Хуавеј може у Америку, али уз један услов

Huavej može u Ameriku, ali uz jedan uslov

29 juna 2019

Vlada SAD će dozvoliti američkim kompanijama da prodaju opremu kineskom Huaveju, ako to ne predstavlja rizik za nacionalnu bezbednost.

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je to nakon godinu dana sve većeg pritiska na kineskog telekomunikacionog giganta.Amerika je, podsetimo, zabranila svojim kompanijama da isporučuju tehnologiju za Huavej, navodeći kao razlog bezbednosne razloge.

Kasnije im je dat rok do 19. avgusta da se prilagode novim ograničenjima, prenosi Sputnik.

„Dakle, ako to nije pitanje nacionalne bezbednosti mi im dopuštamo da prodaju“, naveo je Tramp.

KOMENTARI4 komentara

 1. A akoM says:

  A i na ambalažni kutijama mora pisati..."No problems"!

 2. teoretičar says:

  Taj Huavej pravi programe da zameni strane još od 2015. Pritisnut sankcijama, ubrzao je eksperimente, odnosno ubacio više naučnika, koji li su, i dao im više para. A toliko su moćni i bogati da mogu da stanu slobodno dve tri godine i kad se vrate - razvaljivanje. Negde sam načitao, ali kao kroz maglu jer mi nešto zvonilo u glavi, da su Rusi ponudili jedan deo pomoći Huaveju. I Rusi se bore da stvore neke svoje programe i da ne zavise od Amera. Akcija - reakcija. Ni sankcije nisu više što su bile. Ni devojke, ama ništa čoveče božiji. Američke kompanije shvatile da im se sigurno udaljuje siguran i ogroman kupac i pritisli Trampa. Kakva moj nacio nalna bezbednost i ostale rite. Mogli su još bar jednu deceniju da cede ogromni, globalistički Huavej ali eto, neko zabrljo pa sada pokušava da ispravi. Jedina slabost Kine je preobraženo, jutub rijaliti stanovništvo koje će izludeti ako im se ukine mogućnost da kače svoje idiotluke na jutub i prave se smešni. Nisu ni Rusi bolji, ali ne samo oni. Nisu ni Japanci imuni, ni germani ni britanci...Sve to gradi neku svoju popularnost jer imaju ajfone i pokimone i misle da su interesantni i pametni. Ceo svet je otišo po k rizi na internetu. A ameri im smestili jutub, fejsbuk, tviter, linkendin i koješta još...Svake godine izbace ponešto a alavi stanovnici sveta samo gutaju. Čak i najmoćniji precednici sveta pokazali koliko su mali i trte se na tviteru. Putin ne, ali svi ostali se guraju. Svaka šuša danas kači nešto na taj tviter. Čitam u medijima jer ja ništa osim jutubeta ne pratim. A tamo volem da gledam kako se divljaci tuku, milicajci ubijaju kriminalce a kriminalci ubijaju milicajce(mada to retko gledam jer ne volim taj deo), pa krljanje lemuzina pa tenkov šetaju ulicama i ruše banke(ne šalim se. Doduše nije tenk nego neki guseničar oklopljen do besvesti. Rušio iz osvete banke a milicija nije mogla ni da prismrdi. Teli da ga zaustave sa nekim buldožerom a ovaj oklopni bager ga rasturio)pa čak i naši sekundarni političari kao nešto kače. Ako ih amerika vuče zanos. Što ne izmisle nešto svoje? Najzad će to Huavej da uradi, ali slaba vajda. I on je globalistički manijak.

 3. persida says:

  Kina udara samare SADistima, tako se to radi, a ne kao mlakonja Putin.

 4. A akoM says:

  Tu vidim da su u komentarima i žene uvrštene u višu politiku u kontextu Huawei-a i sankcija,te da ni one nisu više što su bile!Ako sam dobro shvatio,autor misli da ni žene nije dobro stavljati pod sankcije,jer bi se mogle i same snaći,kao Huawei!Pa bi iz svega mogao izvući zaključak da sankcije nisu dobre nigdje,jer izazivaju kontraefekt željenom!/

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *