ГЕНЕРАЛ БОНДАРЕВ: Из Москве видим целу Сирију и све што у њеном небу раде моји авиони

GENERAL BONDAREV: Iz Moskve vidim celu Siriju i sve što u njenom nebu rade moji avioni

6 novembra 2015

Bondarev general 344Ruski avioni su u Siriji za dva protekla dana 81 put uzletali sa aerodroma „Hmejmim” kod Latakije i bombardovali 263 vojna objekta Islamske države i Džebhat an-Nusra.

Portparol Ministarstva odbrane RF, general Igor Konašenkov, precizirao je da su gađana komandna mesta, baze, skladišta i utvrđenja terorista u provincijama Alepo, Damask, Dejr-Ez-Zor, Idlib, Latakija, Raka, Hama i Homs

Pritom je posebno ukazao: „Od zajedničkog informativnog centra u Bagdadu, pre nekoliko dana smo dobili informaciju da je u skladište terorista pored mesta Maret-En-Numan stigla velika partija protivtenkovskih raketa. To skladište je pripadalo filijali Al Kaide Džebhat an-Nusra, a rakete bi, naravno, uništavale tenkove sirijske armije. Međutim, posle preciznog udara našeg Su-25 – to skladište je odletelo u vazduh”.

Prema rečima Konašenkova, bombarderi Su-24M su uništili u provinciji Alepo – oko aerodroma Nejrob – nekoliko pogona Islamske države za remont oklopne tehnike.

Pozicije Islamske države oko grada Raka, koji ona smatra svojom prestonicom, ruski bombarderi Su-34 su uništili dve utvrđene pozicije islamista.

Ruska avijacija gađala je i jedan klanac u planini Mgar, nedaleko od Damaska, u kojem se nalazila baza Islamske države. Zajedno sa skladištem municije i komandnim mestom.

„Nedaleko od gradića Muhasan, u provinciji Dejr-Er-Zor, bombarder Su-34 uništio je kamp za obuku Džebhat an-Nusra” – naglasio je Konašenkov.

Glavnokomandujući ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga – general pukovnik Viktor Bondarev – danas je izjavio da njegovi piloti, za razliku od Amerikanaca, realno tuku baze i položaje Islamske države u Siriji.

„Amerikanci su tako „bombardovali” Islamsku državu da je ona na početku godine bombardovanja držala 30 odsto sirijske teritorije, a donedavno čak 75 odsto, zajedno sa najvećim sirijskim nalazištima nafte. To je bila čista imitacija borbe protiv terorizma”.

Prema rečima Bondareva, Amerikanci su mazili Islamsku državu zato što su shvatili da njihova „umerena opozicija” nije u stanju da obori Bašara Asada, pa nastavio:

„Da je zakonita vlast u Siriji pala – Islamska država bi višestruko povećala broj ljudi pod oružjem.

Bondarev je otkrio da su ruski avioni sami stigli u Siriju, a da su borbeni helikopteri bili – prevezeni brodovima. Odgovarajući na pitanje – kako je bilo moguće da Amerikanci sve to „prespavaju” – rekao je: „Mi smo ih dezorijentisali. Međutim, ne bih da otkrivam našu „kuhinju”, odnosno u čemu je bio strateški manevar. Inače, sve je bilo tako pripremljeno unapred da su naši avioni bili spremni da polete na borbene zadatke samo tri sata posle sletanja na aerodrom kod Latakije”.

Ovo sa „tri sata” objasnio je ovako: „Naši piloti su se još u Rusiji pripremali za misiju u Siriji. Mi smo za vreme tih priprema posebno izučili sve što bi moglo da bude osetljivo za civilno stanovništvo. Crvenim zastavicama smo obeležili sve džamije, sveta mesta, škole, bolnice, porodilišta… Želeli smo da na njih ni pukim slučajem ne padne nijedna bomba. Svaki naš pilot ima detaljnu kartu sa obeleženim takvim mestima”.

Komandant Vazdušno-kosmičkih snaga RF sa ponosom, inače, govori da je taj rod vojske u njegovoj zemlji za samo dve godine pretrpeo takve promene da je faktički postao sasvim drukčiji. Pa dodao:

„Mi smo počeli da dobijamo po 250 aviona i helikoptera godišnje”.

Bondarevu je bilo postavljeno direktno pitanje: ima li on mogućnost da iz kosmosa „gleda Siriju i ono što u njenom nebu rade njegovi avioni i piloti”?

„Da, mi raspolažemo takvim mogućnostima”.

(Fakti.org)

KOMENTARI3 komentara

  1. Goki says:

    Druze komandante, pa kako kazete da sve vidite i znate, a sto je bilo za nazalost, sa putnickim avionom na Sinaju...Moje duboko saucesce i ne PONOVILO se da nevini stradaju...

  2. Apis says:

    Gorki, reč je o Siriji a ne o Egiptu. To je prilicno velika razlika. Jos veća je razlika od tvog sazaljenja prema nevinim zrtvama do zlurade sustine tvog komentara. Najkrvolocnije zveri proizvod SAD Rusi već kaznjavaju i ceo svet bi morao biti zahvalan Rusima. HVALA RUSIJO, NEKA TE ČUVA BOG!

  3. miroslav says:

    Videli su i putnicki avion.I onaj sto je kao nestao pa nikako da ga nadju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *