ХАРАДИНАЈ ПОНОВО ПРЕТИ: Надам се да сте ме добро чули!

ХАРАДИНАЈ ПОНОВО ПРЕТИ: Надам се да сте ме добро чули!

18 фебруара 2019

Премијер привремених приштинских институција Рамуш Харадинај тврди да ће таксе повећане за сто одсто на производе из Србије и БиХ остати на снази све док је он на тој позицији.

„Надам се да сте ме добро чули. Видите где сам дошао да вам то кажем“, рекао је Харадинај у Глођану, месту крај Пећи, где је рођен.Поновио је да таксе неће бити укинуте све док, како је навео, „Србија не призна косовску независност“.

С друге стране, сматра да услове које Београд поставља Приштини за наставак дијалога треба укинути.

„Ако се повучемо и укинемо таксе, они сутра могу тражити ’Трепчу‘, уклањање војске и још нешто“, рекао је Харадинај, пренела је РТК на албанском језику.

Говорећи о ставу коалиције о таксама, Харадинај је рекао је одлука донета договорно.

„Такође тражим подршку од политичких партнера, иако можемо имати различита мишљења. Једна ствар је истинита — када смо доносили одлуку о порезу, били смо једногласни, сви су били за. Није добро никоме да покуша да суспендује таксе без претходног договора“, рекао је Харадинај.

Харадинај се противи захтевима САД и Европске уније да таксе буду суспендоване на српску робу, што је постала препрека за наставак дијалога, пренео је Танјуг.

Демократска странка Косова Кадрија Весељија предложила је раније да таксе буду суспендоване на 120 дана, али Харадинај на то није пристао.

KOMENTARI3 коментара

  1. Milan says:

    „Ako se povučemo i ukinemo takse, oni (Srbija) sutra mogu tražiti ’Trepču‘, uklanjanje vojske i još nešto“ - Haradinaj igra lošeg policajca a SAD dobrog i nemoćnog policajca i na taj način zajedno rade na ostvarenju ciljeva koje je nabrojao Haradinaj.

  2. Milan says:

    Beogradski pohlepni šmokljani glumiće spasioce nacije, za takve glumce kmezavce mogli su glasati samo jorganplaninari i večiti zaljubljenici Zapada.

  3. Gardista says:

    Uvesti reciprocne mere siptarima i oplesti tamo gde najvise boli. Samo nasi politicari nemaju onu stvar, kao gospodin Brnabic, recimo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u