ХРВАТСКА ВОЈСКА КРЕНУЛА НА КОСОВО: Ево какав им је задатак

ХРВАТСКА ВОЈСКА КРЕНУЛА НА КОСОВО: Ево какав им је задатак

8 фебруара 2019

Тридесети хрватски контингент упућен је из касарне „Кнез Трпимир“ код Трогира у јединицу Кфора.

Заповедник 30. контингента је бојник Стјепан Степић, заменик заповедника Ескадриле транспортних хеликоптера 93. ваздухопловне базе Хрватског ратног ваздухопловства и капетан посаде на хеликоптеру Ми-8 МТВ1, саопштило је хрватско Министарство одбране.Одлазак контингента испратио је пуковник Борис Панић, начелник штаба 93. ваздухопловне базе.

„Контингент је у потпуности спреман за спровођење задатака у подручју операције, а биће под оперативним надзором заповедника Кфора“, истакао је пуковник Панић.

Бојник Степић поручио је како је контингент добро припремљен, искусан и спреман за још једну мисију.

Основни задак хрватског контингента у операцији Кфор, који је размештен на подручју америчке базе Бондстил у Урошевцу, је превоз снага Кфора, терета и ВИП особа.

(RTS)

KOMENTARI18 коментара

 1. petrovgrad says:

  Za vojnike pun pogodak, lepe dnevnice, u svojoj zemlji su, jezik razumeju. Sve je to bivša SFRJ samo druge gazde. Zamislite Kosovo ili Avganistan, šta je veće premija za vojnike.

  • Ivke says:

   Da i plus mogu i srbe da maltretiraju dok ih ameri stite.. gde za ustase ima bilje

  • Kulak says:

   Zadatak je da zagnoje srpsku zemlju na Kosovu i Metohiji.

 2. Roy says:

  Da oce svi iz kroasanije da dodju na Kosovo i Metohiju pa kad nasi i Rusi pocnu peglati da jednim udarcem pobiju siptariju i ustasiju

 3. Roy says:

  Da oce svi iz kroasanije da dodju na Kosovo i Metohiju pa kad nasi i Rusi pocnu peglati da jednim udarcem pobiju siptariju i ustasiju

 4. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Zadatak im je higijena po wc-ima, konjušarenje kao i u Austro-ugarskoj i lopatarenje, šta drugo KROmanjonci mogu ????

  • Željko says:

   @živoder iz Oseka i Ovčare Život svoj bi vi dali za hrvatsku putovnicu i za rad na Zapadu!

 5. marko says:

  ROY SAYS PEGLAT CE TI RUSI NISTA JOS NISI SHVATIP PUTIN JE SMECE KOJI IGRA S NJIMA. E DA JE A NIJE USRBIJI I NEMA IH KAO NEKAD DRAA I KOMITE DAVNO BIH GERILA UBIJALA OVE FASISTE P OKOSOVU V EC 10 GODINA VESTO I ISILU PIRIPISALA NAPADE ALI TAKVE SRBIJE I SRBA NEMA OSIM U FILOMOVIMA. DA JE A NIJE SRBIJA BIH NAUCILA OD TALIBANA KAKO SE POBEDUJE FASIZAM GERILOM DUGOTRAJNOM 20 GODINA I VISE BE Z TRAGOVA A FASISTA MRTVIH NA SVE STRANE.MEDUTIM SRBIJA JE ODVANO UNISTEAN EU FASISTIMA OVA STOKA STO PROTESTUJE JE ISTO NATO SMECE SERHER DILAS IOSTALI SMRDLJIVICI TU NEMA RAZLIKE NEMA PRAVE SRBIJE SRBIJE GERILE KOMITA HAJDUKA SVE OVO OSTALO U SRBIJ IJE SMECE OD NARODA

 6. Đeneral says:

  Trpmir hahahaha šta sve neće izmisliti a kad im tek strpamo...

 7. vanja says:

  Krajnje ponizenje koje je Zapad priredio Srbiji.

  • disi says:

   Srpska Vojska Kralja Petra posle oslobadjanja Dalmacije i Rijeke nije htela da odstupi iz Rijeke po nalogu saveznika 20 km dalje, nego su ostali tu iza mosta za svaki slucaj da je sacuvaju od Talijana. Tada su stvorili tlo za uspesno unistavanje Srba, Jevreja i Roma. Petar Drapsin, kao iskusni Spanski Borac je sa cetvrtom Armijom pri oslobadjanju Dalmacije, Rijeke i Trsta izgubio 6000 svojih najboljih ratnika Srba Partizana. Kazu da verovatno ove ogromne gubitke nije mogao da podnese i izvrsio je 1945g samoubistvo u Beogradu. Sada Kosovom setaju hrvatski vojnici i brinu za strane okupatore. "Veliko bravo za Zapad".

 8. Aleks says:

  Hrvati su več neko vreme na Kosovu ...helikopterski prevozi.

 9. Dražen Jovan Petrović says:

  Ima li kakva konjušnica u Prištini?Treba uklanjati balegu.

 10. milorad2 says:

  haha uvalili kromanjoncima da nose nameštaj iz bondstila, to im je posao.

 11. Trn says:

  Velikohrvatska agresija na srpski narod i Srbiju, genocidna, krvoločna u Drugom svetskom ratu, nastavljena u građanskim ratovima devedesetih, ponovo je oživela. Inače je manji broj njihovih takozvanih branitelja odavno na srpskom Kosovu i Metohiji. San o Nezavisnoj fašističkoj Državi Hrvatskoj do ušća Save u Dunav, po Srbiji do Tise, po krajevima srpskog i muslimanskog naroda do Drine još uvek se živi i sanja kod Hrvata. Nije bez veze njihova predsednica Grabar Kitarović, nema tome davno, rekla kako su oni, Hrvati i Šiptari, braća po oružju. A mogla je da kaže - i ne samo po oružju...

 12. Karital says:

  Eto, stigosmo vojskom i na vaš teritorij.

  • Marko st says:

   7000 konjanika hrvata zagoraca je 1389 pomagalo u odbrani Kosova od nekrsta i azijskih hordi a onda ste poceli sluziti mamonu papi i duse vam je otrovao zlom i mrznjom. Danas ste ljudski otpad.

 13. petrovgrad says:

  Hrvata nema dovoljno ni za Hrvatsku, nemaju oni više kapaciteta. Danas u Hrvatskoj živi nešto više od 2 miliona stanovnika. Ako se uzme socijalna struktura, onda je skoro milon penzionera, ostalo bdržavni činovnici i ostali na državna jasla.Vreme radi za Srbe. Kad su stekli nezavisnost pred 25 godina i nešto više, bilo ih je oko 4 miliona. Kako stvari stoje za 15-20 godina biće ih ih ukupno kao pola Beograda.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u