КИНЕЗИ БЕСНИ НА АМЕРИКАНЦЕ: Склоните ваше бродове док не буде касно!

КИНЕЗИ БЕСНИ НА АМЕРИКАНЦЕ: Склоните ваше бродове док не буде касно!

27 октобра 2015

100628-N-6720T-064Министарство спољних послова Кине је саопштило да је амерички разарач „Ласен“ незаконито ушао у кинеске воде у близини тих острва, за шта није имао одобрење кинеске владе, рекао је њен представник Лу Канг.

– Кина се одлучно противи било којој земљи која користи слободу пловидбе и прелете авиона као изговор за нарушавање кинеског државног суверенитета и безбедносних интереса – рекао је Лу.

Кина ће чврсто бранити свој територијални суверенитет и најодлучније одговорити на намерне провокативне акције било које земље, рекао је Лу а пренео АФП.

Брод „Ласен“ је прошао 12 миља од вештачких острва које је направила Кина у Јужном кинеском мору рано јутрос, саопштили су раније амерички званичници.

Прочитајте још:

Контролу над светским морима преузимају ратне флоте Русије, Кине и Индије!

Ово је војна моћ КИНЕ!

Две светске силе одмеравају снагу око седам острва у Јужном кинеском мору. На сателитским снимцима се види да Кина гради нешто на коралним гребенима на које полаже право.

САД сумња да Кина гради аеродроме на острвима који се налазе у међународним водама.

Кина негира тврдње да жели милитаризовати острва, на које право полажу још и Тајван, Вијетнам, Брунеји, Малезија и Филипини.

Насупрот томе, Кина оптужује САД за разметање војном силом. Америчка војска недавно је повећала присуство у том делу света и интензивирала војне вежбе попут једне на обали Индонезије.

Пекинг је раније осудио одлуку Вашингтона да одржи поморске војне вежбе недалеко од архипелага Спратли око којег се спори неколико држава тог дела света.

Кина тврди да има суверенитет над готово целим Јужним кинеским морем, које је светски пловни пут трговачких бродова и за које се верује да има резерве нафте и гаса, али је конкурети оптужују за експанзиционизам. Вијетнам, Филипини, Малезија, Брунеј и Тајван такође имају потраживања према неким острвима и гребенима.

KOMENTARI4 коментара

  1. budi Bog snama says:

    Imaju i moju punu podršku ! ) Pa ne zove se to more džaba Južno kinesko more !

  2. LJUBAN says:

    Potapajte americka dubrad bez upozorenja !

  3. Шта је погодило Кинезе? says:

    Ушли Амери усред кинеског мора и кинеских острва. Сутрадан бауља Кинез по улицама, држи се за главу и мрмља- Крв ти .ебем, опет стара америчка рингла! А ја пуцо у средину!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u