КФОР упао у СРБИЈУ!

КФОР упао у СРБИЈУ!

22 фебруара 2019

ГЛАВНИМ путем који од Рашке води ка Копаонику, на неколико стотина метара од некадашњег пункта српске полиције у месту Рудница, налази се село Муре. Припада општини Рашка, али то није сметало тзв. косовским полицајцима да, крајем прошле недеље, мимо свих правила и дозвола, пређу административну линију и заплене камион натоварен млечним производима.

Блатњавим макадамским путем крећемо ка центру села у којем има око 20 кућа. Фебруарско сунце извело је на оближњу њиву Славка Петровића који трактором оре. Вредне руке чврсто држе волан машине која преврће грумење земље. У погледу, који досеже далеко у даљину ка Космету – зебња.– Иако ја ову административну линију не доживљавам као било какву границу, јер сматрам да је и са ове и са оне стране Србија, последњи упад Албанаца унео је узнемирење међу житеље. Бојим се да, као што су у четвртак запленили камион, могу да дођу поново и кажу овај трактор вам узимамо. Могу да дођу и из гараже да ми истерају машине – говори за „Новости“ Славко.

Он подсећа да се и раније дешавало да и припадници Кфора ненамерно пређу замишљену линију, али никада нису изводили било какву акцију на територији централне Србије.

– Ја се са својом породицом бавим сточарством и обрађујем земљу која је и са једне и са друге стране административне линије, па могу да кажу да илегално прелазим границу за шта је запрећена казна од 250 евра – наставља Славко.

На своју одговорност крећемо даље у правцу линије разграничења, спремни да будемо ухваћени у „илегални прелазак границе“. На неколико десетина метара од Славковог имања проналазимо у блату трагове камиона који је косовска царина запленила. Слободном проценом одређујемо да је место са којег су одвезли камион јасно и недвосмислено на територији централне Србије, јер су бетонске пирамиде које означавају административну линију удаљене више стотина метара у правцу Космета.

(Novosti)

KOMENTARI3 коментара

  1. Velika Metla says:

    У Србистан упада свако ко жели,а неће и није само онај ко жури на аутобус! Ништа чудно......,препознали кукавичлук па га заваљују Србистану до балчака! А и треба!

  2. samostalan says:

    Mogu da rade sta hoce, sve po ugovorima koji su potpisani jos od vremena Tadica. Okupacija je po zakonu. Cudi me da nisu dosli tenkom u Beograd po burek.

  3. test01 says:

    i izdajnicka vlada ni da pisne! Teroristi slobodno ulaze i pljackaju sto hoce....

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u