ФРАНЦУЗИ СПРЕМНИ НА РАТ! Трамп уводи таксе на њихове производе, А ОНИ УЗВРАЋАЈУ: Идемо у борбу!

ФРАНЦУЗИ СПРЕМНИ НА РАТ! Трамп уводи таксе на њихове производе, А ОНИ УЗВРАЋАЈУ: Идемо у борбу!

3 децембра 2019

Администрација америчког председника Доналда Трампа планира да уведе додатне тарифе на увоз француских производа у вредности од око 2,4 милијарде долара.

То је Трампов одговор на француско пооштравања такси за америчке технолошке гиганте, попут Гугла, Амазона и Фејсбука.Како је пренео АП, амерички трговински званичници су најавили да ће планиране тарифе обухватити широку палету производа, од сира „Рокфор“, шампањца, до женских ташни.

Амерички званичници су предложене мере образложили ставом САД да нове француске таксе на дигиталне прозиводе, које у неким случајевима достижу и 100 одсто, дискриминишу америчке компаније.

Америчка привредна комора ће прихватати јавне коментаре на предложене мере до 6. јануара, док ће о мерама бити одржана расправа сутрадан, 7. јануара.

Међутим, Француска нове мере Америке није прихватила са одобравањем. Напротив, јер како је саопштило француско Министарство економије спремни су на борбу са Американцима, пренео је Ројтерс.

– Нећемо устукнути пред Американцима, нити ћемо повући нашу одлуку, јер је економски једино она исплатива. Спремни смо на рат!– поручили су Французи.

KOMENTARI2 коментара

  1. persida says:

    Kokajte se do mile volje, najbolje je da zaratite, a onda da optuzite Rusiju da je ona pocela rat.

  2. Gagi says:

    Kao sto sam ranije nagovestio, Amerima ce uskoro sve drzave na planeti uvesti sankcije. Najveca slabost te drzave je njihova moneta bez pokrica i ogroman spoljni dug. Njihova moc je vestacki stvorena kada su potopili Titanik i odmah poceli besomucno da stampaju dolar. Ceka ih nazalost veliki izazov u vidu gradjanskih nemira koji mogu da budu fatalni.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u