ХРВАТИ ПОНОВО ОТЦЕПИЛИ Војводину од Србије

HRVATI PONOVO OTCEPILI Vojvodinu od Srbije

28 oktobra 2015

vojvodina_fVoditelj emisije „Otvoreno“ na Hrvatskoj radio-televiziji Mislav Togonal rekao je da će Fronteks doći na granicu Hrvatske i Vojvodine!

Novinar koji je ranije ove godine dobio nagradu za Radijsku osobu godine je na neki način proglasio Vojvodinu državom i naveo da će služba Evropske unije prema akcionom planu usvojenom u nedelju u Briselu stići na granice srpske pokrajine i njegove države.

– Fronteks dolazi na hrvatsko-vojvođansku granicu, reč je o jednoj od brojnih agencija Evropske unije kojoj je zadatak koordinacija u nadžoru spoljnih granica – rekao je Togonal.

To je prvi primetio i na društvenim mrežama objavio profesor međunarodnih odnosa i nacionalne sigurnosti na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu Dejan Jović.

Ipak, u prilogu koji je usledio, novinarka Vanja Vučković je ispravila voditelja emisije „Otvoreno“ i rekla da Fronteks dolazi na granicu Hrvatske i Srbije.

Podsetimo, hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović je početkom godine na proslavi svoje pobede na izborima izjavila da će se boriti za prava Hrvata u „Srbiji, Vojvodini i drugim zemljama“.

– Boriću se za prava manjina u Hrvatskoj i tražiti da ona budu što veća, ali ništa manje neću tražiti ni za Hrvate u Srbiji i Vojvodini i u drugim susednim zemljama – rekla je Kolinda na šta je dobila veliki aplauz.

Treba li da verujemo da je ponovo reč o lapsusu?

(informer.rs)

KOMENTARI14 komentara

 1. mija says:

  Samo polako. Srbija ima teritoriju koja je daleko kompaktnija i nespornija nego Hrvatska. Možemo i mi raditi isto što i oni, pa diskretno razlikovati od Hrvatske istočnu Slavoniju, Baranju, a pogotovu Dubrovnik, Istru itd. Gotovo da nema kvadratnog km Hrvatske koji nije na neki način sporan. Pa što bismo se mi onda pecali na njihove udice? Zabacimo i mi široko i daleko i sačekajmo da vidimo šta će se uhvatiti. Ne rade to oni od sebe, nego po naredjenju, ali kad su već toliko revnosni u izvršavanju, neka snose posledice. Nema ništa džaba.

 2. Portopranco says:

  Srbija mora da se pobrine za nacionalna i vjerska prava Srba u Hrvatskoj, Slavoniji i Dalmaciji.Srbi u Istri pak, u nešto povoljnijem su položaju nego Srbi u Hrvatskoj.

 3. Robert Wronsky says:

  Vojvodina nije bila srpska nikada do 1918. kada ju je Srbija okupirala. Kako vrijeme ide, Vojvodjani dizu glas i traze samostalnost unatoc nasilnoj promjeni demografske strukture stanovnistva od okupacije pa posebno do 91., kada je protjerano stotine tisuca Hrvata, najvise iz Srijema. Kosovo je dobilo samostalnost, vjerovatno ce i Sandzak a onda i Voj odina, ako ne i prije. Ocigledno da ce Srbija biti samo beogradski pasaluk i nesto Sumadije..

 4. zlatiborski ovan says:

  Robert Wronsky Says: oktobar 28th, 2015 u 4:41 pm Vojvodina nije bila srpska nikada do 1918. kada ju je Srbija okupirala //////// Ajde ti tataro-avarinu, koji se lano predstavljate kao Hrvati - SETAJ ODAVDE !!! Vojvodina je bila srpska najmanje 1000 god. pre "okupacije" Srbije. Npr. kralj Dragutin, Desot Djuradj,...a da ne pominjemo Jazige itd. Kneyevina Srbija je ispomagala oruzano i ljudstvom Vojvodstvo. I nije Vojvodina pripojena matici, vec SREM, BANAT, BARANJA Nego, daj reci vise toga o Baranji...

 5. mija says:

  @Portopranco ;)

 6. georgina says:

  nista od vojvodine , krajina se pravi ponovo

 7. Fred says:

  Srbija će se raspasti, to je sigurno, ali ne zato što to Hrvati/Bošnjaci/Albanci/Bugari/Mađari žele, već zato što Srbi nisu sposobni imati državu u duljem kontinuitetu i sami će je uništiti svoj djelovanjem, što su već odavno započeli. Mi ostali imamo samo da čekamo i na kraju pokupimo dijelove koji nam se budu nudili.

 8. A.K. says:

  Ujkini spet kenjajo, a oni so na redu da pukne :) Poglejmo to smrdljivo enačbo: Srbska krajina+Dalmacija+Slavonija/(Srb)+Međimurje+Istra+G.Kotar/(Slo)+ določeni deli Bosne/CG: katolička republika hrvačka Šupka Rožman in Stepinac oba fašista sta barantala s slovensko zemljo, ko je bil moj narod obsojen na smrt-vse v korist fašistične hrvačke..Tito, Bakarič, Krajajič so bli samo drugi ešalon NDH, da oplačkajo nehrvate...jebite se hrčki PRAVDA dolazi :)

 9. Fred says:

  @A.K. A koji se ti qrac miješaš u razgovor Hrvata i Srba, ha stranče?

 10. Svetislav says:

  Taj tonogal ce da prodje kso i njegov dida u hercegovini. Ali vaznije j da Srbi u Srbiji nauce istoriju i da su im kurvati neprijatelji i nikad prijatelji!

 11. Svetislav says:

  @A.K...Odlicno si rekao kurvatima! To su hrcki, koji su samo dobri da zive negde u Iranu odakle poticu! A za fredcka, i ostale kurvate, Srbija se granici sa Slavonijom, RS sa RSK i Zagorjem (koja je jedino mozda kurvatska teritorija)! Dalmacija i Istra takodje nisu nikada bile istorijski kurvatske nego itslijanske, srpske i slovenacke teritorije!

 12. Fred says:

  @Svetislav hehehe Ti si blago rečeno glup. Sve do 16. stoljeća kraj oko Zagreba i Zagorje zvalo se SLAVONIJA. Prvotna, prava HRVATSKA nalazila se na području DANAŠNJE Dalmacije i Like, dok je nekadašnja DALMACIJA obuvacala samo gradove Osor, Zadar, Trogir, Split i Dubrovnik te većinu otoka. Naravno, budala kao ti nema kapaciteta da to shvati.

 13. Svetislav says:

  @fredhrcak...Hahaha mongoloidno avarsko crkotino, tj. zvanicno kurvat, pa onda si sam priznao da je Slavonija srpska do svrabeza, a od svrabeza do zagorja je kurvatska! Sto se Dalmacije tice to je bila oblast rimskog carstva gde se stanovnistvo uglavnom bavilo stocarstvom (dalma znaci ovca), i tamo su najranije zabiljezena samo srpska plemena (razlicitih naziva). To mozes naci u rimskim izvorima, gde se pominju srbska plemena, a nigde kurvati, jer ste kao avarsko mongoloske crkotine tek za 800 godina dosli iz pustara mongolije! Tako ste ostali do danas, a zahvaljujuci svojoj krvolocnosti i divljastvu, vakitan vas koristi samo za najprljavije poslove, sve dok jednog dana im ne budete potrebni, i baceni ko fratrov kurton posle "opstenja" sa kurvatskim mladicima!

 14. Fred says:

  @Svetislav Alo smetlaru, aj prvo završi osnovnu školu pa onda dođi pizdit po internetu. Javi se za 8 godina, mališa!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *