ЈАПАНСКИ ИЗВЕШТАЈ ЗАЛЕДИО СВЕТ: Амерички војници су извор КОРОНАВИРУСА!?

ЈАПАНСКИ ИЗВЕШТАЈ ЗАЛЕДИО СВЕТ: Амерички војници су извор КОРОНАВИРУСА!?

25 фебруара 2020

Нови коронавирус Цовид-19 могао би бити пореклом из Сједињених Држава, јуче је известила јапанска телевизија Асахи. Ову вест не би требало ни узети у обзир да је није објавила једна од највећих медијских кућа у Јапану.

Извештај јапанске телевизије сумња да су неки од 14.000 Американаца који су умрли од грипа у последњој деценији могли на непознати начин бити заражени коронавирусом, чиме су изнова подстакули страхове и нагађања да је нови Цовид-19 потекао из Сједињених Држава.Телевизијска станица сугерише да влада Сједињених Држава можда није разумела или није била ни свесна ширења заразе у земљи.

Према неколико корисника кинеске друштвене мреже Веибо, вирус се у Kини појавио с америчким учесницима на Светским војним играма које су у октобру одржане у Вухану.

– Можда је дошло до мутације вируса, који је постао смртоносан, а зараза је изазвала раширену епидемију – каже јапанска телевизија Асахи.

14. фебруара су Центри за контролу и превенцију болести у Сједињеним Државама рекли да ће почети тестирање људи оболелих од грипа како би открили је ли се појавио нови коронавирус у јавноздравственим лабораторијима у Лос Анђелесу, Сан Франциску, Сијетлу, Чикагу и Њујорку.

Шен Ји, професорка међународних односа на Универзитету Фудан у Шангају, рекла је да глобални виролози раде на праћењу порекла коронавируса, укључујући и обавештајне агенције.

Власти у Вашингтону су до сада потврдиле 35 случајева новог коронавируса у земљи.

Медији су известили да амерички Центри за контролу и превенцију болести раде са здравственим сектором на повећању приправности пре него што се вирус „насели у Сједињеним Државама“.

Kина је у суботу објавила да је број умрлих од коронавируса у земљи порастао на 2345, јер је још 109 нових смртних случајева забележено у петак.

Светска здравствена организација (WХО) упозорила је у петак да је време да се искоријени ЦОВИД-19 „сужено“ и изразила је забринутост због случајева изван Kине „без јасне епидемиолошке повезаности с епидемијом у Вухану“.

Амерички Центар за контролу и превенцију болести одбацио је причу телевизијског канала Асахи, тврдећи да нема доказа који би подржали причу која каже да је многе случајеве смрти од грипа у САД-у узроковао Цовид-19.

Извештај јапанске телевизије је јуче експлодирао на кинеским друштвеним медијима, подижући страхове и шпекулације у Kини да је нови коронавирус можда пореклом из САД-а.

Амерички Центар за контролу и превенцију болести (ЦДЦ) је рекао за кинески Глобал Тимес да не постоје докази који би подржали наводе телевизије Асахи.

ЦДЦ је рекао да још нису започели надзор заједнице за Цовид-19, иако је доказано да у САД-у има 14 потврђених случајева и још 21 случај потврде међу људима који су враћени из града Вухана и брода „Дајмонд Принцес“ из Јапана.

Kинески Глобал Тимес наводи како је прича коју је објавила јапанска телевизија Асахи у суботу подстаула разне теорије завере у кинеском кибернетичком простору.

„Светске војне игре одржане су у Вухану у октобру. Можда су амерички учесници донели коронавирус у Вухан. Kод вируса је дошло до мутације, што га је учинило смртоноснијим и заразнијим и узроковало широку распрострањеност ове године“, углавном је прича која се након репортаже јапанске телевизије шири на кинеској друштвеној мрежи Веибо.

KOMENTARI4 коментара

 1. test01 says:

  haha situacija se malo iskomlikovala - usvakom slucaju nema sumnje da se radi o virusu iz laboratorije ... Kina ce da pati ekonomski i ima nevinih zrtava kao i uvek ali Kinezi PAMTE jako dugo i vracaju dugove kada za to dodje vreme!!!

 2. petrovgrad says:

  Moguće je, ali Ja sam ličnog ubeđenja da sve to ne može da prođe bez saveznika iz zapadne evrope.NATO soldaterija, na ovaj ili onaj način donose smrt.

 3. milorad2 says:

  očigledno je da je biološko oružje u pitanju, genetsko biološko oružje koje izgleda počinje da se otima kontroli.Parametri ovog virusa su IDEALNO biološko oružje, inkubacija, virulentnost,PRIKRIVENOST,i brzina rekombincije virusa su kao iz priručnika za biološki rat.Mislim da je virus potpuno neotporan na ČIST kiseonik i to će se otkriti kada shvate da se ne pojavljuje u većim naseljima koja imaju ZDRAVU prirodnu sredinu i nemaju veliko zagadjenje vazduha.Kineski gradovi su zato IDEALNA meta za takav tip virusa ali svaki veći grad koji ima jako aero zagadjenje je podložan izbijanju epidemije.Mi treba da se molimo Bogu da nam duva vetar ove godine u BG i da održi koliko toliko čist vazduh jer BG je definitivno mesto na kome do pojave infekcije može da dodje u srbiji.

 4. krojač says:

  Ameri?! Ko bi rekao! Tako fini svet, a uvalili Kinezima smrtonosnu boleštinu! Za utehu je što sad bar znamo zašto je oboren onaj malezijski avion pun lekara specijalista za infektivne boleštine kao što je AIDS i sl. iznad Ukrajine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u