ГРЧКИ ГЕНЕРАЛ ШОКИРАО: Ако Турска Ако Турска буде ушла на неко ненасељено острво, ми ћемо га сравнити са земљом!

ГРЧКИ ГЕНЕРАЛ ШОКИРАО: Ако Турска Ако Турска буде ушла на неко ненасељено острво, ми ћемо га сравнити са земљом!

20 децембра 2018

Начелник Генералштаба грчке војске Евангелос Апостолакис упозорио је Турску да ће Грчка одлучно одговорити у случају ескалација турских провокација, преноси МИА.

Апостолакис током сусрета са грчким новинарима истакао је оперативну способност и припремљеност грчке војске у случају да буду угрожени суверенитет и територијални интегритет државе.– Ако буду ушли на неко ненасељено острво, ми ћемо острво сравнити са земљом. Ово је црвена линија која је прихваћена и од стране владе – рекао је, према „Кантимеринију“, начелник Генералштаба грчке војске, додајући да је за Грчку најважније да обезбеди мир у региону.

Коментаришући стратешки дијалог између САД и Грчке који је одржан прошле седмице, Апостолакис је рекао да Вашингтон тражи начин како да обезбеди равнотежу у региону, а да Грчка игра позитивну улогу и представља мост у таквим намерама.

(Танјуг)

KOMENTARI2 коментара

  1. Milan says:

    Ti Grci su stvarno teski zlikovci, umesto da budu "faktor stabilnosti u regionu" oni nameravaju da brane svoju zemlju! Pa gde to ide, ccccc...

  2. Budi Bog s nama says:

    E vala on stvarno i razmišlja kao neki general na dugme. Ima samo dva dugmeta "rat" i dugme "mir". Ako mu dozvole njegovi nadređeni on će nešto sravniti sa zemljom. Ali pošto su ostrva inače na nadmorskoj visini, nema on tu šta da ravni. Kako ne kapira da je bolje Turcima da iznajme turistički u zakup čitavo ostvrvo pa još i ne naseljeno?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u