Графика у седам галерија

Графика у седам галерија

30 априла 2017

РАЗНОВРСНОСТ и богатство светске графичке сцене, али и тенденције ове дисциплине у савременој уметности, представиће се од вечерас на Трећем међународном тријеналу графике. Ново издање ове манифестације, која се у Београду организује од 2011. године, одвијаће се чак у седам галеријских простора.

Централна изложба, на којој ће бити представљени радови 286 аутора из 56 земаља, биће свечано отворена у 18.30 у Уметничком павиљону „Цвијета Зузорић“. Ова поставка на којој учествује и пет почасних излагача – Владимир Величковић, Миодраг Рогић, Велизар Крстић, Небојша Радојев и Милан Блануша, трајаће до 22. маја. Пола сата потом у Центру за графику и визуелна истраживања „Академија“, (Париска 16) биће отворена изложба пољског графичара Павела Квјатковског.

Изложба награђених уметника са претходног тријенала, Магде Шплит из Пољске и нашег Миодрага Млађовића биће у 20 часова отворена у Галерији УЛУС-а, у Кнез Михаиловој, а вечерашњи графички круг у 20.30 затвара отварање поставке Ирме Балакаускаите из Литваније у Галерији Графичког колектива.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. goran says:

    Koji blefer, ovaj Velickovic. Snob do koske, a hteo bi da bude Uros Toskovic.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u