ЈЕДАНПУТ ЉУДИ ДАЈУ РЕЧ: Дан сећања на народног хероја Милана Тепића

ЈЕДАНПУТ ЉУДИ ДАЈУ РЕЧ: Дан сећања на народног хероја Милана Тепића

29 септембра 2015

Milan-Tepic-630У Козарској Дубици ће полагањем венаца и паљењем свећа на месном гробљу у Комленцу бити обележен Дан сећања на народног хероја Милана Тепића.

У присуству чланова породице, венце ће на породичну гробницу Тепића положити начелник општине Козарска Дубица Миле Злојутро, председник Скупштине општине Милован Баришић, посланици у Народној скупштини Републике Српске и представници Општинске борачке организације.

Мајор Југословенске народне армије Милан Тепић погинуо је 29. септембра 1991. године у бјеловарској касарни на Беденику, након што је дигао у ваздух војно складиште и себе, не желећи да препусти непријатељу оружје којим би убијао његове војнике.

За тај јуначки чин мајор Тепић је одлуком Председништва Социјалистичке Федеративне Републике Југославије постхумно одликован Орденом народног хероја.

Њему у част, Република Српска је установила орден за посебне заслуге у рату, а одлуком Скупштине општине Козарска Дубица 29. септембар проглашен је Даном сећања на народног хероја Милана Тепића.

Једна улица у Козарској Дубици носи име Милана Тепића, а у парку Народних хероја подигнута је биста с његовим ликом.

Његово име носи и улица у Београду /општина Савски венац/, Бањалуци, Источном Сарајеву, Нишу, Бачкој Паланци, Бешки, Инђији, Кули, Лесковцу, Новом Саду /три улице/, Оџацима, Пироту, Смедереву, Сомбору, Сремској Митровици, Темерину, Великој Плани, Вршцу, Зрењанину, Теслићу, Градишци и у више других српских градова.

Мајор Тепић остаће упамћен по речима: „Једанпут људи дају реч, она остаје или се погази. Ја сам дао реч да ћу да браним ову земљу ако јој буде тешко“.

Полагање венаца на породичну гробницу Тепића у Комленцу планирано је за 10.00 часова.

Тим комеморативним догађајем, у Козарској Дубици завршава се овогодишњи програм обележавања „Септембарских дана одбране“.

(РТРС)

KOMENTARI5 коментара

 1. Milan cg says:

  Vo se drzi za rogove a covjek za rijec. Stara narodna. Pravi junak, novi Sindjelic.

 2. zlatiborski ovan says:

  Major Tepić ostaće upamćen po rečima: „Jedanput ljudi daju reč, ona ostaje ili se pogazi. Ja sam dao reč da ću da branim ovu zemlju ako joj bude teško“. *********** али би зато два издајника у овом накарадном систему, надгласала Тепића /////// Четири идиота су јача у демократији од три генијалца а четири издајника су јача од тројице патриота https://tinyurl.com/opadbd9

 3. zlatiborski ovan says:

  mislim da bi bio red, da se je pomenuo i vojnik Стојадин Мирковић из села Горње Лесковице код Ваљева. Kao i onaj pilot... Valjevo je inace uvek dalo najvise patriota, mada su ovi danasnji vesternisticka pucina. ///// Zoran Ninic-JA SAM SRBIN BRALE IZ VAROSI MALE https://www.youtube.com/watch?v=xhHWVy0qbY4

 4. jozo.bloket says:

  Dobrica Ćosić, „otac srpske nacije“: -„Mi lažemo da bismo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno.“ -„Laž je srpski državni interes.“ -„Laž je u samom biću Srbina“. -„U ovoj zemlji svaka laž na kraju postaje istina.“ -„Srbe je toliko puta u istoriji spašavala laž…“ Za vašeg kralja Aleksandra tvrdili su, da su njegove posljednje riječi bile ˝Čuvajte mi Jugoslaviju.˝, dok neki ipak kažu malo drukčije ˝Ubiše me, j.... im majku.˝. Sad me zanima, je su li jednako istinite posljednje riječi i ovog vašeg heroja?

  • Ozy bl says:

   Istinite su, istinite... seronjo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u