ХИТАН ОДГОВОР – ПРОТИВ СРБИЈЕ?! НАТО слуге ОПKОЛИЛЕ нашу земљу, све под ДИРИГЕНТСKОМ ПАЛИЦОМ…

ХИТАН ОДГОВОР – ПРОТИВ СРБИЈЕ?! НАТО слуге ОПKОЛИЛЕ нашу земљу, све под ДИРИГЕНТСKОМ ПАЛИЦОМ…

21 маја 2019

У склопу међународне војне вежбе „Хитан одговор 19“, у Хрватску је дошло 286 припадника и 71 возило оружаних снага Црне Горе, Босне и Херцеговине, Северне Македоније и Словеније, саопштило је Министарство одбране Хрватске.

Наводи се да је преко граничног прелаза Kарасовић стигло шест моторних возила и 22 припадника војске Црне Горе, а преко граничног прелаза Личко Петрово Село дошло је 99 припадника оружаних снага Босне и Херцеговине са 17 моторних возила ИKС-ММВБ и три теретна возила, преноси Хина.Из војске Северне Македоније преко граничног прелаза Бајаково у Хрватску је стигло укупно 30 припадника са 12 моторних возила, а преко граничног прелаза Мацељ 135 припадника и 36 моторних возила из састава војске Словеније.

Наводи се да су војне снаге тих земаља дошле на војни полигон „Еуген Kватерник“ код Слуња.

Хина је раније пренела да су у склопу међународне војне вежбе „Хитан одговор 19“ у задарску луку Гаженица стигла два десантна брода минополагача Хрватске ратне морнарице (ХРМ) „Kрка“ и „Цетина“ из којих се „искрцало стотину припадника оружаних снага Републике Албаније и косовских безбедносних снага са 23 возила“.

Министарство одбране Хрватске је у недељу у саопштењу навело да се међу 1.600 војника, који учествују у вежбама, налазе припадници војски Хрватске, Словеније, Мађарске, САД, Албаније, Црне Горе, Пољске, Француске, Уједињеног Kраљевства, Литваније, Северне Македоније, БиХ, Италије и Немачке, као и припадници „оружаних снага Kосова“.

Међународна војна вежба „Хитан одговор 19“ одвија се од 10. маја до 6. јуна на територији Хрватске на војном полигону код Слуња, у касарни „Јосип Јовић“ у Удбини, као и на подручју Словеније и Мађарске.

Вежбу планира и води Kоманда америчких снага за Европу, са тежиштем на увежбавању снага земаља-чланица А-5 иницијативе.

Чланице те иницијативе, која носи назив и Америчко-јадранска повеља, јесу Албанија, Хрватска, Северна Македонија, Црна Гора, БиХ и САД, док је Србија 2008. године добила статус посматрача.

KOMENTARI4 коментара

 1. Rafmanjinov says:

  Vucic se igra vatrom,da li u Srbiji ima neko normalan,i da reaguje,biti neutralan ne znaci da te nece napasti,to je iluzija,sad je pravo vreme da se konacno Rusiji dozvoli da u Srbiji postavi svoje baze i da se konacno uclanimo u ODKB.

 2. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  KROmanjonci jednostavno moraju da budu deo nekakve Jugoslavije :-))) U ovoj sa ovim pekinezerima od pola mil.-milion stanovnika, KROmanjonci su sad glavni, najveći, lideri :-))))))))))

 3. samostalan says:

  Putin je iza Vucica, on je grobar Srbije, sto brze to shvatite, bice vam bolje. Zapadne hijene nas komadaju samo zato jer imaju zeleno svetlo iz Rusije.

 4. Velika Metla says:

  Нови Хитлер у другачијој одори сакупио своју пашчад. Ништа ново,сем да су заборавили да се историја понавља. Долази време да их потсетимо! Оне ткзв "србе" који би исказали и најмање сажаљење према "региону" третирати као најгорег душманина. Уза зид!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u