ЈОШ ЈЕДНО ПОНИЖЕЊЕ ИЗ БРИСЕЛА: Шиптари могу како хоће

ЈОШ ЈЕДНО ПОНИЖЕЊЕ ИЗ БРИСЕЛА: Шиптари могу како хоће

5 априла 2018

Европска унија је поздравила најаву тзв. косовског премијера Рамуша Харадиња да да мандат управљачком тиму за израду нацрта статута Заједнице српских општина, и истакла да је рок за израду статута – четири месеца.

Најава тзв. премијера Рамуша Харадиња да да мандат управљачком тиму да изради нацрт статута Заједнице/Асоцијације општина са српском већином на Косову је врло добродошао. Израда нацрта статута је почела и завршиће се у временском оквиру од 4 месеца ”, стоји у саопштењу Европске службе за спољне послове.

У саопштењу се наводи да овај ”дуго очеквини корак” омогућава почетак примене договора о Заједници српских општина, што је, како се наглашава, обавеза коју је Косово преузело у оквиру дијалога коме посредује ЕУ и уз споразуме договорене у Бриселу у априлу 2013. године и августу 2015. године.

ЕУ ће позвати главне преговараче Београда и Приштине, њихове тимове , као управљачки тим и техничке експерте на разговоре у Брисел, како би се конструктивно и у доброј вољи ангажовали у процесу израде нацрта”, закључује се у саопштењу Европске службе за спољне послове.

Истовремено, директорка за Западну Европу, Западни Баклан и Турску у Европској служби за спољне послове, Ангелина Ајнхорст, која се налази у посети Приштини, нагласила је да ” Косово мора да спроведе споразум о ЗСО без већих кашњења”. Она је додала да неспоразуми између Беогрда морају бити решени ”у миру и кроз дијалог.”

Портпаролка ЕУ Маја Коцијанчић изјавила је за Тањуг у уторак да је за Косово ”врхунски приоритет” да ради у складу са ”закљученим договором” о успостављању Заједнице српских општина.

KOMENTARI3 коментара

 1. Miraš says:

  Posle napravljenog ZSO u Briselu, Londonu i Vašingtonu biće svečanost povodom uspešno odradjene još jedne medjunarodne podvale i potpune kapitulacije Srbije... УСТАНИ ЗА КОСОВО: Не стављамо на референдум свето Косово и Метохију, већ најављени „правно обавезујући споразум”! Народна иницијатива „Устани за Косово!”, у складу са Уставом Србије, позива све грађане Србије да, као једини носиоци суверености, изнесу одлучан став и кажу једнодушно НЕ најављеном „правно-обавезујућем споразуму”, како би се самопроглашеној и лажној „држави Косово” онемогућио улазак у Уједињене нације и друге важне међународне организацијем наводи се у саопштењу удружења. Иницијатива позива грађане Србије да остваре своје Уставом зајмечено право тако што ће подржати прикупљање 100.000 потписа неопходних за расписивање референдума на захтев грађана, као последњег начина да се, правним средствима, спречи велеиздаја – наводи се у саопштењу Народне иницијативе „Устани за Косово!”. За то је потребно Народној скуштини предати 100.000 потписа грађана. У том случају, референдумско питање одређују иницијатори, односно народ, и оно би гласило: „Да ли сте за прихватање „правно обавезујућег споразума” између Републике Србије и такозваног „Косова” којим се тој самопроглашеној, лажној „држави” омогућава улазак у Уједињене нације?” Из удружења „Устани за Косово!” објашњавају да се овом народном иницијативом „не ставља на референдум света српска земља Косово и Метохија”, како појединци злонамерно спекулишу, већ најављени „правно-обавезујући споразум” коме грађани треба одлучно да кажу НЕ! Пошто имамо власт која, супротно моралу, Уставу и закону, већ шест година предаје непријатељима део по део свете српске земље, и власт која је, противно највишем правном акту земље, потписала Бриселски споразум 2013. године, наша је дужност да се супротставимо издаји свим законитим средствима, па и референдумом који је, према Уставу, непосредни израз народне воље и суверености – закључује Народна иницијатива „Устани за Косово!”.

  • Batina says:

   jedini pravi lijek je pobiti izdajnike I prica o izdaji KiM ce biti zavrsena.

 2. Gagi says:

  Ovih 100 000 bi trebalo licno da dodju ispred skupstine sa motkama a ne da potpisuju nekakve inicijative. Nikakva "zajednica srpskih opstina" ne dolazi u obzir jer je to podela KiM i prevara naroda. NE postoji politicar u Srbiji koji je dobio nebeski mandat nasih predaka da im se ostave junacke kosti na KiM da ih zaoravaju siptari. Koliko primecujem, danasnji politicari sebi pridaju vecu istorijsku vaznost od Cara Lazara i Milosa Obilica. Izdrzali smo sedam vekova masakra i torture od strane Turaka i drugih neprijatelja, ceo taj istorijski period smo bili prisutni na KiM, zasto tolika zurba da se u ovom periodu zavrsi posao. Da nije mozda danasnjoj razmazenoj politickoj gospodi u udobnim kabinetima teze nego nasim mucenicima koji su u I ratu ostavljali kosti po Albaniji. Da li bi iko mogao da nadje karakternu slicnost danasnjih "politicara" sa npr. karakterom i duhom Milunke Savic. Najvece tragedija Srpskog naroda je prihvatanje "kosmopolitskih kadrova" uz dobrodusnu preporuku nasih istorijskih mrzitelja i neprijatelja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u