ХАРИС СИЛАЈЏИЋ ОСУМЊИЧЕН ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ! Знао је за убијање Срба у логорима, подржавао долазак муџахедина! (ВИДЕО)

ХАРИС СИЛАЈЏИЋ ОСУМЊИЧЕН ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ! Знао је за убијање Срба у логорима, подржавао долазак муџахедина! (ВИДЕО)

6 септембра 2018

МУП РС проследио пријаву Тужилаштву БиХ за ратне злочине против бившег функционера такозване Републике БиХ. Оптужбе да је оснивао логоре на подручју Коњица, Челебића, Мусале, Брадине…Полицијска управа Требиње доставила је Тужилаштву БиХ извештај против Хариса Силајџића због сумње да је као високи функционер такозване Републике БиХ починио ратни злочин против цивилног становништва и ратни злочин против човечности на подручју општине Коњиц од 1992. до 1995. године, потврђено је у МУП РС.

Силајџић се, према наводима у извештају, сумњичи да је од 1992. до новембра 1993. године у својству министра иностраних послова, а потом до краја 1995. године као председник такозване Владе БиХ и један од оснивача “Патриотске лиге” у Коњицу доносио одлуке о оснивању логора на подручју Коњица, Челебића, Мусале и Брадине.- У овим логорима се налазило противправно ухапшених више стотина српских цивила, убијена су 32, а више десетина жена је силовано, што потврђује да је Силајџић, вршећи најодговорније функције у извршној власти, знао и одобравао постојање и деловање ових логора у којима су почињени ратни злочини, те постављао управнике логора у Мусали попут Етхема Жилића – наводи се у документу.

У извештају се наводи и да је Силајџић одговоран што је као високи фукционер тзв. Републике БиХ знао и морао да зна, те преко других лица учествовао у кривичним делима ратних злочина. Милорад Којић, директор Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица, каже да се у предмету „Силајџић“ ради о класичном удруженом злочиначком подухвату.

– Позитивно је што је овај извештај отишао у Тужилаштво БиХ, али остајемо скептични, јер су многи јачи предмети против политичара из ратног врха тзв. Републике БиХ остали у фиокама. Очекујемо од Тужилаштва БиХ да отвори овај случај, а наш центар стоји на располагању Тужилаштву БиХ за доказни материјал – истиче Којић.

(Вечерње новости)

KOMENTARI3 коментара

  1. Bogomir says:

    Ima dosta tako nekih bizarnih likova koji su ultra smradovi kao ovaj silajdzic, a organizovali su zlocine nad Srbima. Nekako su zaboravljeni i pusteni da zive mirno, a ne bi trebali nikako!

  2. gomez says:

    Baš me zanima koju varijantu bezobrazluka će da izabere "tužilaštvo bih" prilikom izbegavanja ovog slučaja...

  3. živoder iz Oseka i Ovčare says:

    debilko muslimanske veroispovesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u