Генерали у Турској спремају преврат! ЕВО ЗБОГ ЧЕГА

Generali u Turskoj spremaju prevrat! EVO ZBOG ČEGA

1 marta 2020

Razvoj situacije na severu Sirije, koji bi mogao da dovede do direktnog sukoba turskih jedinica i ruskog kontingenta, turski penzionisani generali smatraju pokušajem Sjedinjenih Država da uvuku Ankaru u rat sa Rusijom.

Tako bivši admiral turske mornarice Turker Erturk smatra da se Ankari ne isplati da ratuje protiv sirijske centralne vlade i da snosi teret rata koji je započeo Zapad.Prema penzionisanom brigadnom generalu Erdalu Šeneru, Turska danas nema jasno formulisanu politiku u vezi sa Sirijom, a „bezbednosne zone“ koje predsednik Erdogan pokušava nasumično da uspostavi u susednoj Arapskoj Republici predstavljaju „instrument uticaja na regionalnu politiku koju su nametnule Sjedinjene Države“.

U međuvremenu, kao rezultat raketnog napada sirijske vojske na turski konvoj u provinciji Idlib uništeno je jedno vozilo, a osam turskih vojnika je ranjeno.

Ukupni gubici turske vojske u Idlibu od početka 2020. godine procenjuju se na 20-30 ljudi.

U međuvremenu, Rusija je ojačala mogućnosti svog vojnog kontingenta u Siriji slanjem najnovijeg izviđačkog aviona Tu-214R.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI6 komentara

 1. persida says:

  Ne uvlaci Vas Amerika u rat nego Izrael i Erdogan koji je Jevrejin i radi za cioniste.

  • Mate says:

   Poštovanje, dozvolite da se predstavim. Ja sam Mate Jakelić iz Hrvatske, čitam Vaše komentare i mogu reći da ste potpuno u pravo. Samo bih nadodao da je vatikan centar svega zla i daleko najveće zlo. Shalom.

 2. Slobodanka says:

  Ne verujem u taj prevrat. Jedino za nekoliko dana snage SAA će moći da počnu da ponovo preuzimaju u Idlibskoj zoni izgubljene teritorije, izgubljene tokom ove turske nezakonite i kriminalne ofanzive u Siriji. Nakon ovog početnog uspeha Turske ubrzo videćemo poraz turske vojne operacije u Siriji što će značiti i poraz nad Turskom. Tursko javno mnjenje će primetiti dve stvari: stalni rizik od uvodjenja Turske u rat sa Rusijom i još neuspešna turska vojna operacija. Primetiće svoje budale na vlasti.

 3. Slobodanka says:

  Najveća opasnost je koliko će Amerika dolivati ulje na vatru isporukom novih borbenih sredstava Turskoj. Vidi se da je ovo još jedan pokušaj, nadam se poslednji trzaj da se slomi Sirija, jer i u jugozapadnoj Siriji u Dari počele su pobune protiv sirijskih vlasti. To su verovatno oni koji su ušli u program pomirenja sa Sirijom tokom 2018 godine pa sad ponovo luduju, ali ko ih pokreće.

 4. Lepi Jova says:

  Šah je igra sa kraljevima.,lovcima,konjanicima,vojnicima - i topovima.Najverovatnije izmišljena u ratnom sukobu,između dva okršaja.Rat su vodile dve armije,regularne vojske a ne hajdučke/partizanske formacije po principu iznenadi,prepadni,ubi,zapali - i beži.Rat je DREVNA IGRA,mudrost - taktika i strategija.

 5. Miraš says:

  Ova drskost će mu biti naplaćena kadtad. Erdogan nastoji da njegova Turska i to zajedno sa teroristima da zavlada celom Sirijom, a da za to vreme tamo prisutni ruski vojnici budu neutralni, tačnije dobrovoljno da se neutralizuju, te da drže svoju vojnu bazu simbolično tek na nivou recimo stranog predstavništva za prodaju palačinki. "Razgovarao sam telefonom s Putinom. Otvoreno sam ga upitao kakva posla on ima u Siriji. Ako želi da zadrži vojnu bazu, u redu, ali neka se skloni s puta da se obračunamo sa sirijskom armijom", rekao je Erdogan.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *