ХАОС У ПРИШТИНИ – ШИПТАРИ БЕСНИ: Тачи помогао Србима

HAOS U PRIŠTINI – ŠIPTARI BESNI: Tači pomogao Srbima

21 februara 2020

Objava Hašima Tačija na Tviteru da je primio obaveštenje od kosovske predstavnice u Sjedinjenim Američkim Državama Vljore Čitaku o tome da je Jamajka priznala kosovsku nezavisnost, što se ispostavilo kao lažna vest, zapravo je pokvarila čitav posao, piše prištinska Koha.

Taj dnevni list je objavio da je imao uvid u internu komunikaciju sa obaveštenjima o jamajčanskom priznavanju Kosova, u kojima je Vljora Čitaku, navodno, sugerisala vlastima u Prištini da tu informacije ne objavljuju pre dobijanja usmene potvrde.„Za objavljivanje je najbolje da sačekate verbalnu notu“, pisala je Čitaku iz Njujorka.

Nekoliko sati kasnije, međutim, Tači se apsolutno oglušio o zahtev Čitaku, objavivši na Tviteru, da Jamajka priznaje kosovsku nezavisnost, što je, piše Koha, izazvalo reakciju vlasti u Kingstonu.

Zapravo, Tači je nesmotrenim postupkom upozorio Srbiju, koja se obratila Jamajki i uspela da utiče da tamošnje vlasti zaustave proces priznanja, tvrdi Koha.

Ministarka spoljnih poslova Jamajke Kamina DŽ. Smit danas je demantovala navode o priznanju Kosova, poručivši da njena zemlja do ovog trenutka nije priznala kosovsku nezavisnost.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Gardista says:

    Bravo Dacicu. Samo moras biti korak ispred konkurencije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *