ХАОС У ХРВАТСКОЈ: Због српске заставе, АЛБАНЦИ НАПАЛИ ХРТ! ХРВАТСКИ НАРОД БЕСАН

ХАОС У ХРВАТСКОЈ: Због српске заставе, АЛБАНЦИ НАПАЛИ ХРТ! ХРВАТСКИ НАРОД БЕСАН

8 октобра 2019

ХРТ је јуче изборе на Косову најавио – српском заставом. Сво време најаве прилога о косовским изборима у позадини је стајала српска застава.

То је наљутило представнике Албанаца у Хрватској па су се, како је објавила саборска заступница из редова албанске мањине Ермина Лекај Прљаскај, она и косовски амбасадор у Загребу Гезим Касаполли састали са шефовима ХРТ. На састанку је био и главни уредник ХРТ-а Казимир Бачић.Но оно што је навела као договорено на том састанку је скандалозно, преноси хрватски Индекс.

С врхом ХРТ-а, наиме, представници Албанаца, ако је тачно оно што пише саборска заступница, договорили су да се покрене прекршајни поступак против запослених који су направили пропуст, да саборску заступницу и амбасадора доведу у програм ХРТ-а, да ХРТ-ова екипа оде на Косово и тамо направи прилог и да једини извор за ситуацију на Косову, што је посебно неверовтно, буде „искључиво Радио телевизија Косово“.

Скандалозна обећања ХРТ-а представницима Албанаца

Све то стоји у Фејсбук објави заступнице Ермине Лекај Прљаскај.

„Данас у просторијама ХРТ-а заједно са амбасадором Републике Косова – Њ.Е. Гезимом Касаполијем, одржала сам радни састанак са уредником ХРТ-а господином Казимиром Бачићем и са уредницима Ковачем и Перишићем.

Затражили смо јавно извињење од стране ХРТ-а коју су обећали упутити амбасади Републике Косова те да се покрене прекршајни поступак против тројице запослених који су “нехотице” направили пропуст!

Надаље, ХРТ позваће као госте информативно политичког програма Њ. Е. Гезима Касаполиа и мене као саборску заступницу за албанску националну мањину а један ће састав ХРТ-а посетити Косово и снимити једну документарну- едукативну емисију о развијеном Косову данас.

Такође, затражили смо да директан извор информација везано за ситуацију на Косову буде искључиво РТК – телевизија из Косова. Наиме, ХРТ и РТК имају споразум о сарадњи, али се та сарадња не примењује у пракси довољно те зато и долази до оваквих пропуста!“ написала је Лекај Прљаскај.

Осим договора о томе да једини извор информација за стање на Косову једној јавној телевизији буде искључиво Радио телевизија Косово, остало што је навела Лекај Прљаскај не мора само по себи бити погрешно, али ако је то доиста договорено на састанку ХРТ-ових челника и ње и косовског амбасадора, мимо нормалне процедуре, не само да је погрешно него је и скандалозно, пише Индекс.

(Индекс)

KOMENTARI7 коментара

 1. doktrina soka says:

  Samo neka ih Siptari prcaju,drugo nisu ni zasluzili,hahahaha. Ima dila izspod stola.

 2. Milos says:

  Zasto Hrvatska nije priznala RSK?Zasto Tudjman nije rekao - Znate sta Srbi, vi ste u pravu a ne mi?Evo vam trecina Hrvatske.Moramo da se razgranicimo jer samo tako mozemo u buducnost.Malo sutra se to desilo.

  • persida says:

   Najlicemerniji puvanderi u istoriji, to su Hrvati.

  • Robert Wronsky says:

   kulak, neupućeni extremist. Jugoslaviju nikada nije ni trebalo osnovati jer je ona samo "vekovna" težnja da svi Srbi žive u jednoj državi.Nije ju sruši hrvatski nego srpski nacionalizam. Nije vam dosta što ste pravoslavnu crkvu u Hrvatskoj preobratili u srpsku nego ste i ljude te vjere preobratili u Srbe. Srbi su samo one kukavice koji su pred turcima pobjegli i koje je hrvatski narod primio. Bezobrazluk koji su ti nezahvalnici poćinili trpili su Hrvati u vašoj Jugoslaviji, trpili su do trnutka kada im je pukao film. Vi ste krivi za stvaranje ustaškog pokreta i na žalost, u NDH su poćinjeni zločini kojih se 99% Hvata stidi. Ali vi se ne stidite ničega, ne vi, nego dio vas jer ja poznajem i imam mnogo prijatelja Srba koji se stide i takvih poput tebe.

  • Baja says:

   Eee moj brajo. A zašto RS nije priznala Hrvatsku? Mislim da bi moji prijatelji Srbi i dan danas sa mnom zajedno čuvali ovce po Velebitu.

 3. Republika Srpska says:

  degenčići jedni, degenčići drugi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u