Јуриш српске опозиције

Јуриш српске опозиције

23 марта 2019

Пише: Чедомир Антић

Да ли ја то добро чујем? Александар Вучић се ограђује од насиља, позива на мир?! Он, који се четврт века (колико трули у српској политици), трудио да што више личи на занимање које му је од детињства било наближе – професионални навијач. Да ли чујем осуду од Драгана Марковића Палме, који је крајем 2003. позвао полицију и војску да се побуни због сарадње са Хашким трибуналом.  Ма да ли сам чуо Шешљев умилни гласић? Каже „моторна тестера није што и пиштољ“, онај пиштољ којим је, док је слуђивао српски народ, претио студентима чији је професор тако жарко желео да постане? Чуди ме да ништа није рекао др Небојша Стефаановић из Београда, насиље треба да спроводи полиција, можда као када ју је кумица Салета Мутавог и најмужевнији члан његовог министарског колегијума спроводила у Лучанима.

Докле бре неокупани, али исувише страним мирисима натопљени, радикали да лицемерно говорите о насиљу. Где вам је Пана да оплави неког Муњизу, кога Алек зове „Муња“ иако га не познаје, или да покаже неком Баровићу „где зека стаје на кору од банане“?

Напредњаци/радикали – ви сте насиље. Насилно сте дошли на власт, уз помоћ неуспеле стиропор-револуције (пошто војвода од Бајчетине не може а да не пије водице нити да ручка у већим размацима од шест сати), када су ваши приградски батинаши трчали ка председништву у нади да ће „заробити Тадића“. Шта је насиље, ако није подршка криминално-политичких картела из Подгорице и Новог Пазара? Да није можда другачија од насиља она лаж о вишку бирачких листића и оне вреће којима сте махали пред новинарима, а онда сте чим сте се домогли власти на све то заборавили? Све то што раде ваше Јутке, Митровићи, Вучићевићи, ваши другови из детињства и керамичари који су вас филовали ко зна чијим новцем (док сте љубили ноге бирократама у Бриселу и Вашингтону жељни власти и новца), а сада воде стотине тек купљених медија, ваше Палме и Зоране… Све је то насиље. Чињеница да Други дневник РТС-а, све и да је избио Трећи светски рат, сваке вечери почиње именом председника републике, није ништа друго до ванзатворска режимска тортура.  Мислите ли да су сви грађани Србије наивци који ће дозволити да мирни протести прерасту у масовне терапије и клубове подршке стотинама хиљада ваших жртава? Наравно да гнев народа расте – ви га непрекидно изазивате и дајете му стотине опипљивих разлога.

Вучић говори о Косову. Он ће решити ту велику кризу без обзира на све. Без обзира на Народну скупштину!? Чак на овај сазив који је српски парламент претворио у септичку јаму Ристићевића, Атлагића, Маритиновића и још пар ваших и социјалистичких менталних провинцијалаца? Говори о инвестицијама – па владе Војислава Коштунице су вам и даље недостижан узор кад је реч о њиховој висини. Привредни раст?! Па у Македонији и Босни је током протеклих шест година, кумулативно узето, био двоструко већи. О платама – које  су у односу на 2011. више за 1,48 евра или пензијама које су и даље ниже. Кога лажете? Оне који су били озрачени РТС-ом у доба ваше и Милошевићеве владавине,  којима су демократске владе криве зато што их и оне нису зрачиле?

Доста са тим. И ви би сте јуришали на бастионе тираније да нисте увек били њен део. Плаћало вас је кусо и репато од Милошвића до Тадића. На власт сте дошли тек када сте нашли стране спонзоре.  Они су вам променили пол, али нарав вам је остала иста. Јуришали би сте, да сте имали са ким, јер ваше су присталице више за јуриш на радње и трафике, већи број сте имали добровољаца него демонстраната, а какви су били видели смо по сведочењима пред Хагом и контраисповестима пред Вјерицом Радетом, Алексићем и другима. Читали смо и слушали како су већином ратовали до последњег, али за белу технику и све што није изгорело у штали.

Једина Вучићева нада данас су страна подршка и свађа у опозицији. Лаже да ће изазвати грађански рат, јер њега хоће да бране само они које претходно плати и нахрани. Читам текстове опозиционара о „насилништву“ и „фашизму“ оних незадовољника који су ушли на РТС. Извините, звездо Вучелиних серија, па вас су грдили на друштвеним мрежама!? Па баш ми је криво, а да ипак пређете код Вучића, на време, као и све пинк-звездице које мисле да ће било ко нормалан заборавити како су нас брукале скривеним камерама и конференцијама за новинаре на којима су криминализовале демократске странке, како би помогле разним бићима из политичког подземља. Сви сте добородошли да дате допринос борби за демократију. Све разлике расправићемо у скупштини, мањина ће бити поштована, већина ће деловати ограничена уставом и законима. Ако нећете тако, ако желите да истерујете своје делузивне пизме: изволите код Вучића – он је ионако власник највеће политичке депоније у Србији, а на путу је да од наше државе направи депонију целог једног народа.

Храбро се држи Вучић, ево и Шешељ сведочи да је јуче преживео покушај атентата. Храбро је са Стефановићем играо шах. Није то, Вучићу, бомбардовање па да играте шах на неком тргу или у канцеларији. Кад је било време да се јуначите, није вас било нигде. Разумем, усељавали сте се у станчугу, мука је то за младог човека. Али тада сте се у радно време крили на техничком факултету, а сиротињу са РТС-а нисте знали да сакријете? Ово сада није израз храбрости, већ самовласти и самољубља. Док Србија, према свим међународним организацијама које се баве слободама, тоне у деведесете, Ви бринете о стаклу на телевизији. Нерон је над Римом у пламену, како су га оптуживали, лио крокодилске сузе и свирао лиру, ви играте шах са особом која не сме чак ни да Вас победи.

Господине Вучићу, Нерона је било много, по свему су били различити, само им се владавина на крају, ипак, завршавала противно њиховој вољи и надању.

(Напредни клуб)

KOMENTARI2 коментара

  1. Đorđe says:

    Nisu krivi ovi debili što su na vlasti već ova nazovi intelegencija. Jel ta intelegencija ima neki plan neku organizaciju koja se bavi ovom državom ili svako radi za sebe isto ko i ovi debilni političari. Šta radi srpska akademija nauka kad dozvoljava da državom upravljaju primitivci. Gde su planovi i strategije kako da se na najbolji način vodi ovaj narod. Zar da vlada onaj koji je najjači na ulici,uličari kriminalci,mafija. Zašta se u ovoj državi obučavaju oficiri,pravnici da bi ovovom državom vladali uličari.

  2. Ivan Grozni says:

    Bravo Gospodine Anticu. Clanak koji treba da ostane za Istoriju srpskog novinarstva. Hvala Vam sto mi ulivate tracak nade da jos ima postenih novinara i istoricara koji ne stavljaju licne interese ispred drzavnih.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u