ХРВАТСKА СЕ РАСПАДА! Војници шверцују оружје, полиција убија мигранте, а школе зврје празне! Врхушки је једино битно да остане НА ВЛАСТИ!

ХРВАТСKА СЕ РАСПАДА! Војници шверцују оружје, полиција убија мигранте, а школе зврје празне! Врхушки је једино битно да остане НА ВЛАСТИ!

1 децембра 2019

Док хрватски премијер Андреј Пленковић машта како ће следеће године формално бити на челу Европске уније, из дана у дан се све боље види колико су његови министри неспособни да воде ресоре за које су задужени, пише Индеx.хр.

Овај сајт истиче да у Хрватској влада потпуно расуло и у школству, полицији и војсци и констатује да су за то одговорни и министри, али још више сам Пленковић који их је одабрао.Kао пример расула наводи и скорашњи случај пилота, који је потресао Хрватску. Наиме, како пишу тамошњи министар одбране Дамир Kрстичевић покушао је да сакрије да су пилоти хеликоптера из базе у Земунику ухваћени како превозе шверцера оружјем. Скандал је признао тек када је причу открила једна телевизија, али њему ни тада није пало на памет да поднесе оставку, а спасила га је председница Републике и врховна заповедница Оружаних снага Kолинда Грабар-Kитаровић пославши у пензију шефа Ратног ваздухопловства и сменивши заповедника базе у Земунику.

– Афера с пилотима и шверцером оружја показала је и да су војне базе критично несигурне. Пилотима је било довољно да шверцера одену у војну униформу и без проблема га уведу у базу. Осим што су у војним хеликоптерима превозили шверцера, пилоти су скривали и велике количине муниције војног порекла. Премијер ни у једном тренутку није довео у питање положај свог потпредседника и дозволио му је да се скрива од неугодних питања– пише Индеx.хр.

Осим у војсци, скандали су и у полицији постали свакодневица. Особа од највећег Пленковићевог поверења, министар унутрашњих послова Давор Божиновић дозвољава да се заташкава дивљање полицијских шефова у возилима, као и да се на границама пуца у мигранте, уз траљаво објашњење да су се полицајци спотакли и случајно устрелили несретнике или да је “дошло до опаљења”. Али, и да његови запослени шурују са српском мафијом.

– Али, Божиновића се ништа од тога нимало не тиче. Систем му је шупаљ, дисфункционалан и корумпиран, а он се њиме хвали– наглашава овај портал.Подсећа и да већ два месеца школе у целој држави зврје празне, да су ученици изгубили дане и дане наставе, а да је школска година пред пропашћу.

– Од тога ни учитељи, ни родитељи, ни деца немају баш ништа. Министарка за образовање Блаженка Дивјак функцију има само на папиру и никоме разумном није јасно зашто још увек није поднела оставку– пише сајт и закључује да толики хаос у систему никако не може да се објасни пуком неспособношћу.

– Постоји у народу популарна реч за то, али ми ћемо написати да министре и премијера једноставно није брига за оно што се у земљи догађа. Бахати су и равнодушни према свему око себе и важно им је само да се одрже на власти.

KOMENTARI35 коментара

 1. krojač says:

  U Srbiji je situacija deset put gora. U hr. je bar neko reagovao - predsednica. A naš predsednik se upinje iz petnih žila da spase svakog kriminalca, svaku gnjidu i protuvu na koju javnost ukaže. Ako već objavljujete ovakve tekstove o drugim zemljama, red je valjda da se nekom rečju osvrnete i na našu situaciju. Ne zbog tih drugih zemalja, već zbog nas, da nas ne dovodite na podmukao način u zabludu kako je kod nas bolje.

  • Kulak says:

   A ta hrvatska,ovakva kakva jest,jadna i kukavna,još uvek nije za totalno podceniti.Na okupu ih drži katolička crkva koja je i sklepala tu kvazinaciju.

 2. petrovgrad says:

  Dok su bili pod okupacijom Jugoslavije, bilo ih je 4 iliona, a od kada su stekli slobodu, duplo manje, jedva da ih ima dva miliona. Sve to ide u prilog Srbima i Srbiji. Za nas više mesta na sunčanom Jadranu. Zamilite Dalmacija bez Hrvata, kako to lepo zvuči.

  • Ivana says:

   A to što je nas Srba sve manje šta s tim?

   • Deda says:

    Више места на Јадрану! Какав коментар???

  • Baja says:

   Možeš doći kad god želiš , niko ti nebrani ali moraš poštovat zakon i bices primljen domaćinski !

 3. Jura iz Samobora says:

  Kak propadamo, svaki dan smo sve bogatiji. Naša vojska i policija čuvaju pućanstvo od migranata.

  • Velika Metla says:

   То за мигранте се слажем,и треба тако. АЛИ (Јопет оно мало АЛИ),како сте то богатији? Богатији једино можете бити с оном "цркавицом" коју вам пошаљу печалбари по западним коњушницама. Државу,истина геноцидну,вам напушта свако ко има где да пође. Напуштају јер вам се остварио "тисућљетни сан". Ја не бих волео сањати такав сан,нипошто.

  • Željko says:

   Hrvatska i ovakva kakva je svjetlosnim godinama je ispred Srbije u svakom pogledu (jačini putovnica, radu u EU bez ograničenja, putovanja bez viza u Australiju, Kanadu i na Novi Zeland, GDP, ljepoti države Hrvatske, visini plaća, kulturi, etc.)!!

   • ;))) says:

    Aaaahahahahahahahaaaaa...Gospode koliko vas ima bolesnika u toj vasoj KRVatskoj,bwahahahaaaaaa...samo se ti tesi dok se laganice raspadate,hahahaaaa...

    • ralence says:

     То је само фора Запада да се Хрватска распада. Наоружава се са свим могућим оружјем за офанзивно деловање и највећа је претња за Мир у окружењу. Б&Х и Србија са којима се граничи Хрватска морају да буду спремни јер клерофашисти не мирују док цео Балкан не постане католички. Види се шта раде у Црној Гори,Косову и Северној Албанији где Ватикан улаже велике паре у Католичке Цркве и Фрањевце.

     • doktrina soka says:

      Naoruzava se sa smecem starim 30g,a Hrvati jos plate,eldorado za ameridki otpad.

   • Rafmanjinov says:

    Jeste,zato i ostaje pusta!!! Vi ste stvarno bolestan narod,pa jesi ti lud,ili sta,ti si ponosan na to sto cete nestati!!! Majko mila glupljeg komentara nisam procitala! Svetlosne godine,u cemu u to,sto su kod vas dva puta vece plate,a zivot 5 puta skuplji,najstrasnije je to kad ljudi picnu sami sebe da lazu,ali vi ste poznati po tome,ajde sto lazete druge,lazete sami sebe,mada lakse vam je,nada zadnja umire!!!

  • SRBSKI CAR DUŠAN NEMANJIĆ SILNI says:

   Sve ste bogatiji,govori u svoje ime,većina katolika beži iz hrvatske u Nemačku da bi preživeli.

  • Portopranco says:

   Država hrvatska je kao govno na kiši. Nešto prolazno.

 4. petrovgrad says:

  Pošovani Jure, izgleda da si ostao da ugasis svetlo.

  • Kromanjonac says:

   Jure je krezubi "branilac" koji je '92.pobegao preko ledene Save u kopacko-kontejnersku KROmanjoniju i sad kad su popusili sve iluzije o tome da KROmanjonci mogu da imaju drzavu, ovaj penzionerski ostatak ostatka koji imje ostao u "drzavi" inati se nama a to ih ne moze spasiti ni dugova, ni bele kuge, ni emigracije ni konacnog nestanka KROmanjonaca kojih je ni 2 miliona ostalo.

 5. Nika says:

  Hrvati su bar samokritični, jer ne skrivaju afere kojima Srbija obiluje. Svaka naredna je skandaloznija od prethodne. Trebala bi čoveku cela stranica da nabroji sve afere za koje se seti. I kakva je sudbina bilo koje? Svaka su gura pod tepih, ali se ne može sakriti od javnosti koliko god se njeni akteri trudili. Eno nam video priloga na portalu Direktno.rs i Srbin info o TV emisiji emitovanoj na ruskoj državnoj televiziji Rusija 24: Vučić aferama prikriva potpis s NATO i izvoz oružja u Donbas. Misli neko da će izmišljotinama režimskih blatoida o ruskom špijunu skrenuti pažnju javnosti sa skandala. Došlo slobodno novinarstvo (slobodno da svakom zalepi etiketu koja mu padne na pamet bez ikakve odgovornosti) do toga da "Braću Ruse", kako ih uvek nazivaju kad treba skrenuti pažnju sa potpuno suprotne politike vlasti od bratskog odnosa sa Rusijom, koja nam nikad u istoriji nije bila neprijatelj do toga da sad otvoreno napada Rusiju izmišljotinama. Videćemo kako će prilikom najavljenog skorašnjeg susreta u Sočiju Vučić objasniti takav skandalozan postupak prema Rusiji. Možda će i odustati od puta, obzirom na savet lekara da u narednom periodu ne sme leteti avionom.

  • Deda says:

   Шта би јадни глупи Руси да их ти не браниш? Одбијам да верујем да они знају мање од .....

 6. Istina says:

  Pa dajte napišite nešto novo, to znamo već 10 godina od kada su prvi samostalni krvati počeli begat za njemačku. Uostalom sve su prodali i kao takvi nemaju pravo na povratak na kraju ponovo ima da očekuju da jih Srbski napačeni narod spašava kao 1918 i 1945. Treba jih ostaviti da pocrknu od mržnje i zavisti prema pravoslavlju i Srbiji. Država stečena na genocidu nad drugimi NE-katoličkimi narodi nemože obstati kao takva...

  • Ivana says:

   Koliko ti dece imaš i koliko možeš poslati u puste predele Krajine a koliko da ostane s nama u Srbiji?

  • Deda says:

   А Америка, Британија, Турска, .... Што већи геноцид већа држава.

 7. milorad2 says:

  hrvatska će se urušiti, oni su i na samom startu nezavisnosti bili država koja ne ispunjava cenzus minimalnog stanovništva da uopšte funkcioniše kao država u svim sferama koje su neophodne a sad su već duboko ispod tog cenzusa.Država koja ima manje od 5 miliona stanovnika nije funkcionalna celina i ne može se nazvati državom u punim smislu te reči. Jednostavno nema dovoljno gradjana za potrebe organizacije velikih sistema koji mogu da funkcionišu kako treba.Zato se ruši zdravstvo, školstvo policija i armija i biće sve gore sem ako se jednostavno ne odreknu nekih ingerencija države recimo kao što je slovenija ili austrija faktički država bez armije sa slabom diplomatijom i osrednjom bezbednosnom strukturom.Oni čak ni granice ne brane i ne kontrolišu a to preti i hrvatskoj.Jednostavno mi srbi se takodje približavamo takvom stanju ali pre nego što to nas zadesi od hrvatske će ostati samo ministarstvo za turizam ako se ovako nastavi.

  • Opstanak Srbije says:

   Hrvatska je naj Cistija i Mirnija Drzava u Svetu u Hrvatskoj Nema Kriminala Silovanja Devovcica Nema Imigranata Zivela Lipa Nasa

 8. persida says:

  Sto je Hrvata manje, to ce biti sve krvolocniji prema Srbima. Ako bi Srba bilo i 50 miliona, a Hrvata samo dva, Srbi opet ne bi smeli da udare. Opet bi mastali o bratstvu i jedinstvu. Ostalim narodima Jugodslavije titoizam je bio jedna faza u njihovoj nacionalnoj istoriji, a Srbima je titoizam neizleciva bolest, poremecaj DNK-a. Ako bi Tito mogao da se klonira i opet pojavi medju zivima, za to bi bili samo Srbi i niko vise.

 9. Beli Orao says:

  Ни код нас није ништа боље !!! Боље би нам било да своју бригу бринемо а не туђу!!!

 10. Dražen Jovan Petrović says:

  Šovinistička i klerikalna hrvatska guši se u mržnji.Užas.

 11. Franc says:

  Kad uzmemo Srijem, Bačku i Banat Srbi će ponovno doći na svoje u priznate granice iz 1878.

  • Hinko says:

   Niš nebumo uzeli nego bumo vratili to kaj nam pripada!

 12. Goran says:

  Мислио сам да ће Ватикан након истребљења Срба да побије „Хрвате“, у страху да им се не пробуди србски ген, јер Ватикан најбоље зна од кога их је створио као „народ“. Међутим, Ватикан се изгледа унервозио и одлучио да их треби напоредо са Србима.

 13. gojko says:

  kod njih se sve raspada sa prosekom 900 evra plata a kod nas sve procvetalo sa minimalcem od 1 januara oko 260 evra.Zaboravih postajemo centralni kamp za naseljavanje azilanata proteranih iz zapadne evrope.pa bravo gospodo.

 14. Baja says:

  Ja Srbin vozim za Hrvatsku firmu i super mi a vi lajete na prazno!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u