Идемо на Марс…

Идемо на Марс…

30 септембра 2015

Miha-Medenica-[kolumna] 67Пише: Михаило Меденица

Американци су тек сад открили оно што је Александар Вучић још пре три године обећавао у предизборној кампањи – воду на Марсу, као део капиталних инвестиција владе и евро-атланско- космичких интеграција Србије!

За оне који вазда сумњају и доводе у питање име, лик и дело премијера, ево репринта ондашњег интервјуа ППВ-а датом билтену скупштине станара зграде, с чијег је крова лансиран први српски шатла на „црвеној планети“!

– Ако ме питате да ли сам узбуђен одговорићу вам без увијања- јесам, дрхтим као прут, тачније, Вулин дрхти за мене, али то му дође исто! Слободно га додирните да осетите колико сам узбуђен, тресе се сриомах к’о Веља кад не напипа пљоску у унутрашњем џепу сакоа…

– Шатл је управо успешно полетео, да ли верујете у успех мисије и куда се заправо упутио, ако није тајна?!

– Да не верујем у дата обећања поднео бих оставку после две недеље мандата, бре! Иначе, шатл „Милојко 11“ иде право на Марс, то је она звезда тамо, видите, или она поред ње, или она још мало левље, али наша политика се не заснива на спекулацијама већ егзактнимм подацима, које тренутно немамо, али само што нису стигли!

– Одакле стижу, извините?! Неки свемирски центар за који не знамо, или?..

– Од вође посаде, бре, нашег најискуснијег астронаута Зорана Бабића, он је инсистирао да управља ваздуплоховом чим заврши са сезоном рентирања апартмана у Врњачкој Бањи, које иначе не издаје и нису његови и нема ништа с тим и не знам што ме питате за њих уопште, осим ако нисте заинересовани за викенд у пријатном бањском амбијенту, али за то сачекајте да се врати…

– Дакле, Бабић је вођа, а ко још чини посаду „Милојка 11“? Да поменемо и те хероје наше прве експедиције ван Земље?

– Угурали смо Тасовца, ту је и Расим, рекли смо му да је то нови кабинет па је утрчао, горе је и Јоргованка, браниће динар из свемира, а такође и Братислав Гашић, запео да пође, каже где има воде има посла и за керамичара, па…

– Можете ли да успоставите контакт с њима, да уживо чујемо глас из свемира?..

– Вероватно сте хтели да питате: „Има ли нечега што ја не могу“, и одговор је- има, али још није откривено! Сад ћемо их контактирати: „Вулине, престани да дрхтиш, у реду је, и заузми положај антене на симсу, али немој ко прошли пут, замало те она баба са седмог није умлатила џогером кад си пао у уплео се у штрик за веш…

– Сад ћемо их чути, јел да?!

– Управо! „Милојко 11“ Земља зове, а Земља значи ја, што значи да кад ја зовем Земља престане да се врти и слуша! Бабићу, јави се! Чујемо ли се?

Бабић: Шефеееееееее!!! Па ја Вам се и из свемира дивим до имбецилности, апсолутно физички, психички, ментално и антигравитационо!!! Лажу за Кинески зид- одавде се само Ви видите, и то толико јасно и поносно да су и звезде падалице застале, гледају ка Вама и питају ме: „Јел то он“, а ја им поносно кажем: „Јесте, гедајте, то је Валтер, овај, Вучић“, а оне сироте одговарају: „Е, коначно да се и нама испуни жеља кад угледасмо Вучића непадалицу“…

– Доста о мени, Бабићу, нисам ја тема, мада не знам шта би друго могло бити, него нам реци како напредујете, докле сте стигли?

Бабић: Чини ми се до Ресника, шефе, закачили смо се за неки багрем, али рачунајте као да смо већ на Марсу! Ево неки сељаци гађају вилама и камењем шатл, Тасовац покушава да успостави комуникацију, мада…

– Шта мада, Бабићу?!

– Навалили још жешће кад су га видели с оном фризуром, шефе! Гашић је напустио летелицу,т погађа неки посао, а Јоргованка одбија да настави даље ако јој се не повећа хонорар за мисију, каже да су свемиру евро вреди 30 динара и да је то искључиво њена заслуга!

– Значи, можемо да објавимо да само што нисте стигли на Марс?

Бабић: Наравно, шефе љубљени, тамо смо за двадесетак минута, ако не буде гужве на Ибарској…

– Види, тамо ћете сигурно пронаћи воду, жигало ме у колену јутрос, а то је добар знак пред све државничке одлуке, а и Дачић ми је рекао да се састајао с неким Бананом од чије робе падаш као с Марса, и да гарантује и за њу и за воду!
Слушај сад пажљиво: те изворе одмах да капаришеш, платиће Арапи, и удариш оне налепнице „маде ин Сербиа“, планирамо изградњу Марса на води, причаћу ти кад се вратиш… Провери ми и каква је ситуација с незапошљеношћу тамо, и како се котирају пензионери? Не мислим да ли су јестиви, него можемо ли да пошаљемо неколико стотина хиљада горе, и овако су докони, само иду по апотекама и лекарима, па ако им некада по Уставу смањимо пензије, што нема шансе да урадимо, да шаљемо то на Марс па нек тамо кукају, мада је брига за старије и социјлано угрожене категорије наше Свето писмо!

Бабић: Шефе, падамо, али нећу отићи до тоалета још две светлосне године, рачунајте на мене! Узели сељаци мердевине, па тресу ко блесави, држим се за Расима а Расим за грану вичући: „Још ова влада само, обећавам! Бар још пола мандата, шта је то“?..

– Овај, ето, као што сте и сами имали прилике да се уверите „Милојко 11“ успешно је слетео на Марс, очекујемо да сваког тренутка и падну с њега, тако да слободно објавите: „Ми не дајемо празна обећања, већ с ипуњењима понекад имамо потешкоћа“, али за то су криви сељаци, чули сте, ретроградни елементи који би све да реше вилама! Дакле- освојили смо васиону, сад још само да видимо шта ћемо са Србијом?..

(Двауједан.рс)

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u