ХАОС У ХРВАТСКОЈ: Због српске заставе, АЛБАНЦИ НАПАЛИ ХРТ! ХРВАТСКИ НАРОД БЕСАН

HAOS U HRVATSKOJ: Zbog srpske zastave, ALBANCI NAPALI HRT! HRVATSKI NAROD BESAN

8 oktobra 2019

HRT je juče izbore na Kosovu najavio – srpskom zastavom. Svo vreme najave priloga o kosovskim izborima u pozadini je stajala srpska zastava.

To je naljutilo predstavnike Albanaca u Hrvatskoj pa su se, kako je objavila saborska zastupnica iz redova albanske manjine Ermina Lekaj Prljaskaj, ona i kosovski ambasador u Zagrebu Gezim Kasapolli sastali sa šefovima HRT. Na sastanku je bio i glavni urednik HRT-a Kazimir Bačić.No ono što je navela kao dogovoreno na tom sastanku je skandalozno, prenosi hrvatski Indeks.

S vrhom HRT-a, naime, predstavnici Albanaca, ako je tačno ono što piše saborska zastupnica, dogovorili su da se pokrene prekršajni postupak protiv zaposlenih koji su napravili propust, da saborsku zastupnicu i ambasadora dovedu u program HRT-a, da HRT-ova ekipa ode na Kosovo i tamo napravi prilog i da jedini izvor za situaciju na Kosovu, što je posebno neverovtno, bude „isključivo Radio televizija Kosovo“.

Skandalozna obećanja HRT-a predstavnicima Albanaca

Sve to stoji u Fejsbuk objavi zastupnice Ermine Lekaj Prljaskaj.

„Danas u prostorijama HRT-a zajedno sa ambasadorom Republike Kosova – NJ.E. Gezimom Kasapolijem, održala sam radni sastanak sa urednikom HRT-a gospodinom Kazimirom Bačićem i sa urednicima Kovačem i Perišićem.

Zatražili smo javno izvinjenje od strane HRT-a koju su obećali uputiti ambasadi Republike Kosova te da se pokrene prekršajni postupak protiv trojice zaposlenih koji su “nehotice” napravili propust!

Nadalje, HRT pozvaće kao goste informativno političkog programa NJ. E. Gezima Kasapolia i mene kao saborsku zastupnicu za albansku nacionalnu manjinu a jedan će sastav HRT-a posetiti Kosovo i snimiti jednu dokumentarnu- edukativnu emisiju o razvijenom Kosovu danas.

Takođe, zatražili smo da direktan izvor informacija vezano za situaciju na Kosovu bude isključivo RTK – televizija iz Kosova. Naime, HRT i RTK imaju sporazum o saradnji, ali se ta saradnja ne primenjuje u praksi dovoljno te zato i dolazi do ovakvih propusta!“ napisala je Lekaj Prljaskaj.

Osim dogovora o tome da jedini izvor informacija za stanje na Kosovu jednoj javnoj televiziji bude isključivo Radio televizija Kosovo, ostalo što je navela Lekaj Prljaskaj ne mora samo po sebi biti pogrešno, ali ako je to doista dogovoreno na sastanku HRT-ovih čelnika i nje i kosovskog ambasadora, mimo normalne procedure, ne samo da je pogrešno nego je i skandalozno, piše Indeks.

(Indeks)

KOMENTARI7 komentara

 1. doktrina soka says:

  Samo neka ih Siptari prcaju,drugo nisu ni zasluzili,hahahaha. Ima dila izspod stola.

 2. Milos says:

  Zasto Hrvatska nije priznala RSK?Zasto Tudjman nije rekao - Znate sta Srbi, vi ste u pravu a ne mi?Evo vam trecina Hrvatske.Moramo da se razgranicimo jer samo tako mozemo u buducnost.Malo sutra se to desilo.

  • persida says:

   Najlicemerniji puvanderi u istoriji, to su Hrvati.

  • Robert Wronsky says:

   kulak, neupućeni extremist. Jugoslaviju nikada nije ni trebalo osnovati jer je ona samo "vekovna" težnja da svi Srbi žive u jednoj državi.Nije ju sruši hrvatski nego srpski nacionalizam. Nije vam dosta što ste pravoslavnu crkvu u Hrvatskoj preobratili u srpsku nego ste i ljude te vjere preobratili u Srbe. Srbi su samo one kukavice koji su pred turcima pobjegli i koje je hrvatski narod primio. Bezobrazluk koji su ti nezahvalnici poćinili trpili su Hrvati u vašoj Jugoslaviji, trpili su do trnutka kada im je pukao film. Vi ste krivi za stvaranje ustaškog pokreta i na žalost, u NDH su poćinjeni zločini kojih se 99% Hvata stidi. Ali vi se ne stidite ničega, ne vi, nego dio vas jer ja poznajem i imam mnogo prijatelja Srba koji se stide i takvih poput tebe.

  • Baja says:

   Eee moj brajo. A zašto RS nije priznala Hrvatsku? Mislim da bi moji prijatelji Srbi i dan danas sa mnom zajedno čuvali ovce po Velebitu.

 3. Republika Srpska says:

  degenčići jedni, degenčići drugi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *