Генерали у Турској спремају преврат! ЕВО ЗБОГ ЧЕГА

Генерали у Турској спремају преврат! ЕВО ЗБОГ ЧЕГА

1 марта 2020

Развој ситуације на северу Сирије, који би могао да доведе до директног сукоба турских јединица и руског контингента, турски пензионисани генерали сматрају покушајем Сједињених Држава да увуку Анкару у рат са Русијом.

Тако бивши адмирал турске морнарице Туркер Ертурк сматра да се Анкари не исплати да ратује против сиријске централне владе и да сноси терет рата који је започео Запад.Према пензионисаном бригадном генералу Ердалу Шенеру, Турска данас нема јасно формулисану политику у вези са Сиријом, а „безбедносне зоне“ које председник Ердоган покушава насумично да успостави у суседној Арапској Републици представљају „инструмент утицаја на регионалну политику коју су наметнуле Сједињене Државе“.

У међувремену, као резултат ракетног напада сиријске војске на турски конвој у провинцији Идлиб уништено је једно возило, а осам турских војника је рањено.

Укупни губици турске војске у Идлибу од почетка 2020. године процењују се на 20-30 људи.

У међувремену, Русија је ојачала могућности свог војног контингента у Сирији слањем најновијег извиђачког авиона Ту-214Р.

(Wебтрибуне.рс)

KOMENTARI6 коментара

 1. persida says:

  Ne uvlaci Vas Amerika u rat nego Izrael i Erdogan koji je Jevrejin i radi za cioniste.

  • Mate says:

   Poštovanje, dozvolite da se predstavim. Ja sam Mate Jakelić iz Hrvatske, čitam Vaše komentare i mogu reći da ste potpuno u pravo. Samo bih nadodao da je vatikan centar svega zla i daleko najveće zlo. Shalom.

 2. Slobodanka says:

  Ne verujem u taj prevrat. Jedino za nekoliko dana snage SAA će moći da počnu da ponovo preuzimaju u Idlibskoj zoni izgubljene teritorije, izgubljene tokom ove turske nezakonite i kriminalne ofanzive u Siriji. Nakon ovog početnog uspeha Turske ubrzo videćemo poraz turske vojne operacije u Siriji što će značiti i poraz nad Turskom. Tursko javno mnjenje će primetiti dve stvari: stalni rizik od uvodjenja Turske u rat sa Rusijom i još neuspešna turska vojna operacija. Primetiće svoje budale na vlasti.

 3. Slobodanka says:

  Najveća opasnost je koliko će Amerika dolivati ulje na vatru isporukom novih borbenih sredstava Turskoj. Vidi se da je ovo još jedan pokušaj, nadam se poslednji trzaj da se slomi Sirija, jer i u jugozapadnoj Siriji u Dari počele su pobune protiv sirijskih vlasti. To su verovatno oni koji su ušli u program pomirenja sa Sirijom tokom 2018 godine pa sad ponovo luduju, ali ko ih pokreće.

 4. Лепи Јова says:

  Шах је игра са краљевима.,ловцима,коњаницима,војницима - и топовима.Највероватније измишљена у ратном сукобу,између два окршаја.Рат су водиле две армије,регуларне војске а не хајдучке/партизанске формације по принципу изненади,препадни,уби,запали - и бежи.Рат је ДРЕВНА ИГРА,мудрост - тактика и стратегија.

 5. Miraš says:

  Ова дрскост ће му бити наплаћена кадтад. Ердоган настоји да његова Турска и то заједно са терористима да завлада целом Сиријом, а да за то време тамо присутни руски војници буду неутрални, тачније добровољно да се неутрализују, те да држе своју војну базу симболично тек на нивоу рецимо страног представништва за продају палачинки. "Разговарао сам телефоном с Путином. Отворено сам га упитао каква посла он има у Сирији. Ако жели да задржи војну базу, у реду, али нека се склони с пута да се обрачунамо са сиријском армијом", рекао је Ердоган.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u