ХРВАТСКА И ЦРНА ГОРА на удару критика ЗБОГ СРБИЈЕ! КАЉАЈУ УГЛЕД НАТО ПАКТА

ХРВАТСКА И ЦРНА ГОРА на удару критика ЗБОГ СРБИЈЕ! КАЉАЈУ УГЛЕД НАТО ПАКТА

18 маја 2020

Међународни институт за блискоисточне и балканске студије (ИФИМЕС) из Љубљане оценио је да је за НАТО штетно било какво деловање Хрватске и Црне Горе у и према Србији, јер као чланице НАТО-а својим активностима стварају додатну негативну перцепцију грађана Србије према Алијанси.

У својој анализи „Србија 2020:Србија – поприште конфронтације обавјештајних служби?“ Институт из Љубљане сматра да НАТО уместо да ради на стварању поверења и позитивне перцепције међу грађанима Србије, он својим деловањем преко Хрватске и Црне Горе, додатно урушава ионако свој слаб углед у Србији.„Није никаква тајна, да је савезништво између званичне Приштине са Подгорицом и Загребом врло снажно“, пише у анализи и додаје се да је везе Косова са Загребом одржавао донедавни премијер Косова Рамуш Харадинај, док са Подгорицом и режимом Мила Ђукановића те везе и сарадњу деценијама има косовски председник Хашим Тачи.

Овај институт наводи и да уколико би то била нормална сарадња то не би представљало проблем, међутим, овде се ради о савезништву, које је плански усмерено против Србије, односно првенствено против њеног председника Александра Вучића.

„Ради се о Хрватској и Црној Гори, које су обе пуноправне чланице НАТО-а и које су инволвиране у унутрашња дешавања у Србији“, закључује се у анализи.

Међународни институт за блискоисточне и балканске студије (ИФИМЕС) из Љубљане, Словенија, редовно анализира догађања на Блиском истоку и Балкану. ИФИМЕС анализира актуелна дешавања у Србији са фокусом на предстојећим парламентарним, покрајинским и локалним изборима, који ће се одржати 21. јуна 2020. године.

KOMENTARI7 коментара

 1. Косовац says:

  Одличан чланак, подстиче читаоца на размишљање и тражење одговора на питање, зашто Србе силују да се учлане у њима непријатељску организацију НАТО пакт. Шта Словенци из овог Института ИФИМЕС кажу Црној Гори и Хрватској: Смирите се мало, стрпите се док Срби не заволе своје непријатеље из НАТО – Немачку, Француску, Пољску, Норвешку, Бугарску, Израел, Холандију,…. Онда кад Србија постане наш члан, онда ће бити чак и препоручљиво да је узјашете, чак и боље него оно како сте радили у оној комунистичкој Југославији. И дан-данас не могу да се окрече све оне гадости које сте Србима тада чинили.

  • Miraš says:

   Da NATO ne bi odgovarao za nezakonitu agresiju na SR Jugoslaviju, zato nas kuvaju kao žabčiće. Odvratno je kad nam to rade iznutra iz Beograda, a baš je dobro kad Rvatska i Montenegro zaigraju ustaškim stopama jer ništa od kuvanja žaba.

 2. persida says:

  E, jeste imali veliki ugled, nema sta.

 3. Ilija Čvorović says:

  Kad je to NATO postao ugledna organizacija???!!!

 4. Crna smrča says:

  NATO ima kakav ugled? Daj Bože da nas ne bombarduju po još koji put. Onom retortičaru Dačiju bolje je bilo da je malo ćutao, taj će na vreme da izvuče zadnjicu čak i ako nas bombarduju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u