ХРВАТСКИ МЕДИЈИ: Колинда на јесен зове Вучића у Загреб?

HRVATSKI MEDIJI: Kolinda na jesen zove Vučića u Zagreb?

6 avgusta 2017

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović uputiće poziv predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da na jesen poseti Hrvatsku.

To nezvanično saznaje hrvatski „Jutarnji list“ iz krugova bliskih hrvatskoj predsednici.

U predsedničkom ofisu na Pantovčaku procenjuju da su ”sazreli uslovi” za posetu, a po protokolu ”na redu” je, navodi list, da srpski predsednik poseti Zagreb.

„Jutarnji list“ piše da je od ranije poznato da je Grabar-Kitarović odbila da pozove bivšeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića nakon njegove izjave da je legitimno to što u programu nekih srpskih stranaka stoji da im je cilj granica Karlobag-Ogulin-Karlovac-Virovitica.

Kako navodi list, nakon te izjave u Sarajevu predsednica Hrvatske je donela konačnu odluku da Nikolić neće biti službeno pozvan, iako su pre te izjave dve kancelarije pripremale i dogovarale njegovu posetu.

U međuvremenu je, podseća hrvatski dnevnik, Vučić, dok je još bio premijer, uputio poziv i predsednici i premijeru Hrvatske Andreju Plenkoviću da posete Srbiju ”kada žele”, a Grabar-Kitarović je otišla u Beograd na inauguraciju srpskog predsednika gde je bila vrlo srdačno dočekana.

„Jutarnji list“ piše da je sam Vučić pokazao želju da se ide u smeru normalizacije hrvatsko-srpskih odnosa, a jedan od važnih koraka u tom smislu je bio i susret u Hrvatskoj i Srbiji, te potpisivanje deklaracije o unapređenju odnosa u Subotici u kojoj su Grabar-Kitarović i sadašnji predsednik Srbije detektovali u kom smeru ta normalizacija treba da ide.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Way says:

    Ah, tamante ih, razumeju se njih dvoje dobro, oboje žele srbiji najbolje moguće. A pošto to nije moguće, šta joj onda žele?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *