ИРАН ОТКРИО СВОЈУ НАЈВЕЋУ ТАЈНУ: Иранска војска дубоко испод планина крије… (ВИДЕО)

IRAN OTKRIO SVOJU NAJVEĆU TAJNU: Iranska vojska duboko ispod planina krije… (VIDEO)

16 oktobra 2015

679634_iran-baza02-foto-fars_ffIran je prvi put objavio fotografije podzemnog hangara koji služi za skladištenje projektila različitih vrsta. Snimke baze, koja ušuškana u planinama deluje kao da je iz nekog filma o Džejmsu Bondu, objavila je nacionalna televizija Irana.

Podzemni tunel nalazi se 500 metara ispod površine zemlje, a obezbeđuju ga snage iranske vojske. Objavljivanje fotografija i video snimka ove baze došlo je svega nekoliko dana nakon što je Iran objavio da je uspešno testirao projektile najnovije generacije.

– Ovo je samo jedna od mnogobrojnih podzemnh baza koje Iran poseduje. Rakete različitog dometa spremne su za upotrebu i čekaju odobrenje vrhovnog vođe. Iran ne želi da izazove rat, ali ako neprijatelj učini grešku, vojne baze će eruptirati poput vulkana iz dubine zemlje – izjavio je general Amir Ali Hadžizadeh, komandant vazduhoplovne divizije.

Jedan američki zvaničnik izjavio je za „Si-En-En“ da je Iran tom probom „vrlo verovatno“ prekršio rezoluciju Ujedinjenih nacija, kojom se Iranu zabranjuje testiranje balističkih projektila dalekog dometa.

Američki zvaničnik je ipak malo poranio s kritikom, s obzirom da je rezolucija 2231, vezana za nuklearni sporazum postignut u julu kojom se Iranu zabranjuje testiranje projektila još nije zvanično stupila na snagu.

(Blic)

KOMENTARI6 komentara

 1. BM says:

  Sta lupate!!!! A ova Izraelska zastava na podu??? U Iranskom podzemnom hangaru!!! Da se ovde neko nesto nije zaje..o ??? Zaustavite i pogledajte na 0:05 sekundi!!!

 2. nikyy says:

  izglada da je fotomontaza digitalnog snimka izraelskog podzemnog objekta a ubaceni iranska uniforma sto digitalizacija omogucava da bi Iran optuzili zato je izbacena ANALOGIJA jer kod analognog snimka nema prepravke

 3. nikyy says:

  pogledajte i kako je ubacena slika gde opozdravljaju ovi oficiri

 4. nikyy says:

  Stvarno su mislili amerojevreji da ceo svet je toliko primitivan i glup da poveruje u njihove izmisljotine i lazi

 5. Lazar says:

  Kažu ljudi da je ovaj snimak objavljen 14. oktobra, znači pre nepuna tri meseca. Izgleda da su se u Fakti i Intermagazin zaleteli bez provere. Znači snimak iz baze je objavljen mnogo pre gužve sa Saudijskom Arabijom. Evo linka: https://www.youtube.com/watch?v=WpIN1fdW-bw

 6. dejan says:

  MOJE MISLJENJE IRAN IMA NUKLEARNU BOM BU SIGURNO DAL VLASTITM TEHNOLOGIJOM SVOJIH NUKLEARNIH STRUCNJAKA DAL KUPOVINOM POSTOJE NEKE INDICIJE IZ UKRAJINE ODREDENIH NUKLEANRIH GLAVA DAL UZ SARADNJU SJEVERNO KOREJSKIH NUKLEARNIH STRUCNJAKA KINESKIH ILI RUSKIH KOJE JE RUSIJA SMANJILA KOD REFORME VOJNIH SNAGA PA PONEKI STRUCNJACI KAO NA SVAKOM TRZISTU KUPLJENI NOVCEM DA RADE ZA IRANSKU VOJSKU. SIGURN OSVAKA VOJSKA KRIJE VOJNI POTENCIJAL 200% TO JE NORMALNO NITKO NE MOZE SVE ZNATI O NEKIM POTENCIJALIMA VOJSKE BILO KOJE I MOGUCNOSTIMA. JEDNO SE POTPISE PRIKAZUJE DRUGO RADI. NARAVNO NITKO NE ZNA UZEMLJI POVRSINE FRANCUSKE GDE JE TA BAZA DUBOKO 500 M POD ZEMLJOM TU CE NATO SIGURN POKUSATI SPECIJAOLNIM JEDINICAMA TRAZITI AKO USPE DANAS JE SPIJUNAZA VISE NEGO IKAD ISPECIJALNE JEDINICE POTREBNE U NEDOSTATKU RESURSA ZAPADNOG SVETA I OPSTE RESURSA ZA KORISTENJE NA PLANETI DRZAVAMA.MISLIM DA IRAN NE MOGU TVRDITI IMA DOMETE DA MOZE U SLUCAJU NAPADA AMERIKE NUKLEARNIM GLAVAMA GADATI DELOVE AMERIKE U NEKOJ DUBINI OD 2000 KM SIGURNO KINESKI KOREJSKI RUSKI STRUCNJACI ZA NOVAC SU MU PRENELI TEHNOLOGIJE DALJINA I PREKO 9000 KM. TAKO DA SU PRISTAL I NA NEK I CIVLNI NUKLERANI PROGRAM ALI VOJNI KRIJU I SIGURNO IMAJU KUPLJENE GLAVE OD KINE SJ KOREJE RUSIJE I SVOJE KOJE SU NAPRAVILI NA TIM DALEKOMETNIM BALISTICKIM SISTEMIMA. AMEIRKU VEROVATNO MOGU UGROZITI I TIME SU SE OSIGURALI OD NUKLEARNIH UDARA. IRAN TREBA AMERICI KAD BIH AMERIKA USPELA UNISTII RIAN DOBILA BI ZA 20 GDINA NAFTU UGALJ ZA 30 VEROVATNO I OSTALE RESURSE MEDUTIM S NUKLEARNIM ORUZJEM TESKO

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *