ГЛАВНИ РУСКИ ОБАВЕШТАЈАЦ ОТКРИО ВЕЛИКУ ТАЈНУ

ГЛАВНИ РУСКИ ОБАВЕШТАЈАЦ ОТКРИО ВЕЛИКУ ТАЈНУ

24 јуна 2020

Америка диригује покушајима појединих земаља да дискредитују темеље светског поретка који је успостављен после Другог светског рата, и та земља жели да створи утисак код омладине на Западу да све добро у свету потиче из САД, рекао је директор Спољне обавештајне службе Сергеј Наришкин.

„У појединим земљама било је покушаја да се оправдају фашистички помагачи, да се умање заслуге наших војника-ослободилаца, да се дискредитују основе Јалтинско-Постдамског светског поретка. Изгледа да се ти напори координишу из једног центра – прекоокеанског. Њихов циљ је да код младих људи на Западу створе утисак да је све добро и у прошлости и у будућности наводно повезано искључиво са америчким заслугама“, рекао је Наришкин.Он је подсетио да ће се у новембру обележити 75. годишњица почетка Нирнбершког процеса.

„Градећи архитектуру глобалног управљања, вође ‘велике тројке’ узеле су у обзир бројне лекција из Другог светског рата. Како је руски председник Владимир Путин недавно истакао у свом чланку, структура Савета безбедност УН је развијена тако да гаранције мира буду максимално конкретне и ефикасне, због чега је приврженост водећој улози УН-а у међународним питањима најважнији принцип савремене спољне политике Русије“, рекао је Наришкин.

Путинов чланак је објављен у америчком часопису 18. јуна. Руски председник је изнео своје погледе на Други светски рат, узроке и схватање рата у савременом свету. Позвао је партнере да очувају истину о историји, засновану на чињеницама, и да говоре о прошлости самокритично и непристрасно.

Подсетимо, свет 2020. године обележава 75. годишњицу победе над фашизмом и капитулације нацистичке Немачке.

У оквиру пројекта „75 година од Велике победе“, Спутњик вам представља ексклузивне материјале о Другом светском и Великом отаџбинском рату. Сазнајте све о највећим биткама и херојима Другог светског рата, читајте сведочења преживелих, коментаре стручњака, погледајте документе које је декласификовало руско Министарство одбране, архивске фотографије и видео-снимке.

KOMENTARI6 коментара

 1. Ilija Čvorović says:

  Tko potpisuje ovu glupost od clanka??

  • Gardista says:

   Baba Radunka iz Gornje Mojsinje.

  • Novka says:

   Sram te bilo. Ruski narod je u borbi protiv fasista i tvojih ustasa zrtvovao 26 miliona ljudi.

  • Vladimir says:

   Bravo. Veću glupost ni ja nisam pročitao, pogotovo bombastičan naslov, a u tekstu "jadac"...kao da je rečeno nešto novo...izgleda se moraju i članci napisati na "silu", samo da se popuni prostor....medjutim, ni ovo ovde nije prvi put...

 2. Srbija cveta says:

  Da, Rusija i Kina su brojno među najviše stradalima od fašizma, ali ne samo to, Ruski front je bio presudan da se slomi kompletan fašizam. Na Rusiju je rogove dizao i Napoleon i polomio ih isto tako i drug Hitler, Istočna Nemačka je u potpnosti prihvatila Rusku upravu sa svoje strane berlinskog zida, dok su amerinaci sa svoje strane zida pokušavali da uče od nemačkih nacista kako se može zavladati svetom, pa čak i kosmosom. Amerika privlači i daje čoveku nade da bi mogao da ispuni neke svoje snove dok se sa druge strane njihove demokratije krije užasna zver. Rusija je nekako ostala ne privlačna bez slobode radi komunizma i dan danas niko ne brine čije su koje zasluge već hrle da ispune svoje snove i tako postaju Pinokio koji se od drvenog lutka prtvorio u živo magare. Rusija se naravno menja i mnogo se promenila još od cara Nikolaja koji je bio rođak engleskog kralja, ali mi Srbi smo izašli iz Rusije kao pleme iz podkavkazskih planina isto kao i ukrajinci i Poljaci, međutim naše srce i ljubav su ostale prirodno vezane za majku Rusiju koliko god ona popularna ili ne, to bila. Mi smo prirodni rusofili sa težnjom za zapdnim uživanjem i bludom, ali verovali ili ne takav je potpuno isti i sav ruski narod kada bi ga upitali.

 3. tinman19 says:

  Jedini pametan odgovor u cijelom Intermagazinu. Ti kao da nisi srbin. Obično srbi blebeću i trabunjaju gluposti, ti si rijedak izuzetak, ako si uopće srbin.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u