Храна као лек

Храна као лек

19 маја 2017

НИСУ вам за све здравствене проблеме неопходни лекови. Одређене тегобе можете да отклоните узимањем одговарајуће хране богате неопходним минералима и витаминима.

* Отежано зарастање рана убрзаћете минералом цинком и витаминима Ц и К. Ову успешну формулу ствара комбинација паприка, парадајза и рибе.

* Масна кожа и бубуљице обично се јављају због недостатка биотина и витамина Б2. Јогуртом од соје надокнадићете биотин, а витамин Б2 обичним јогуртом.

* Опадање косе зауставићете и регенерисати биотином и цинком. Зато дан започните муслијем са додатком бадема и једним куваним јајетом.

* Крварење из десни ублажићете витаминима А и Ц. За повећање њиховог садржаја у организму довољно је попити само чашу сока од шаргарепе и поморанџе. У сок обавезно додајте кашичицу биљног уља.

* Константни умор који је највероватније последица несташице гвожђа отклонићете што чешћим конзумирањем јела од сочива. Такође, свакодневно поједите једно јаје.

KOMENTARI



Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *



ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u