ISLAMISTA IZ SIDNEJA PRETI: Volim da koljem Australijance, Alah voli kad su psi zaklani!

ISLAMISTA IZ SIDNEJA PRETI: Volim da koljem Australijance, Alah voli kad su psi zaklani!

26 jula 2014

mohamed-elomar-islamista-iz-sidneja-pretiAustralija pripada muslimanima, a ne nevernicima poput vas. Ne možete me zaustaviti i, verujte mi, ako želim da napadnem Australiju, mogao bih to lako.

Sa naočarima zakačenim za majicu, australijski terorista smeši se u kameru dok u rukama drži dve odrubljene glave u u Siriji. Mohamed Elomar je bokser rođen u Sidneju i povremeno na Tvitteru osvane njegova fotografija kako drži ljudske odsečene glave, koje je slikao njegov prijatelj, osuđeni terorista Kalid Šaruf, takođe rođen u Sidneju.

Na poslednjoj fotografiji objavljenoj u petak, prikazane su glave sirijskih vojnika nabijene na metalne kolčeve. Kao u 18. veku, ove glave ostavljene su kako bi izazvale strah, ali i kao upozorenje. Uz potresne fotografije,Šaruf na Tvitteru ostavlja i morbidne komentare kao što su “korpa puna glava, ako nekom u Australiji treba neki organ, molim vas da se ne ustručavate da tražite, sa zadovoljstvom ću donirati delove tela”.

On je nastavljao da ostavlja uznemirujuće komentare, a u jednom je napisao i da “uživa da seče te neverničke grkljane”.

Elomar i Šaruf, koji je inače bio u zatvoru zbog umešanosti u plan da se dignu u vazduh ciljevi u Sidneju i Melburnu, veruje se da su deo terorističke grupe Islamske države Irak i Sirija (ISIS). Takođe se sumnja da su zajedno leteli za Siriju ove godine kada je Šaruf uspeo da napusti zemlju pomoću pasoša svog brata Mohameda.

U međuvremenu, Elomarova žena Fatima (29), pojavila se na sudu u Sidneju 8. jula zbog optužbi da je nameravala da “ode u stranu zemlju i angažuje se u neprijateljskim aktivnostima”.

– Ako su stvarne, ove fotografije su ozbiljan dokaz kršenja australijskih zakona, ali i mogući ratni zločini – rekao je državni advokat Džordže Brendis.

Šaruf je prošle nedelje preko svog profila na društvenim mrežama poručio australijskoj policiji kako bi “klao Australijance”. Džihadisti se trenutno nalaze na Bliskom istoku i bore se na strani terorističkih grupa.

Volim da koljem Australijance i Alah voli kad su psi zaklani.

– Australija pripada muslimanima, a ne nevernicima poput vas. Ne možete me zaustaviti i, verujte mi, ako želim da napadnem Australiju, mogao bih to lako. Volim da koljem Australijance i Alah voli kad su psi zaklani – pisao je 14. jula Šaruf hvaleći se kako je pobegao policiji.

Ovi preteći tvitovi monstruozni su koliko i fotografije koje ostavlja na svom profilu, a neke su toliko uznemirujuće da svetski mediji odbijaju da ih objave.

Direktor Generalne sigurnosne agencije u Australiji David Irvine rekao je da je većina od 60 Australijanaca koji su bili svesni da se bore sa radikalnim islamistima su svrstani u vladine neprijatelje u rangu Al-kaide.

– Imamo nekoliko desetina Australijanaca koji su se već vratili (sa Bliskog istoka), i imamo sigurno još 150 koje tražimo ovde u Australiji a za koje sumnjamo da podržavaju ova dva ekstremna pokreta – reko je on, ne želeći da komentariše da li se oni koji su se vratili aktivno prate.

(Fakti.ba)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *