ИЗРАЕЛСКИ ОБАВЕШТАЈАЦ ТВРДИ: Ево одакле је потекао КОРОНАВИРУС

IZRAELSKI OBAVEŠTAJAC TVRDI: Evo odakle je potekao KORONAVIRUS

5 februara 2020

Nova epidemija povezana je sa kineskim tajnim programom proizvodnje biološkog oružja na Institutu za virusologiju u Vuhanu, epicentru zaraze. U toj ustanovi se čuvaju najopasniji virusi, tvrdi bivši izraelski špijun Deni Šoham.

Smrtonosni koronavirus, koji je dosad ubio 362 osobe i kojim je zaraženo više od 17.300 ljudi, mogao je da „pobegne“ iz laboratorije, kaže izraelski špijun Deni Šoham.On veruju da je zaraza potekla iz Instituta za virusologiju, koji se nalazi u Vuhanu, epicentru zaraze. U pitanju je medicinska ustanova koja se bavi istraživanjem najopasnijih virusa, jedina takva u Kini i jedna od svega nekoliko u svetu.

Bez dokaza

Šoham, bivši izraelski vojni obaveštajac, specijalista za biološko oružje u Aziji, prošle nedelje je za izjavio da bi epidemija smrtonosnog virusa mogla da bude povezana sa kineskim tajnim programom proizvodnje biološkog oružja na Institutu za virusologiju u Vuhanu.

– Neke laboratorije na Institutu verovatno su uključene u razvoj biološkoj oružja, čak i bez njihovog znanja. Tu se čuvaju koronavirusi, uključujući SARS od kojeg je 2003. umrlo skoro 800 ljudi. Kina te koronaviruse koristi u svom programu proizvodnje biološkog oružja. Ovaj novi virus je lako mogao da „procuri“ iz laboratorije. Najverovatnije je da se njime neko od radnika zarazio a da to nije ni znao, te je proširio zarazu – rekao je Šoham, ne iznoseći nijedan dokaz o tome da Kina zaista razvija biološko oružje.

Međutim, njegova izjava u uglednom američkom listu bila je dovoljna da podstakne teoriju zavere o „begu“ virusa iz laboratorije. Mnogi zato veruju da je ovaj novi koronavirus, oznake 2019-nCoV, verovatno nastao zato što je Institut u Vuhanu radio na pravljenju biološkog oružja od SARS.

Teoretičari zavere pozivaju se na rad naučnice Ši Džengli iz Instituta u Vuhanu. Ona je sa svojim timom, posle petogodišnjeg istraživanja, otkrila da je SARS potekao od slepih miševa.

U svom radu objasnila je da se više virusa kombinovalo u slepim miševima, te da je to dovelo do epidemije SARS. Takođe, upozorila je da bi takva epidemija mogla da se ponovi. Ustanovila je i da ima šanse da se virus, koji već postoji u šišmišu, prenese na čoveka.

S obzirom na to da i SARS i 2019-nCoV pripadaju grupi koronavirusa, kao i da se sumnja da su obe epidemije nastale prenosom sa šišmiša na čoveka, teoretičari zavere ubeđeni su da je za sve kriva laboratorija u Vuhanu.

– Radili su na SARS i napravili mutirani virus koji je izašao iz laboratorije i sada ubija po svetu – veruju teoretičari zavere.

Tu teoriju, međutim, većina ozbiljnih svetskih naučnika odbacila je kao potpuno neosnovanu.

– Kinesko istraživanje o SARS govori da je on nađen u šišmišima i da taj novi virus ima slične genetske informacije. Ništa više od toga – kaže britanski virusolog Lens Dženings.Loše biološko oružje

Drugi stručnjaci tvrde da je Institut za virusologiju u Vuhanu renomirana ustanova koja ima karantin, i da je nemoguće da išta pobegne iz njega zbog strogih protokola.

S druge strane, ima i onih koji su odbacili teoriju o „begu“ virusa iz laboratorije kao nemoguću zato što bi ovaj novi koronavirus bio veoma loše biološko oružje.

– Dobro biološko oružje bi imalo mnogo veću stopu smrtnosti. Ovaj koronavirus se veoma lako prenosi i to je jedini problem. Svako ko širi priču da je on „pobegao“ iz laboratorije, u kojoj se pravi biološko oružje, širi dezinformacije i strašno je neodgovoran – kaže Vipin Narang, profesor bezbednosnih studija na Institutu za tehnologiju u Melburnu.

KOMENTARI5 komentara

 1. krojač says:

  Ma je li to moguće! Britanci brane nekog! To može značiti samo jedno: da su i ta laboratorija i taj virus zapravo britanski, tj. da britanci stoje iza ovog ekserimenta.

 2. milorad2 says:

  ne mora biološko oružje da bude i smrtonosno dovoljno je da onesposobi, gripozni čovek ne može da se bori:) čak je i humano eventualno , sve zavisi od toga šta agresor namerava sa zarobljenicima.Sasvim je razumno pretpostaviti da je do zaraze došlo iz laboratorije pošto takva laboratorija postoji već u epicentru zaraze,ista priča je bila i sa "novičokom" u engleskoj samo što kinezi bar nisu optuživali druge za sopstvene propuste.U engleskoj je otrovan skripalj od strane engleske obaveštajne agencije koji je hteo izgleda da se vrati u rusiju ali su to uradili trapavo pa su napravili haos a onda optužili ruse za to ubistvo.Gde su skripalji sada? i ćerku su mu otrovali.igleda da je u kini došlo do propusta u bezbednosti laboratorije za virusologiju jer preskakanje virusa sa vrste na vrstu je retko i potrebna su opsežne genetske mutacije da bi se to desilo.Većina virusa ne mutira DNK tako često zato su i otporni i zarazni, a virusi kao korona virus koji imaju i RNK su retki i u većini slučajeva sisari takve viruse uopšte ne mogu da zakače, naš imuni sistem je drugačiji od gmizavaca a dokaz za to je što slepi miševi koji imaju korona virus uopšte ne obolevaju od njega samo su nosioci.Sve u svemo posle prvog epidemiološkog udara mi ćemo sami razviti imunitet i to brzo jer svaki onaj koji je preležao taj virus je sada živa vakcina na dve noge i takodje vakcina za taj virus ne bi trebala da bude komplikovanija od bilo koje vakcine za običan grip, znači jeftina i brza za proizvodnju.Za mesec dana će se izduvati ta korona panika i ako ne bude baš teškog malera mi ovde nećemo ni videti to na svu sreću.

 3. Za Srbiju says:

  Virus je napravljen veštački. Pitanje je da li je pobegao iz laboratorije ili je pušten iz neke zapadne laboratorije i to u pravom trenutku.

  • Predrag says:

   kinezi jedu pacove a zna se da pacovi žive i hrane se u kanalizaciji.

 4. M says:

  A zašto ti Zapadni i Izraelski špijunčine ne kažu i to da u tom Kineskom Vuhanu, biološki laboratorij ima i Soroš!!!Koja slučajnost!?!Možda su ga oni uzgojili i namjerno pustili?!?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *