore ruski avion i pogine 220 putnika Francuzi prave karikature, ismevaju nevine ruske zrtve. I SADA NAJEDNOM CEO SVET OZALOSĆEN I ZABRINUT ZA 150 UBIJENIH FRANCUZA. VUCIĆ ĆE U PARIZ O TROSKU SRBIJE ODVESTI 300 PROFESIONALNIH NARIKACA A U SRBIJI NACIONALNA ZALOST ZA KUSNEROVIM SUGRAĐANIMA. JBGA ZADUZILI SU NAS FRANCUZI. AKO IH POGINE BAR MILION OBEĆAVAM ISCEDIĆU SUZU.

 4. Meri says:

  Dolazi vreme istine i razotkrivanja mnogih tajni. Otkriće se za mnoge vlade u svetu da nisu to što se predstavljaju da vode računa o svojim gradjanima, državi i prosperitetu. Otkriće se da nisu lojalne svojim gradjanima i državi nego da su zapravo jedino lojalne novom svetskom poretku, tj. cionistima.

 5. rale says:

  BRAVO APIS REKAO SI ISTINU++

 6. rale says:

  Naši građani pale sveće pred F.ambasadom,bolje da zapale ambasadu.

 7. miroslav says:

  Sve ste srusili.Protiv koga rat?Protiv Rusije opet?E onda vise ne postojite.

 8. werhqo says:

  Za francuzima ni bobuljicu ne mogu da iscedim a kamo li suzu. Sjetite se Gadafija i libijaca izbombardovanih kao i nas što više mrtvih u zemljama EU više mira kod nas.

 9. werhqooiup says:

  Za francuzima ni bobuljicu ne mogu da iscedim a kamo li suzu. Sjetite se Gadafija i libijaca izbombardovanih kao i nas što više mrtvih u zemljama EU više mira kod nas.

 10. Despot says:

  Gde im je sad šali ebdo? Što sad ne objave perverzne karikature u vezi sa događajima u Parizu?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *