ЈОШ ЈЕДНО ПОНИЖЕЊЕ ИЗ БРИСЕЛА: Шиптари могу како хоће

JOŠ JEDNO PONIŽENJE IZ BRISELA: Šiptari mogu kako hoće

5 aprila 2018

Evropska unija je pozdravila najavu tzv. kosovskog premijera Ramuša Haradinja da da mandat upravljačkom timu za izradu nacrta statuta Zajednice srpskih opština, i istakla da je rok za izradu statuta – četiri meseca.

Najava tzv. premijera Ramuša Haradinja da da mandat upravljačkom timu da izradi nacrt statuta Zajednice/Asocijacije opština sa srpskom većinom na Kosovu je vrlo dobrodošao. Izrada nacrta statuta je počela i završiće se u vremenskom okviru od 4 meseca ”, stoji u saopštenju Evropske službe za spoljne poslove.

U saopštenju se navodi da ovaj ”dugo očekvini korak” omogućava početak primene dogovora o Zajednici srpskih opština, što je, kako se naglašava, obaveza koju je Kosovo preuzelo u okviru dijaloga kome posreduje EU i uz sporazume dogovorene u Briselu u aprilu 2013. godine i avgustu 2015. godine.

EU će pozvati glavne pregovarače Beograda i Prištine, njihove timove , kao upravljački tim i tehničke eksperte na razgovore u Brisel, kako bi se konstruktivno i u dobroj volji angažovali u procesu izrade nacrta”, zaključuje se u saopštenju Evropske službe za spoljne poslove.

Istovremeno, direktorka za Zapadnu Evropu, Zapadni Baklan i Tursku u Evropskoj službi za spoljne poslove, Angelina Ajnhorst, koja se nalazi u poseti Prištini, naglasila je da ” Kosovo mora da sprovede sporazum o ZSO bez većih kašnjenja”. Ona je dodala da nesporazumi između Beogrda moraju biti rešeni ”u miru i kroz dijalog.”

Portparolka EU Maja Kocijančić izjavila je za Tanjug u utorak da je za Kosovo ”vrhunski prioritet” da radi u skladu sa ”zaključenim dogovorom” o uspostavljanju Zajednice srpskih opština.

KOMENTARI3 komentara

 1. Miraš says:

  Posle napravljenog ZSO u Briselu, Londonu i Vašingtonu biće svečanost povodom uspešno odradjene još jedne medjunarodne podvale i potpune kapitulacije Srbije... USTANI ZA KOSOVO: Ne stavljamo na referendum sveto Kosovo i Metohiju, već najavljeni „pravno obavezujući sporazum”! Narodna inicijativa „Ustani za Kosovo!”, u skladu sa Ustavom Srbije, poziva sve građane Srbije da, kao jedini nosioci suverenosti, iznesu odlučan stav i kažu jednodušno NE najavljenom „pravno-obavezujućem sporazumu”, kako bi se samoproglašenoj i lažnoj „državi Kosovo” onemogućio ulazak u Ujedinjene nacije i druge važne međunarodne organizacijem navodi se u saopštenju udruženja. Inicijativa poziva građane Srbije da ostvare svoje Ustavom zajmečeno pravo tako što će podržati prikupljanje 100.000 potpisa neophodnih za raspisivanje referenduma na zahtev građana, kao poslednjeg načina da se, pravnim sredstvima, spreči veleizdaja – navodi se u saopštenju Narodne inicijative „Ustani za Kosovo!”. Za to je potrebno Narodnoj skuštini predati 100.000 potpisa građana. U tom slučaju, referendumsko pitanje određuju inicijatori, odnosno narod, i ono bi glasilo: „Da li ste za prihvatanje „pravno obavezujućeg sporazuma” između Republike Srbije i takozvanog „Kosova” kojim se toj samoproglašenoj, lažnoj „državi” omogućava ulazak u Ujedinjene nacije?” Iz udruženja „Ustani za Kosovo!” objašnjavaju da se ovom narodnom inicijativom „ne stavlja na referendum sveta srpska zemlja Kosovo i Metohija”, kako pojedinci zlonamerno spekulišu, već najavljeni „pravno-obavezujući sporazum” kome građani treba odlučno da kažu NE! Pošto imamo vlast koja, suprotno moralu, Ustavu i zakonu, već šest godina predaje neprijateljima deo po deo svete srpske zemlje, i vlast koja je, protivno najvišem pravnom aktu zemlje, potpisala Briselski sporazum 2013. godine, naša je dužnost da se suprotstavimo izdaji svim zakonitim sredstvima, pa i referendumom koji je, prema Ustavu, neposredni izraz narodne volje i suverenosti – zaključuje Narodna inicijativa „Ustani za Kosovo!”.

  • Batina says:

   jedini pravi lijek je pobiti izdajnike I prica o izdaji KiM ce biti zavrsena.

 2. Gagi says:

  Ovih 100 000 bi trebalo licno da dodju ispred skupstine sa motkama a ne da potpisuju nekakve inicijative. Nikakva "zajednica srpskih opstina" ne dolazi u obzir jer je to podela KiM i prevara naroda. NE postoji politicar u Srbiji koji je dobio nebeski mandat nasih predaka da im se ostave junacke kosti na KiM da ih zaoravaju siptari. Koliko primecujem, danasnji politicari sebi pridaju vecu istorijsku vaznost od Cara Lazara i Milosa Obilica. Izdrzali smo sedam vekova masakra i torture od strane Turaka i drugih neprijatelja, ceo taj istorijski period smo bili prisutni na KiM, zasto tolika zurba da se u ovom periodu zavrsi posao. Da nije mozda danasnjoj razmazenoj politickoj gospodi u udobnim kabinetima teze nego nasim mucenicima koji su u I ratu ostavljali kosti po Albaniji. Da li bi iko mogao da nadje karakternu slicnost danasnjih "politicara" sa npr. karakterom i duhom Milunke Savic. Najvece tragedija Srpskog naroda je prihvatanje "kosmopolitskih kadrova" uz dobrodusnu preporuku nasih istorijskih mrzitelja i neprijatelja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *