Гнушају се „јогурт револуције“, а сада на улицама траже исто!

Гнушају се „јогурт револуције“, а сада на улицама траже исто!

4 јуна 2016

34668863Пише: Ратко Дмитровић

Пре две године, након што га је Управни одбор Студија Б разрешио челне функције те медијске куће, Александар Тимофејев, озбиљан телевизијски новинар, казао је: „Политика ме довела, политика ме сменила“. Јасније и тачније не може да се опише дата ситуација. Знају ли демонстранти у Новом Саду, ови незадовољни сменама на Радио-телевизији Војводине, за „правило Тимофејев“? Наравно да знају, али нису они на улици (част наивнима) због телевизије, слободе информисања, већ зарад политике.

Кажу да бране јавни сервис, медијску кућу свих грађана. Бранимо општи интерес, веле. Лепо, а ко одређује шта је то општи интерес, ко осмишљава уређивачку политику (каква год она била) те медијске куће? Ко именује Надзорни одбор, поставља директоре? Улица? Невладине организације? Независно удружење новинара Војводине? Или можда они који су добили поверење грађана на изборима, дакле, право да то чине.

Организатори протеста испред РТВ сигурно немају једне лепе речи за уличне протесте забележене у време „јогурт револуције“ (ваљда се сећамо шта то беше), али би сада на исти начин (методом улице) да „сачувају РТВ“. Коме и од кога да га сачувају? Зар ово што раде није елитизам, потцењивање, омаловажавање других. По чему су они и њихово мишљење вреднији од мишљења оних који нису са њима на улици? Због чега је њихов став неупитан? Ко им је, када и на који начин дао ту врсту комодитета?

Где су били пре неку годину када су смењивали друге и доводили ове чије позиције сада бране? Тада су ликовали јер, објективно, била је то њихова победа. Кажу да бране врхунске професионалце. Да ли? Какав је то професионализам кад у две ауторске емисије на РТВ једног човека назовете фашистом, не позивајући истог да бар кроз изјаву, у пет реченица, каже шта мисли, да се брани. Да ли је РТВ тужилаштво или медијска кућа, судница без присуства оптуженог или ТВ студио.

Од свих аутора регистрованих последњих година на РТВ, најлибералнији је онај коме су посудили термин, гост-уредник Зоран Пановић. Емисија се зове „Пресија“. Остали аутори, водитељи, зовите их како хоћете, приводили су скоро до последњег своје истомишљенике: професоре, новинаре, писце, редитеље… пропагаторе једне политичке опције – њихове. То је, по њиховом мишљењу, слободно новинарство. Све супротно томе зову повратком у деведесете. Није, господо, све супротно вашем мишљењу и политичком ставу, само је другачије мишљење. Не свиђа вам се? Па, сачекајте следеће изборе и наредно дељење карата. Можда вам се опет посрећи.

А како функционишу ствари у демократији, питајте Тимофејева.

(Вечерње новости)

KOMENTARI9 коментара

 1. N. says:

  Ko kaže da i u zemlji odrpanaca i socijalnih slučajeva ne može biti kvalitetnih političkih skandala? Voli raja da povremeno izvadi nos iz prazne činije.

 2. PORTAL iz BUDUCNOSTI says:

  Ponavljm se, ali je neophodno; RTV treba pod hitno ukinuti. Ko hoce RTV neka ga ponovo osnuje, ali svojim novcem. Ne mogu u ovako maloj zemlji da postoje dve drzavne televizije. A ovi sto protestvuju...pa neka protestvuju, dok god ne ometaju javni red i mir!

 3. dfvt says:

  Ove DOS-ce zeljne krvi i "5 oktobra" drugi deo, na dozivotnu. Pre dozivotne oduzeti sve sto su stekli sedeci na funkicjama koej su sebi podelili od 5 oktobra. Bune se oni za svoj dzep, djubrad ustaska. Srbijanski krem yugonostalgije.

 4. oko says:

  ne brinite srbijo SOROS osniva televiziju u vojvodini STIGO JE I JOZA U SRBIJU .KOD DACICA U SPS bice brastvo i jedinstvo opet srba i hrvata

 5. kojo says:

  vidili vucic ovo stavljaju mu nerede u srbiji a on leti kod nji i gura srbiju u uniju unija srbiju otimlje vucicu okreci glavu gleda pravo

 6. kosovac says:

  Ратко Дмитровић, Ако је тачно ово што си рекао за Александра Тимофејева, онда је он погодио у центар. Мораћу да мењам своје негативно мишљење о њему. Изгледа да је код овог Тимофејева остало нешто од Руса који су успели да се спасу од руске Октобарске Револуције. А „Јогурт револуција“ је недостижни појам за све стране обавештајне службе, то је непријатно изненађење свих евроатлантских политичара који су се уздали у чаробно дејство комунизма. Замислите ове педере данас који врше своју демократску дужност, да Берисављевић Чанков таст изаће пред њих, па да му дају аплауз. А како је било у време Милошевића: Берисављевић држи говор против јогурт револуције, а неко из масе запева „окрените му леђа, окрените му леђа“. И сви на тргу окрећу леђа Берисављевићу, он држи говор у леђа народу. А онда се пусти виц за Бошка Крунића великог Војвођанера: „Лоше је родио кукуруз, на јесен Крунићу курац“. Тако је и било. Овим чланком си Дмитровићу ипак показао да треба веровати у тебе, не као коња у кога се треба кладити, већ као новинара где ја као велики мрзитељ новинара теби удељујем комплимент за ово што си написао.

 7. kosovac says:

  А овај пинк на слици са нечим у уста (ваљда пиштаљка), поред оне са паноом „нећу да ми ТРВ буде ПИНК“, заиста личе не Поносне, као и онај са пиштаљком у гро плану, само им фали она работа да седну на њу, па да пиште из задовољства. То би се назвало „Играње демонстрација“. Педерска посла.

 8. baja says:

  cisu ovo navijaci ili vucicevi ili cankovi i tadicevi i pajticevi a mozda su i madari imali srba u vojvodini

 9. baja says:

  ovi hoce drzavu ko srbi u hrvatskoj dobice je ko i jaaaa

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u