ИСПЛИВАЛА ИСТИНА О НЕМАЧКОЈ ВОЈСЦИ: Шокантне чињенице!

ИСПЛИВАЛА ИСТИНА О НЕМАЧКОЈ ВОЈСЦИ: Шокантне чињенице!

7 фебруара 2019

Немачка министарка одбране Урсула вон дер Лејен је посетила војну школу Бундесwера у Дресдену, преноси Билд. Тамо су је војници дочекали, не у тенковима или са авионима, већ за управљачем бицикла. Али, за разлику од друге немачке војне опреме, бицикли Бундесwехра су барем нови, примећује немачки таблоид.

Бундесwер поздравља Урсулу вон дер Лејен на бициклима! Уосталом, подморнице, тенкови и авиони се ионако често кваре и више их је на ремонту на неодређено време него у функцији. Али војници зато имају модерне брдске бицикле!Министарка одбране Урсула вон дер Лејен је у петак посетила војну школу у Дресдену. Министарка је војницима поклонила 21 брдски бицикл за физичке вежбе. Чињеница је да су се пре две године војници жалили на недостатак могућности за бављење спортом.

У Дресдену се Бундесwер ослања на пилот пројекат за проналажење новог особља. Kурсеви официра с ангажманом стручњака из других подручја деловања циљају на дипломиране студенте који у Бундесwер долазе с дипломама из цивилних струка.

Али бицикли нису све. Немачка министарка одбране је обећала да ће уложити 50 милиона евра у изградњу нових барака и за куповину нове опреме за војну касарну у Дресдену.

Стога можемо закључити да се у Бундесwеру ствари ипак крећу набоље. Тачно је да ће овим темпом стећи нужну опрему и просечан ниво борбене спремности отприлике до 2050. године, али је Урсула вон дер Лејен учинила први корак , а то није мало.

(логицно.цом)

KOMENTARI3 коментара

 1. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  nemačka tehnologija :-)))

 2. Vesko says:

  Podvala Nemackih zlikovaca!! Kako bi maskirali prave razloga za povecanje izdataka za vojsku!! Njihova armija je IZUZETNO DOBRO naoruzana, oni izvoze oruzje koje je kvalitentno, koga oni misle da zafrkavaju sa ovim podvalama??!

  • doktrina soka says:

   Bas tako,Vesko.Dubrad nacisticka od pamtiveka.Sve svetske ratove su izazvali germani,tu spadaju i englezi,i danas su im ruke krvave do ramena,Nato sediste je u Nemackoj,koga oni foliraju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u