Хаос на скупу десничара у Америци! | INTERMAGAZIN

Haos na skupu desničara u Americi!

12 avgusta 2017

Zvaničnici u Šarlotsvilu u Virdžiniji proglasili su vanredno stanje nakon što su izbili veliki sukobi na skupu nacionalista u gradu.

Neredi su izbili na skupu „Ujedinimo desničare“ između demonstranata desnog krila i kontrademonstranata, prenosi  B92. Desničari su organizovali skup protiv uklanjanja statue i ere Konfederacije iz parka Emansipartion.

Guverner Virdžinije Teri Mekolifi proglasio je vanredno stanje pred održavanje velikog skupa belih nacionalista u Šarlotsvilu, na kome se očekuje prisustvo oko 6.000 ljudi.

Gradski menadžer Šarlotvila napisao je na svom Tviter nalogu da je vanredno stanje proglašeno da bi se pomoglo državi da odgovori na nasilje na skupu u tom gradu, koje se očekuje, preneo je AP.

Kako navodi Bi-Bi-Si, učesnici marša protive se planovima vlasti da uklone statuu generala južnjake vojske u Američkom građanskog ratu, Roberta Lija. U međuvremenu, izbili su sukobi između prodesničarskih grupa i kontramitingaša koji su se takođe okupili u gradu.

Povređene su dve osobe, saopštila je policija, prenosi Bi-Bi-Si. Policija je ispalila suzvac i biber-sprej na demonstrante. Takođe je saopštila da je nekoliko ljudi uhapšeno pošto je skup u Parku Emancipacije proglašen nezakonitim.

Danas

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *