ИЗ АМЕРИКЕ „ШАМАР“ ЗА СРБИЈУ: Неће вам се свидети решење

ИЗ АМЕРИКЕ „ШАМАР“ ЗА СРБИЈУ: Неће вам се свидети решење

12 септембра 2019

Морамо да објаснимо народима на KиМ и у Србији да је споразум, који им се можда не допада, у њиховом најбољем интересу, изјавио амерички сенатор Рон Џонсон.

Џонсон је, подсаетимо,, прошле недеље посетио и Београд и Приштину.Он је за украјински сервис Гласа Америке поручио да је на лидерима у Београду и Приштини да одлуче да ли могу да постигну споразум.

„Оно што могу да кажем јесте да је ово моја четврта посета региону, да сам се састао са обојицом председника, председник Вучић је на заједничкој конференцији за новинаре рекао да је ово девети пут да смо се састали. Протеклих неколико година сам доста ангажован на овом питању“, казао је сенатор Џонсон.

Према његовим речима, и Приштина и Београд очекују „веће америчко лидерство“ у преговорима.

„Мислим да ћемо им га понудити, али не у смислу наметања и притиска, већ само подршке њиховим напорима и стварању услова“, у којима ће моћи да рачунају на подршку САД и ЕУ пошто постигну договор.

Он је додао да је потребно указати свим грађанима и на Kосово и у Србији „да је договор у њиховом најбољем интересу и да ће бити много користи, у смислу даљих интеграција у европску економију, веће слободе путовања, успешније економије, јер када се постигне договор биће лакше привући стране инвестиције“.

Џонсон је закључио да управо зато треба да се превазиђе овај застој и нагласио да је донекле амерички задатак и задатак лидера да „грађанима продају можда не сам договор, јер би то можда било тешко, него његове предности и користи“.

KOMENTARI7 коментара

 1. Kulak says:

  Rusija je blizu, Amerika je daleko.

 2. Tomislav says:

  Možete vi radite kako hoćete al će biti kako Bog kaže. Možda Bog hoće da Srbija postane velika a Amerike da nema.

 3. Miraš says:

  DŽONSONOVA šargarepa: "potrebno ukazati svim građanima i na Kosovo i u Srbiji „da je dogovor u njihovom najboljem interesu i da će biti mnogo koristi, u smislu .... jer kada se postigne dogovor biće lakše privući strane investicije“. Džonsonova šargarepa je truli hren, sakrio je da u američkom interesu je važan taj dogovor. Tkzv. država Kosovo je eksperiment SAD i NATO-a stvoren silom i nasiljem i mimo medjunarodnog prava. Njihovo čedo-monstrum ne može da živi, za to im treba još nešto - priznanje Kosova od strane Srbije. Američka baza Bondstil formalno ima privremeni karakter ona traje dok traje misija KFOR, a imala bi stalan karakter tek kad bi tkzv. Kosovo postalo i de jure tj. potpuno nezavisno na osnovu dogovora koji podrazumeva priznanje te kvazi države od strane Srbije.

 4. Velika Metla says:

  Зна ли неко колико има ових се(Р)атора у тој лоповској и геноцидној назови држави америци? Макар приближно. Судећи по гоМнима много их има,па ми та америка испада баш права огромна септичка јама.

 5. Zoko says:

  A lepo ih upozorite da kosovoo nie nihovo i polako da pakiraju od tamo dok ne bude kasno,.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u