Генерал Сулејмани је имао ПАКЛЕНИ ПЛАН ЗА БАЛКАН

Генерал Сулејмани је имао ПАКЛЕНИ ПЛАН ЗА БАЛКАН

14 јануара 2020

У процедури америчког Kонгреса тренутно се налази резолуција републиканског сенатора Теда Kруза о убиству иранског генерала Kасема Сулејманија.

У резолуцији се наводи да је Сулејмани планирао терористичке нападе и у Босни и Херцеговини.



Амерички Kонгрес предложио је 9. јануара резолуцију којом се одаје почаст припадницима оружаних снага и обавештајне заједнице САД који су обавили мисију у којој је убијен ирански генерал Kасем Солејмани.

У предлогу резолуције коју је предложио сенатор Тед Kруз спомиње се и Босна и Херцеговина.

Наиме, Kруз у резолуцији истиче да је Солејмани „планирао или подржао бројне смртоносне терористичке нападе на САД и њене савезнике“, укључујући и учешће у атентату на амбасадора Саудијске Арабије у САД Адела ел Џубеира из 2011. године.

Надаље, у резолуцији се спомиње да је Солејмани 31. децембра 2019. руководио нападом на америчку амбасаду у Ираку те да је планирао нападе у Немачкој, Босни и Херцеговини, Бугарској, Kенији, Бахреину, Турској и у другим земљама.

На Солејманија се у резолуцији гледа као на „вођу терориста Исламске револуционарне гарде елитне јединице Kудс“ која се описује као „организација и глобална терористичка пријетња САД и међународној заједници“.

KOMENTARI



4 коментара

 1. padre says:

  Znači, kad vam odgovara, oni su u pravu!

 2. Milan says:

  Ovom ni lud ne veruje, samo kvaran. Senator Ted Kruz pre godinu dana u vreme velikih američkih vojnih pretnji pozivao je generale vojske Venecuele da odmah naprave izbor: da li ostaju uz diktatora Madura ili će ti vojni lideri da poštuju ustav nacije i naroda Venecuele.

 3. petrovgrad says:

  Taj Sulejmani je neopisivi terorista, ali su ga ti fini i civilizovani Jenki demokrate iz predustrožnosti na tuđoj teritoriji smaknuli. Tako to rade svuda po svetu Jenki zbog ugroženih prava žena u nekim gudurama Avganistana posežu svoje rakete. To što te žen žive u bedi i nemaštini, nije bitno, ali ako nemaju demokratiju onda Ameri aktiviriaju svoje potencijale. Tako u Keniji, Sudanu, Libiji, Siriji a naravno prva vežba je bila u SR Jugoslaviji. Tako rade masovne(NATO) ubice.

 4. Бели Орао says:

  Политикааааааааааааааааа! Већ је тај сулејмани помагао алију балију и вјерујем да је планова о опет да дође на мјесто злочина . Али зашто су амери чекали досад да то јаве , хм хм хм политикааааааа је у питању!!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *



ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u