ИМА ЛИ СРБА? – Вучић на власт доводи Зукорлића, Халимија, Пастора…

ИМА ЛИ СРБА? – Вучић на власт доводи Зукорлића, Халимија, Пастора…

22 јуна 2016

vucic_i_zukorlicПарламентарна расправа о избору нове владе Србије коју ће да предводи Александар Вучић требало би да почне 1. јула.

Према информацијама, премијер је „заокружио“ у свом календару да тог дана пред посланицима изнесе експозе за четворогодишњи мандат и да предложи нови министарски тим.

Жустра полемика могла би да потраје и два дана, али ће дефинитивно цео посао, закључно са полагањем заклетве министара пред Скупштином, бити завршен до 3. јула.

Тај датум је јуче зацртао и мандатар Вучић најавивши да ће тог дана, после избора Владе, отпутовати у Париз где ће учествовати на међународној конференцији на којој ће говорити и остали европски званичници:

– Све ће бити готово пре 3. јула. Влада ће у Скупштини Србије добити више него довољну већину.

Према информацијама, он би требало већ сутра да закаже нови круг консултација са странкама које су изразиле спремност да учествују у раду будуће владајуће већине.

Поред коалиционог споразума са СВМ, очекује се да лидер СНС брзо зацементира и договор са досадашњим партнерима из СПС, који ће, по свему судећи, имати представнике и у новом кабинету.

Лидер социјалиста Ивица Дачић потврдио је јуче да очекује Вучићев позив на други круг разговора:

– Спремни смо да наставимо сарадњу са СНС јер је то у интересу грађана Србије и политичке стабилности у земљи. О кадровским решењима и расподели ресора још нисмо разговарали јер је првенствено на мандатару да одабере свој тим.

Балинт Пастор, шеф посланика СВМ, каже да они очекују да се у наредном кругу преговора са премијером конкретизује коалициони споразум:

– Нећемо имати министре, али смо заинтересовани да наши људи учествују у раду ресора пољопривреде, здравства, инфраструктуре и просвете.

Очекује се да део владајуће коалиције буде и БДЗ Муамера Зукорлића, ПДД Ризе Халимија, а Вучић ће још једном разговарати и са лидером ЛДП Чедомиром Јовановићем.

(Вечерње новости)

KOMENTARI5 коментара

  1. Kulak says:

    Kod Hrvatijanaca ovakva antinacionalna vlast nije moguća ni u snu.

  2. Srećko says:

    Pa to sto nema kod 'Hrvatijanaca' je l' lepo ili ružno? Mislim, ne znam šta vas čini srećnim? Možda da kod njih budu Srbi (koji i jesu samo niste obavesteni), a i da ovde budu samo Srbi? Bože pomozi nam, ovaj narod stvarno ima bolestan način razmišljanja! Pa Srbiju ne čine samo Srbi, pobogu!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u