КИНА ГОМИЛА ЗЛАТО: Нећете веровати колико су милијарди долара достигле њене резерве!

КИНА ГОМИЛА ЗЛАТО: Нећете веровати колико су милијарди долара достигле њене резерве!

13 фебруара 2019

Кина се придружила глобалној златној грозници, будући да је у два месеца заредом повећала своје златне резерве.Златне резерве Кине порасле су за 0,38 милиона унци (скоро 12 тона) крајем јануара на 59,94 милиона унци са 59,56 милиона колико су износиле у децембру 2018. године, према подацима које је објавила Народна банка Кине.

Вредност резерви тог племенитог метала достигла је 79,3 милијарде долара, што је за три милијарде долара више у односу на крај прошле године, преноси Раша тудеј.На вест о повећању кинеских резерви, цена злата је скочила, при чему су фјучерси злата данас порасли на 1.315,20 долара по унци.

У међувремену, кинеске девизне резерве порасле су за 15,2 милијарде долара у јануару на 3,08 хиљада милијарди долара, што је скоро за шест милијарди долара више него што су очекивали економисти које је анкетирао Ројтерс.

Централне банке света су прошле године купиле највехце колицине злата од 1971. године, када су САД укинуле златни стандард, односно директну конвертибилност долара у злато, према проценама Светског савета за злато.

Централне банке купиле су 651,5 метричких тона злата у 2018. години, што је чак за 74 одсто више него 2017. године када је купљено 375 тона.

Русија је била највећи купац, а за њом следе Турска, Казахстан, Индија, Ирак, Пољска и Мађарска.

(Спутњик)

KOMENTARI2 коментара

  1. Vojna i ojdesve says:

    Shta ce vam sve to zlato, dijamanti.... ? Kraj SVETA je...

    • Milan says:

      Za neke mozda,ali Bog je rekao "idite i mnozite se"i "morat ce te da kopate". Po nekim zapisima covjek je napravljen da kopa ZLATO i on to radi citavu svoju povjest.Sve je jasno ako se to zna. Vojna u tome nema spora zasto Zlato treba.Knjige i skole su to malo zamaskirale, a ima i nekih drugi glupost kao ta o Kraju Svjeta. To su izmisljene stvari da bi se napravio jedan veliki neprijatelj Covjeku ,virus koji menja programe Covjeka, a to je STRAH i on se ubacuje u raznim vidovima na razna podrucja... Vojna velika je to prica,Svako Dobro Vojna.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u