ГРЧКИ ГЕНЕРАЛ ШОКИРАО: Ако Турска Ако Турска буде ушла на неко ненасељено острво, ми ћемо га сравнити са земљом!

GRČKI GENERAL ŠOKIRAO: Ako Turska Ako Turska bude ušla na neko nenaseljeno ostrvo, mi ćemo ga sravniti sa zemljom!

20 decembra 2018

Načelnik Generalštaba grčke vojske Evangelos Apostolakis upozorio je Tursku da će Grčka odlučno odgovoriti u slučaju eskalacija turskih provokacija, prenosi MIA.

Apostolakis tokom susreta sa grčkim novinarima istakao je operativnu sposobnost i pripremljenost grčke vojske u slučaju da budu ugroženi suverenitet i teritorijalni integritet države.– Ako budu ušli na neko nenaseljeno ostrvo, mi ćemo ostrvo sravniti sa zemljom. Ovo je crvena linija koja je prihvaćena i od strane vlade – rekao je, prema „Kantimeriniju“, načelnik Generalštaba grčke vojske, dodajući da je za Grčku najvažnije da obezbedi mir u regionu.

Komentarišući strateški dijalog između SAD i Grčke koji je održan prošle sedmice, Apostolakis je rekao da Vašington traži način kako da obezbedi ravnotežu u regionu, a da Grčka igra pozitivnu ulogu i predstavlja most u takvim namerama.

(Tanjug)

KOMENTARI2 komentara

  1. Milan says:

    Ti Grci su stvarno teski zlikovci, umesto da budu "faktor stabilnosti u regionu" oni nameravaju da brane svoju zemlju! Pa gde to ide, ccccc...

  2. Budi Bog s nama says:

    E vala on stvarno i razmišlja kao neki general na dugme. Ima samo dva dugmeta "rat" i dugme "mir". Ako mu dozvole njegovi nadređeni on će nešto sravniti sa zemljom. Ali pošto su ostrva inače na nadmorskoj visini, nema on tu šta da ravni. Kako ne kapira da je bolje Turcima da iznajme turistički u zakup čitavo ostvrvo pa još i ne naseljeno?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *