ЈАПАНСКИ ИЗВЕШТАЈ ЗАЛЕДИО СВЕТ: Амерички војници су извор КОРОНАВИРУСА!?

JAPANSKI IZVEŠTAJ ZALEDIO SVET: Američki vojnici su izvor KORONAVIRUSA!?

25 februara 2020

Novi koronavirus Covid-19 mogao bi biti poreklom iz Sjedinjenih Država, juče je izvestila japanska televizija Asahi. Ovu vest ne bi trebalo ni uzeti u obzir da je nije objavila jedna od najvećih medijskih kuća u Japanu.

Izveštaj japanske televizije sumnja da su neki od 14.000 Amerikanaca koji su umrli od gripa u poslednjoj deceniji mogli na nepoznati način biti zaraženi koronavirusom, čime su iznova podstakuli strahove i nagađanja da je novi Covid-19 potekao iz Sjedinjenih Država.Televizijska stanica sugeriše da vlada Sjedinjenih Država možda nije razumela ili nije bila ni svesna širenja zaraze u zemlji.

Prema nekoliko korisnika kineske društvene mreže Veibo, virus se u Kini pojavio s američkim učesnicima na Svetskim vojnim igrama koje su u oktobru održane u Vuhanu.

– Možda je došlo do mutacije virusa, koji je postao smrtonosan, a zaraza je izazvala raširenu epidemiju – kaže japanska televizija Asahi.

14. februara su Centri za kontrolu i prevenciju bolesti u Sjedinjenim Državama rekli da će početi testiranje ljudi obolelih od gripa kako bi otkrili je li se pojavio novi koronavirus u javnozdravstvenim laboratorijima u Los Anđelesu, San Francisku, Sijetlu, Čikagu i Njujorku.

Šen Ji, profesorka međunarodnih odnosa na Univerzitetu Fudan u Šangaju, rekla je da globalni virolozi rade na praćenju porekla koronavirusa, uključujući i obaveštajne agencije.

Vlasti u Vašingtonu su do sada potvrdile 35 slučajeva novog koronavirusa u zemlji.

Mediji su izvestili da američki Centri za kontrolu i prevenciju bolesti rade sa zdravstvenim sektorom na povećanju pripravnosti pre nego što se virus „naseli u Sjedinjenim Državama“.

Kina je u subotu objavila da je broj umrlih od koronavirusa u zemlji porastao na 2345, jer je još 109 novih smrtnih slučajeva zabeleženo u petak.

Svetska zdravstvena organizacija (WHO) upozorila je u petak da je vreme da se iskorijeni COVID-19 „suženo“ i izrazila je zabrinutost zbog slučajeva izvan Kine „bez jasne epidemiološke povezanosti s epidemijom u Vuhanu“.

Američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti odbacio je priču televizijskog kanala Asahi, tvrdeći da nema dokaza koji bi podržali priču koja kaže da je mnoge slučajeve smrti od gripa u SAD-u uzrokovao Covid-19.

Izveštaj japanske televizije je juče eksplodirao na kineskim društvenim medijima, podižući strahove i špekulacije u Kini da je novi koronavirus možda poreklom iz SAD-a.

Američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) je rekao za kineski Global Times da ne postoje dokazi koji bi podržali navode televizije Asahi.

CDC je rekao da još nisu započeli nadzor zajednice za Covid-19, iako je dokazano da u SAD-u ima 14 potvrđenih slučajeva i još 21 slučaj potvrde među ljudima koji su vraćeni iz grada Vuhana i broda „Dajmond Princes“ iz Japana.

Kineski Global Times navodi kako je priča koju je objavila japanska televizija Asahi u subotu podstaula razne teorije zavere u kineskom kibernetičkom prostoru.

„Svetske vojne igre održane su u Vuhanu u oktobru. Možda su američki učesnici doneli koronavirus u Vuhan. Kod virusa je došlo do mutacije, što ga je učinilo smrtonosnijim i zaraznijim i uzrokovalo široku rasprostranjenost ove godine“, uglavnom je priča koja se nakon reportaže japanske televizije širi na kineskoj društvenoj mreži Veibo.

KOMENTARI4 komentara

 1. test01 says:

  haha situacija se malo iskomlikovala - usvakom slucaju nema sumnje da se radi o virusu iz laboratorije ... Kina ce da pati ekonomski i ima nevinih zrtava kao i uvek ali Kinezi PAMTE jako dugo i vracaju dugove kada za to dodje vreme!!!

 2. petrovgrad says:

  Moguće je, ali Ja sam ličnog ubeđenja da sve to ne može da prođe bez saveznika iz zapadne evrope.NATO soldaterija, na ovaj ili onaj način donose smrt.

 3. milorad2 says:

  očigledno je da je biološko oružje u pitanju, genetsko biološko oružje koje izgleda počinje da se otima kontroli.Parametri ovog virusa su IDEALNO biološko oružje, inkubacija, virulentnost,PRIKRIVENOST,i brzina rekombincije virusa su kao iz priručnika za biološki rat.Mislim da je virus potpuno neotporan na ČIST kiseonik i to će se otkriti kada shvate da se ne pojavljuje u većim naseljima koja imaju ZDRAVU prirodnu sredinu i nemaju veliko zagadjenje vazduha.Kineski gradovi su zato IDEALNA meta za takav tip virusa ali svaki veći grad koji ima jako aero zagadjenje je podložan izbijanju epidemije.Mi treba da se molimo Bogu da nam duva vetar ove godine u BG i da održi koliko toliko čist vazduh jer BG je definitivno mesto na kome do pojave infekcije može da dodje u srbiji.

 4. krojač says:

  Ameri?! Ko bi rekao! Tako fini svet, a uvalili Kinezima smrtonosnu boleštinu! Za utehu je što sad bar znamo zašto je oboren onaj malezijski avion pun lekara specijalista za infektivne boleštine kao što je AIDS i sl. iznad Ukrajine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *