ИМА ЛИ СРБА? – Вучић на власт доводи Зукорлића, Халимија, Пастора…

IMA LI SRBA? – Vučić na vlast dovodi Zukorlića, Halimija, Pastora…

22 juna 2016

vucic_i_zukorlicParlamentarna rasprava o izboru nove vlade Srbije koju će da predvodi Aleksandar Vučić trebalo bi da počne 1. jula.

Prema informacijama, premijer je „zaokružio“ u svom kalendaru da tog dana pred poslanicima iznese ekspoze za četvorogodišnji mandat i da predloži novi ministarski tim.

Žustra polemika mogla bi da potraje i dva dana, ali će definitivno ceo posao, zaključno sa polaganjem zakletve ministara pred Skupštinom, biti završen do 3. jula.

Taj datum je juče zacrtao i mandatar Vučić najavivši da će tog dana, posle izbora Vlade, otputovati u Pariz gde će učestvovati na međunarodnoj konferenciji na kojoj će govoriti i ostali evropski zvaničnici:

– Sve će biti gotovo pre 3. jula. Vlada će u Skupštini Srbije dobiti više nego dovoljnu većinu.

Prema informacijama, on bi trebalo već sutra da zakaže novi krug konsultacija sa strankama koje su izrazile spremnost da učestvuju u radu buduće vladajuće većine.

Pored koalicionog sporazuma sa SVM, očekuje se da lider SNS brzo zacementira i dogovor sa dosadašnjim partnerima iz SPS, koji će, po svemu sudeći, imati predstavnike i u novom kabinetu.

Lider socijalista Ivica Dačić potvrdio je juče da očekuje Vučićev poziv na drugi krug razgovora:

– Spremni smo da nastavimo saradnju sa SNS jer je to u interesu građana Srbije i političke stabilnosti u zemlji. O kadrovskim rešenjima i raspodeli resora još nismo razgovarali jer je prvenstveno na mandataru da odabere svoj tim.

Balint Pastor, šef poslanika SVM, kaže da oni očekuju da se u narednom krugu pregovora sa premijerom konkretizuje koalicioni sporazum:

– Nećemo imati ministre, ali smo zainteresovani da naši ljudi učestvuju u radu resora poljoprivrede, zdravstva, infrastrukture i prosvete.

Očekuje se da deo vladajuće koalicije bude i BDZ Muamera Zukorlića, PDD Rize Halimija, a Vučić će još jednom razgovarati i sa liderom LDP Čedomirom Jovanovićem.

(Večernje novosti)

KOMENTARI5 komentara

 1. japaja says:

  Neka nam je bog u pomoci

 2. gaga says:

  i kalas u ruci

 3. Beli Orao says:

  Šiptar bira svoje i sebi slične!!! Mmjebem!

 4. Kulak says:

  Kod Hrvatijanaca ovakva antinacionalna vlast nije moguća ni u snu.

 5. Srećko says:

  Pa to sto nema kod 'Hrvatijanaca' je l' lepo ili ružno? Mislim, ne znam šta vas čini srećnim? Možda da kod njih budu Srbi (koji i jesu samo niste obavesteni), a i da ovde budu samo Srbi? Bože pomozi nam, ovaj narod stvarno ima bolestan način razmišljanja! Pa Srbiju ne čine samo Srbi, pobogu!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *