ХРВАТСКА СА МИЛОМ ЂУКАНОВИЋЕМ СПРЕМА УДАР НА СРБИЈУ: Петак је дан одлуке! Паклена ЗАМКА У СПЛИТУ!

ХРВАТСКА СА МИЛОМ ЂУКАНОВИЋЕМ СПРЕМА УДАР НА СРБИЈУ: Петак је дан одлуке! Паклена ЗАМКА У СПЛИТУ!

21 новембра 2018

Пензионисани генерал некадашње Југословенске народне армије (ЈНА), 71-годишњи Борислав Ђукић већ неколико година налази се у сплитском затвору и суди му се у Хрватској за наводни ратни злочин, који нити је починио, нити наредио.

Борислав Ђукић је ухапшен у Црној Гори, на аеродрому Тиват јула 2015. године. Потом је месецима био у затвору у Спужу код Подгорице, а Мило Ђукановић је одлучио да изађе у сусрет захтеву Хрватске.Србија је тражила од Црне Горе да Ђукић буде предат српским властима, али режим Мила Ђукановића је и тад показао своје изопачено лице и генерала уступио држави у којој најмање брину о људским правима, поготово кад су Срби у питању.

Ђукић је потом пребачен у затвор у Сплиту и већ неколико година суди му се за наводни ратни злочин – рушење бране Перућа на реци Цетини 1993. године.

Одбрана генерала Ђукића више пута је до сада истицала да током суђења није изведен ниједан доказ који би га довео у везу са наведеним кривичним делом. Уз то, примећује адвокатски тим Ђукића, цео овај случај, укључујући фазу истраге траје већ 25 година(!), што је сигурно један од рекордно дугих судских поступака.

Током судског поступка направљен је низ пропуста, али и незаконтиих радњи против Ђукића, истиче одбрана, а поготово начин на који је поступак вођен, пре свега да је Ђукићев предмет раздвојен од осталих саоптуженика, као и то да захтев за покретање истраге против Ђукића није ни био поднет.

Одбрана Ђукића указује и на то да је током судског процеса његово име поменуто само једном, када је исказ давао заштићени сведок и то на затвореној седници. Али, чак и такав исказ је више него „климав“.

Наиме, заштићени сведок је рекао да је те 1993. године разговарао преко радио-везе или телефоном са особом ЗА КОЈУ МИСЛИ да је Ђукић, а у вези са тим да дозволи пролазак једног камиона према брани Перућа. Занимљиво је да тај сведок никада пре није видео Ђукића у животу, па одбрана поставља питање, како може да буде уопште сигуран да је то Ђукићев глас кад ни не познаје човека.

Оно што је посебно индикативно у целом овом случају јесте да Ђукић у време када му се дело ставља на терет уопште није био официр ЈНА. Према доступним подацима, али и ранијим изјавама Милета Новаковића, у то време, дакле у време када му се дело ставља на терет (јануара 1993. године), Борислав Ђукић је био саветник министра унутрашњих послова Милана Мартића.

Дакле, претпостављени му је био Миле Мартић и једино је он могао да нареди рушење бране, а Мартић у Хагу није ни оптужен за Перућу, јер се у случају минирања бране није ни радило о ратном злочину, јер брана није ни минирана тако да поплави подручје и угрози становништво, већ само да вода исцури!

Уколико неко тврди да је брана требала бити потпуно срушена, онда тај неко мора знати да да је генерал Ђукић, као врхунски професионалац, наредио рушење бране, она би и била потпуно срушења.

Међутим, права истина је да у рушење бране Перућа генерал Ђукић није умешан, а у том периоду није био ни близу бране Перуча, већ се налазио у Книну, а нити је имао могућности, нити овлаштења да на било који начин дјелује у смислу војног или полицијског заповедања..

Али, Хрватска у Сплиту спрема замку Србији, а дан одлуке (доношења пресуде) је петак.

Треба имати у виду да процес у Жупанијском суду у Сплиту није само суђење једном човеку, него и суђење ЈНА, Војсци РСК, Србима и Србији.

KOMENTARI16 коментара

 1. Kulak says:

  Rodbina generala Borislava Đukića treba da se pozabavi milom đukanovićem.

 2. Velika Metla says:

  Од усташко-милогорског накота се можемо одбранити ЈЕДИНО,и понављам ЈЕДИНО,њиховом ликвидацијом! Јер је дошло време да или ми,или они!

  • Bili Orao says:

   Јесен је тј ускоро зима а вријеме лова и одстријела рогоња , он рикне , опалиш и он падне и свјетлост му се у оку замути!!!

 3. SLAVKO-KNIN says:

  Nike veze Mile Martic nema sa rusenjem brane Peruce.Mile Martic je u to vrjeme bijo Minjistar Milicije Krajine.JNA je sustinski imala kontrolu nad cjelim prostorom Krajine.Ako je neko odgovoran za tu branu Perucu to je Ratko Mladic jer njegova JNA je imala kontrolu nad cjelom situvacijom u to vrjeme.Na kraju krajeva brana Peruca nije ni srusena vec je namjerno urusena dovoljno da voda iz jezera bezbedno i postepeno iscuri.JNA namjerno nije cela potpuno srusiti branu da ustase podavi. Vec je samo ostetila.Umjesto predvidjeni 30 tona eksploziva JNA je stavila manje od 150 kila eksploziva.Tako da je brana samo napukla a voda bez iki posljedica iscurila.JNA je potpuno bila na ustaskoj strani vavje je vodila rat po sistemu kreni stani.Sve ustase koje bi JNA zarobila umjesto da ustase pobiju na licu mjesta oni ustase davaju na razmjenu.Ta JNA je bila tamo da bi Tudjman i ustase se pripremile dakle da bi dobili vrjeme da se pripreme.JNA nikad nije imala namjeru potuci ustase vec je simulirala rat.Sve je to radjeno u dogovoru na relaciji Moskva Beograd Zagreb.Nidje na prostoru bivse SFRJ se nije vodijo rat po sistemu kreni stani.Vodjen je samo u Hrvatskoj i to ga je JNA vodila.Inace Mile Martic ki Milcajac je bijo potpuno sporedan lik uto vrjeme.Nijon nista nije moga sa svojom Milicijom raditi na svoju ruku bez znanja i odobrenja JNA.Cak ni ono ustasko selo Kijevo Martic nije smijo napasti bez odobrenja JNA.

 4. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Primiče se vreme kada će hrvati da odgovaraju za sve svoje zločine i da ih PLATE

 5. deda mraz says:

  Ceracemo se Milo sljamu komunisticki i ako ima boga zavrsiti ces i ti i tvoja pogana familija na pasjem groblju.

  • Deda Micko says:

   Da big da mu crvi na svadbu dolazili, a on vec bio pojeden.

  • Miraš says:

   Djukanović kad se rodio pupčanom vrpcom nije bio vezan za majku nego za vlast. Najduže je opstao na vlasti od svih bivših jugoslovenskih i komunističkih lidera. Prvu lekciju tog jugoslovenskog komunizma je dobro naučio po kojoj Srbi su ugnjetački narod i svi narodi i narodnosti treba da se oslobode tog velikosrpskog ugnjetavanja i hegemonizma, pa ono što preostane, kada se svi drugi namire, da to bude Srbija. Srbija da bude tako mala te da bude nikakav faktor, toliko nikakav da ne može da zaštiti ni sopstveni narod. Tako danas imamo veliku ili bar poluveliku Hrvatsku očišćenu od Srba ali i nekakvu veliku Crnu Goru. ... Danas je Arandjelovdan. Stara porodična slava Djukanovićevih je baš Arandjelovdan. Imam utisak da se i arhandjelu Mihajlu gadi da poseti ovakvo zlo te da obavi svoj sveti posao.

 6. Trn says:

  Milo Đukanović će izručiti i sebe čim ga Hrvati zatraže. A imali bi i zbog čega. Nego, jednom izdajnik - izdajnik doveka!

 7. Budi Bog s nama says:

  Eto, pakleni Milo da nam sudi? Меđutim svakome od nas će biti pošteno suđeno o dolasku pravednog carstva Božijeg.

 8. Deda Micko says:

  Proterati sve Milogorce i sve Hrvate iz Srbije. Prekinuti svaki kontakt sa tim nacistima.

 9. Miraš says:

  Da li je ovo pravi razlog zašto sude penzionisanom generalu Borislavu Djukiću? Knjiga Borislava Đukića "Razbijanje Jugoslavije: mesto i uloga Hrvatske" objavljena je još 2008 godine. General Đukić je svedok događaja koji su predstavljali uvod u rat i sam je učesnik rata te pružio je vrednu građu za utvrđivanje istine o ratnom raspletu jugoslovenske krize. Đukić je pokazao da je Hrvatska bila ključni unutrašnji činilac u razbijanju Jugoslavije i da je građanski rat pripreman uz pomoć spoljnih faktora i internacionalizovan pre njegovog početka. Argumentovanim objašnjenjima događaja pokazao je da su SAD podsticale rasparčavanje Jugoslavije s ciljem da se region "globalizuje" i pripremi za priključenje projektu "vesternizacije" cele Evrope, uključujući i Balkan.

  • Miraš says:

   U jednom čalnku o generalu Borislavu Djukiću kažu da je tako. ... "Protiv njega se već godinama vodi medijska hajka, u kojoj učestvuju i hrvatski zvaničnici, a naročito posle njegovog svedočenja u Haškom tribunalu u odbrani Milana Martića i posle objavljivanja knjige "Razbijanje Jugoslavije – mesto i uloga Hrvatske". Protiv generala se vodio montirani proces u kojem je bilo nemoguće dokazati nevinost. Pored toga, on je čovek od 71 godine, narušenog zdravlja i godinama se leči od dijabetesa na VMA. Treba imati u vidu da proces u Županijskom sudu u Splitu nije samo suđenje jednom čoveku, nego i suđenje JNA, Vojsci RSK, Srbima i Srbiji, da bi se opravdali ustaški zločini." ... Iz teksta "Ne znam da li ćemo se vratiti, ali idem prvi!" General Đukić poveo Srbe u pobedu, a sad mu Hrvati pišu presudu".

 10. Karital says:

  Dvadeset godina mu je minimum!

  • Roy says:

   Ti si vec na robiji, samo to ne znas. Srecom ovaj svijet ide u ponor i nestanak i nema mu spasa i hvala Bogu sto je tako.

 11. Miraš says:

  Cilj Djukanovićevih odvratnosti je zidanje kineskog zida prema svim Srbima van Crne Gore - iz Srbije, iz Srpske i gdegod ih još ima. Na prvi pogled on se boji uticaja koji bi Srbi mogle da ostave u Crnoj Gori, medjutim pravi problem krije se iznutra. Antisrpska Crna Gora ima značajan broj Srba te izgleda da u tome vidi kraj svoje vladavine a lična vladavina njemu je iznad svega i na prvom mestu. Napravio je ozbiljnu grešku iznutra jer podelio je iznutra Crnu Goru. Zbog njegove manijakalne potrebe da samo on vlada stavio je dve najveće nacionalne grupe u Crnoj Gori na suprotne strane što nije dobro. Više se vidi šta njega muči kada se pogleda trend kretanja srpskog i crnogorskog stanovništva u Crnoj Gori. Srbi 1948 - 6.707 (1,78%), 1953 - 13.864 (3,3%), 1961 - 14.087 (2,99%), 1971 - 39.512 (7,46%), 1981 - 19.407 (3,32%), 1991 - 57.453 (9,34%), 2003 - 198.414 (31,99%), 2011 - 178.110 (28,73%). Crnogorci 1948 - 342.009 (90,67%) , 1953 - 363.686 (86,62%), 1961 - 383.988 (81,37%) , 1971 - 355.632 (67,15%), 1981 - 400.488 (68,54%), 1991 - 380.467 (61,86%) , 2003 - 267.669 (43,16%) , 2011 - 278.865 (44,98%). ... Milo ima zadatak od svojih mentora i stranih gospodara a i lično hoće da napravi antisrpsku državu Crnu Goru, a najvažnija baza za to su mu Crnogorci kojih nema preko 90% kao nekad, nego tek 45%. Mi uopšte ne treba da se bavimo proterivanjem Crnogoraca kao što neki kratkovido pomisle, nego da veoma smireno svuda nastojimo da gradimo normalne i što zdravije odnose. Milo vuče konopac u bolest, a mi lepo i po mogućstvu što lepše da vučemo konopac u zdravlje. Toliko je odvratan i podmukao da ne treba da budemo ni njegova kopija a ni kontrakopija. Jednostavno rečeno ne treba se voziti u njegovim kolima, a ni utrkavati se sa kretenom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u