КИНЕСКИ СТРУЧЊАЦИ УПОЗОРАВАЈУ: У Србију хитно да се врате оштре мере!

КИНЕСКИ СТРУЧЊАЦИ УПОЗОРАВАЈУ: У Србију хитно да се врате оштре мере!

11 јуна 2020

Тим кинеских стручњака, који од почетка епидемије борави у Србији, упозорио је да је вирус и даље ту и да епидемија још није завршена.

Након више од два и по месеца пружања помоћи Србији у борби против коронавируса, кинески стручњаци вечерас напуштају Србију.Заменик начелника Одељења за инфективне болести Лин Бинланг рекао је за РТС да је најважније разумети да опасност и даље прети, да је епидемија озбиљна и да је вирус ту.

„Због тога што је дошло до попуштања мера, буквално су се сви опустили, свима је ослабила пажња, укључујући и стручне тимове за борбу против вируса. За контролу епидемије морамо да задржимо бистру главу и будемо и даље опрезни. Наш савет је и да тамо где се бележи повећање можда треба пооштрити мере, вратити одређене мере“, додао је Лин.

Заменик директора Института за превенцију и контролу заразних болести Пенг Зићан је указао да најстроже мере превенције морају да важе у затвореним просторима и у установама са осетљивом популацијом, тамо где је много људи на једном месту.

„Студентски домови, домови за старе, болнице, предузећа, све мора да буде под контролом. И даље је посебно важно да у таквим објектима не дође до ширења вируса. Сваку особу треба проверити, и када се борави у затвореном, ако нема дистанце – маске би такође морале да буду обавезне“, закључио је он.

Kинески стручњаци стигли су 21. марта са првим авионом из Kине који је у Србију допремио и неопходну опрему и заштитни материјал за борбу против коронавирус.

Планирано је да остану две недеље, а остали су два и по месеца. Обишли су Србију од севера до југа у жељи да на најбољи начин сагледају ситуацију и помогну у борби против коронавируса.

KOMENTARI4 коментара

  1. Pravda says:

    Zar unistavanje Srbije nije jos zavrseno?

  2. persida says:

    Kinezi cine sve sto mogu (bas kao i Rusi) da Vucko ne izgubi izbore.

  3. milos says:

    Cekajte ljudi da se kurtalisemo ove izborne kampanje pa onda da se bakcemo s koronu

  4. Риста says:

    Шта рече? Како оно иде ??? - Тешко оном кога америка хвали, русија брани и кина храни! Јел ви ту негде видите Србију? А у каквом је стању?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u