ГВАИДО ОТКРИО ШТА ЋЕ СЕ ДЕСИТИ СА ВЕНЕЦУЕЛОМ! Спрема се крвави сценарио

ГВАИДО ОТКРИО ШТА ЋЕ СЕ ДЕСИТИ СА ВЕНЕЦУЕЛОМ! Спрема се крвави сценарио

28 марта 2019

Лидер венецуеланске опозиције Хуан Гваидо, који је незаконито прогласио себе шефом државе, означио је 6. април као датум почетка „тактичких дејстава“ за свргавање легалног председника Венецуеле Николаса Мадура.

​- Прва тактичка дејства операције „Слобода“ почеће 6. априла широм земље. Тог дана морамо бити спремни и организовани с већ формираним комитетима помоћи и слободе – написао је Гваидо на Фејсбуку.Он није прецизирао шта опозиција намерава да учини, али свима је јасно да је мислио на сукобе са присталицама Мадура, једну врсту грађанског рата.

После почетка ограничених протеста у Венецуели Гваидо је прогласио себе шефом државе, а западне земље на челу са САД су то признале. Мадуро је Гваида назвао „америчком маринетом“. Русија, Kина и низ других земаља подржавају Мадура као законито изабраног председника Венецуеле.

KOMENTARI5 коментара

 1. Zoran says:

  Sto nezakonito? 109 poslanika u parlamentu opzicija i 55 vlast. Osecaju ljudi da ih narod hoce,a ne moze od manjine.

  • Dragi says:

   Zorane, ako nisi znao, u Venecueli je predsednički sistem, te prema tome predsednik parlamenta ne može sebe da proglasi predsednikom države. A to nije moguće ni u jednoj državi na svetu. Prema tome, taj Gvaido se nezakonito proglasio za šefa države, bez obzira kome smo naklonjeni, mora se to priznati da je on samozvani predsednik.

 2. Roki says:

  Ovaj žutokljunac izgleda nije čuo za Đinđića! I on je tako mislio. Narod kaže da mi je biti siroma dokle ovaj bude favorit

 3. Djordje says:

  Anglosaxsonska stoka u ljudskom obliku je zaboravila da de u uvom trenutku sudaraju interesi i bice sto mora biti. Anglosaxsonske poluzivotinje moraju u ovom slucaju da saviju rep jer u suprotnom dobice po njonji. Nije Rusika i Kina Srbija niti Libija Irak ili Avganistan vec ozbiljne nuklearne i ekonomske sile.

 4. samostalan says:

  Gnjidov idol je Djindjic. Uskoro ce mu se pridruziti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u