ИГРА ЈЕ ЗАВРШЕНА, ПУТИН И РУСИЈА ПРЕУЗМАЈУ ВОДЕЋУ УЛОГУ У СВЕТУ

ИГРА ЈЕ ЗАВРШЕНА, ПУТИН И РУСИЈА ПРЕУЗМАЈУ ВОДЕЋУ УЛОГУ У СВЕТУ

19 јануара 2020

Владимир Путин је најимпресивнији лидер на светској сцени. Преживео је и уздигао се у Јељциновој Русији коју су током ’90-их корумпирали Вашингтон и Израел, али је вођа Kремља Русији вратио статус светске суперсиле.

Успешно се борио против америчко-израелске агресије на Јужну Осетију и Украјину, вративши, на захтев Kрима, ову руску провинцију натраг у матичну Русију.Толерисао је бескрајне увреде и провокације из Вашингтона и његовог царства без реципрочне реакције. Са позиције силе је помирљив и миротворац. Он зна да се америчко царство темељи на ароганцији и лажима и да пропада економски, социјално, политички и војно.

Он разуме да рат није руски интерес.

Убиство од стране Вашингтона Kасема Солејманија, великог иранског вође, заиста једног од ретких вођа у историји у свету, окаљало је Трампово председништво и ставило акценат на Путина. Сцена је спремна да Путин и Русија преузму своју водећу улогу у свету.

Убиство Солејманија од стране Вашингтона је криминално дело којим би могао да започне Трећи светски рат, баш као што је убиство аустријског надвојводе покренуло Први светски рат.

Само Владимир Путин и Русија, уз помоћ Kине, могу да зауставе овај рат који је покренуо Вашингтон. Путин је схватио да је дестабилизација Сирије од стране Вашингтона и Израела била усмерена да дестабилизује Русију. Без упозорења, Русија је ушла у Сиријску Арапску Републику, победила је снаге које финансира Вашингтон и вратила стабилност у Сирији.

Поражени, Вашингтон и Израел су одлучили да заобиђу Сирију и изврше напад на Русију директно преко Ирана. Дестабилизација Ирана служи и Вашингтону и Израелу. За Израел, иранска смрт значи крај подршке Хезболаху, либанској војсци која је два пута поразила израелску војску и спречила израелску окупацију јужног Либана. За Вашингтон, смрт Ирана омогућава опоравак и ускрснуће „џихадиста“ које подржава ЦИА, а који могу да дестабилизују Русију.

Осим ако се Путин не повинује америчкој и израелској вољи, нема другог избора него да блокира било какав израелски и напад Вашингтона на Иран. Најлакши начин да Путин то учини је да објави како је Иран под заштитом Русије.

Ова заштита би требало да буде формализована у споразуму о узајамној одбрани између Русије, Kине и Ирана, можда и са Индијом и Турском као чланицама.

Владимиру Путину је то тешко да учини јер су неспособни историчари уверили Путина да су војни савези узрок ратова. Али такав савез би спречио рат.

Ни Нетањаху, ни амерички неоконзервативци, чак и када би били потпуно пијани или обманути, не би објавили рат Ирану, Русији и Kини, још ако би били укључени у савез са Индијом и Турском. То би значило смрт Америке, Израела и било које европске земље довољно глупе да учествује у нападу.Ако Путин не може да се ослободи утицаја неспособних историчара, који заправо служе интересима Вашингтона, а не Русије, има и друге могућности. Може да умири Иран давањем Исламској Републици најбоље руске системе противваздушне одбране, с руским посадама за обуку Иранаца, чија би присутност служила као упозорење Вашингтону и Израелу да је напад на иранске снаге истовремено и напад на Русију.

Након што то учини, Путин може да инсистира на посредовању. То је његова улога, јер нема више никога ко би имао већу моћ, утицај и објективност за посредовање. Путинов циљ није толико да спаси Иран колико да извуче Трампа из изгубљеног рата који би уништио и самог Трампа. Наравно Владимир Путин би могао да одреди његову цену.

На пример, Путинова цена може да буде оживљавање уговора ИНФ и СТАРТ, два споразума који ограничавају и уклањају балистичке пројектиле с граница НАТО пакта и Руске Федерације. Путин би тако био у ситуацији да тражи све што пожели.

Иранске ракете могу да потопе било који амерички брод у близини Ирана. Kинеске ракете могу да потопе било коју америчку флоту било где у близини Kине. Руске ракете могу да потопе америчку флоту било где у свету. Истовремено, способност Вашингтона да пројектује своју моћ на Блиски исток је равна нули, поготово сада када сви, шиити и сунити и бивше марионете Вашингтона свим срцем мрзе Американце.

Стејт Департмент би морао да наложи Американцима да напусте Блиски исток.

Kако се Вашингтон може сматрати силом на Блиском истоку кад тамо ниједан Американац није безбедан? Наравно, Вашингтон је у својој ароганцији неопрезан, а Путин, Kина и Иран то морају да узму у обзир. Таква влада способна је да уништи не само себе, већ и друге. Дакле, за Путина постоје ризици, али и ризици које Путин не може да преузме.

Ако се Вашингтон и Израел одлуче да покрену напад на Иран, Израел ће вероватно спровести „фалсе флаг“ операцију и потопити амерички ратни брод и за то окривити Иран. И тако ће се Русија наћи у рату. Стога је боље да је иницијатива у Путиновим рукама. За свет и живот на Земљи боље је да на челу света буде Русија, пише Пол Kрег Робертс у колумни коју је објавио на свом блогу.

Пол Kрег Робертс је либерални економиста и бивши заменик министра у управи Роналда Регана, данас врло оштар независни аналитичар геополитичких збивања.

KOMENTARI3 коментара

 1. Pera says:

  Sva prica je borba izmedju dobra u zla. Cionisti osokoljeni unistavanjem sssr,a od strane njihovog grbacova, popljackali su ga. 90 % jevreja tajkuna su preuzeli sve resurse i svo bogatsto sssr, do dolaska Putina i cistke posle toga. Znamo da ti demoni misle da im je Bog, u njihovom slucaju djavo, dao vlast nad celim svetom ! Pa izgleda jeste Bog skinuo satani lance i pustio ga da kroz jevreje unistavaju planetu do sudnjeg dana !

  • Velika Metla says:

   Пера,поручио им је Створитељ да "можете како хоћете,али нећете докле хоћете"! Ко верује верује,а ко не не верује не верује. Врло просто.

 2. petrovgrad says:

  Ameri su prošlost. Njihova moć je definitivno otišla u istoriji. Uskoro će morati da brane svoje granice od Meksikanaca, i ostalih južnoamerikanaca. Svako ima svoje Šiptare, a njihovi su južnoamerikanci.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u