ИСТИНА ИЗАШЛА НА ВИДЕЛО: Ево чији војници КФОР-а су желели да бране Србе, АЛИ ИМ ЗАПАД НИЈЕ ДОЗВОЛИО

ISTINA IZAŠLA NA VIDELO: Evo čiji vojnici KFOR-a su želeli da brane Srbe, ALI IM ZAPAD NIJE DOZVOLIO

5 juna 2019

Rasulo u KFOR-u posle upada ROSU na sever Kosova, hapšenja i maltretiranja Srba u Zubinom Potoku i drugim delovima i dalje traje i nikako da se uspostavi red u ovoj misiji.

Naime, tokom 28. maja, kada je krenula akcija ROSU pod sloganom borba protiv korupcije u KFOR-u su se dešavale čudne stvari.– Kada je krenulo divljačko hapšenje Srba i prekomerna upotreba sile na severu južne srpske pokrajine kontigent mađarskih vojnika u sastavu KFOR-a hteo je da krene u zaštitu Srba, međutim glavešine sa Zapada su ih zaustavile u toj nameri – otkriva portal Espreso.

Prema njegovim rečima Mađari su, kada su videli teror ROSU i NJSO nad srpskim stanovništvom krenuli u sprovođenje svoje misije na Kosovu koja glasi zaštita bezbednosti svih.

– Mađarski komandanti su čak i obavestili nadležne o kretanju u misiju, ali je ubrzo stigla naredba o obustavljanju bilo kakvog dejstva – otkriva naš izvor.

– Kosovska policija je odgovorna za svoje akcije, kada je reč o sprovođenju zakona – rekao je u jednom od svojih intervjua Vinćenco Graso, portparol KFOR-a.

Koliki je haos u KFOR-u vladao tih dana najbolje govore štura saopštenja ove misije tokom i posle akcije ROSU.

KOMENTARI12 komentara

 1. Ivana says:

  Hvala vam braćo Mađari vi bar imate pravog vođu dok mi Srbi evropskog činovnika.

 2. persida says:

  Udri udri Slihtare.

 3. Gardista says:

  Ksnm sipem na pokusaju ali nista.

 4. Popara Dorcol says:

  Eto, Kako se vremena menjaju. Za vreme drugog svetskog rata, madjari Su ubijali po Vojvodini, ko god im se nije svideo, cak Su cell selo istrebili od muskog roda. Sada, Jer ovo treba da bude neki zaborav na proslost.

  • Ivana says:

   Nauči pisati i onda probaj ponovo, o Mađarima sve najbolje.

   • Mangala says:

    Draga Ivana, recite mi koliko dugo zivite u Madjarskoj? Samo pitam... Ja zivim tu 26 godina i mogu vam slobodno reci da sve ono sto mislite da je ovde dobro - je cista, jednostavna i lazna propaganda, kao i kod vas kada govorite o A.V.

   • Djoka says:

    A ti nauci istoriju, mora se znati ko nas je sve ubijao, ako mislis da si Srbin ? Danas i ja cestitam Madjarima na Orbanu !

    • Djoka says:

     Odnosno, ako si Srpkinja !

 5. Budi Bog s nama says:

  Zapad ni nama ne dozvolja da odbarnimo naše Srbe na severu na ivici izumiranja, odnosno neda našim politikvama.

 6. kojic jovan says:

  Da su htjeli niko ih nebi mogao sprijecit.

 7. Petar says:

  Da, a "pouzdan" izvor ove vijesti je espreso i ''naš izvor''.

 8. Budimir says:

  Kako god, svaka čast Madjarima na humanosti. Ne gledajte naše komšije kroz prošlost. Pomogli su nam koda nam je zbog poplave pomoć bila najpotrebnije. Ipak i zvanična politika oblikuje odnose..Viktor je ozbiljan državnik i političar, sada izuzetno naklonjen prema nama. Svaka pomoć nam je potrebna, pa i sam gest, ništa ne možemo sami...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *