ГЛАВНИ КИНЕСКИ ЕПИДЕМИОЛОГ ОТКРИВА: Ево када ће се завршити пандемија КОРОНАВИРУСА

ГЛАВНИ КИНЕСКИ ЕПИДЕМИОЛОГ ОТКРИВА: Ево када ће се завршити пандемија КОРОНАВИРУСА

12 марта 2020

Пандемија коронавируса завршиће се до јуна ако земље са тешком епидемиолошком ситуацијом предузму неопходне мере, изјавио је председник специјалне експертске комисије Државног комитета за јавно здравље Кине Џунг Наншан.

„Драго ми је што видим да се већ предузимају мере у Италији и Јужној Кореји. Тамо се већ осетно смањује број нових случајева. Ако то буде тако, очекујем да ће се епидемија завршити у јуну“, изјавио је епидемиолог на конференцији за новинаре.Он је објаснио да, по правилу лети при релативно високој температури ваздуха вирус није много активан, па ће епидемија почети да опада.

Кинески стручњак је истакао да је заразност овог вируса веома велика и да је потребна интервенција владе да би се контролисала.

„У неким земљама смртност од ове болести је врло велика – у Италији, Шпанији и Сједињеним Америчким Државама и Француској. То значи да се мора обратити прилична пажња на епидемију. Јер ако погледате Кину, стопа смртности од овог вируса у земљи је око три одсто, али заправо је разлика огромна. У Вухану и провинцији Хубеј стопа смртности достиже 4,9 одсто, а изван Хубеја је врло ниска. То значи да постоје врло строге мере контроле“, објаснио је Џунг.

Раније је портпарол државног комитета за здравље Кине Ми Фен изјавио да је врхунац епидемије КОВИД-19 у Кини већ прошао.

KOMENTARI3 коментара

  1. milorad2 says:

    umiru zato što su VEĆ MRTVI, nemaju vitalnosti i žive samo zbog toga što su dobro ušuškani,jednostvano brate MEKANI SU.

  2. Roy says:

    Zavrsice kad kaze masonerija ili ako se ovce ranije probude iz hipnoze

  3. milorad2 says:

    korona virus rešava migrantsku krizu.Kad u izbegličkim logorima to bude krenulo oni su gotovi.Ionako su izloženi svim vrstama bakcila, slaba uranjenost itd a pogotovo što nijedn država nema mogućnosti da se izbori sa takvim masovnim zarazam u malom prostoru, kruzer je dobra laboratorija šta će se dešavati u migrantskim logorima, preživeće samo oni koji razviju prirodan imunitet ,to će biti tragedija ogromnih razmera, milioni su ugroženi na b.istoku i po logorima na evropskim granicama.Pravi cilj ove "pandemije" je upravo migrantska masa i odredjene ekonomske i političke promene koje će biti sada izvršene expresno pod izgovorom opasnosti.ako je nekada vlada sveta u senci bila više van senke-to je danas.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u