Izraelski komandosi ušli u Gazu

Izraelski komandosi ušli u Gazu

13 jula 2014

izrael_comandos israel army 53Izraelski mornarički komandosi pokrenuli su prošle noći kopnenu operaciju na severu pojasa Gaze, prvu otkako je u utorak počela ofanziva protiv palestinskog Hamasa, javio je rano jutros izraelski radio.

Meta kratkog upada na palestinsku teritoriju bilo je mesto za ispaljivanje raketa. Vojno krilo Hamasa, Brigade Izadin al Kasam, potvrdilo je da su izraelski komandosi razmenjivali vatru sa palestinskim borcima.

Izraelski vojni portparol rekao je kasnije da su četiri izraelska vojnika lakše ranjena tokom te operacije.

„Tokom misije izbio je vatreni sukob, koji je započelo nekoliko terorista koji su operisali na tom mestu, tokom čega su četiri izraelska vojnika lakše ranjena“, rekao je portparol ne ulazeći u detalje.

Vojno krilo Hamasa je potvrdilo razmenu vatre “ između naših boraca i vojnika cionističke mornarice koji su pokšali da se probiju u zonu Sudanija“ na severu Gaze.

Bila je to prva kopnena operacija u pojasu Gaze od početka ofanzive, koja je danas nastavljena sedmi dan zaredom i u kojoj je na palestinskoj strani poginulo najmanje 150 ljudi.

Vojnici su se, kako je naknadno rečeno, vratili na izraelsku teritoriju. Kratku operaciju su izvele specijalne snage i ne čini se da nje to pocetak šire kopnene operacije, navodi Asošijeted pres.

Na izraelskoj strani do sada nije bilo žrtava u operaciji nazvanoj Zaštitna ivica, čiji je cilj da se zaustavi raketiranje Izraela iz pojasa Gaze.

To je najzešći sukob izraelske vojske i Hamasa od osmodnevne izraelske vojne operacije u novembru 2012. godine.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *